Hyperaktivita u 6,5 mesačného dieťaťa

petula0905
11. jan 2021

Maminy ako sa u vašich bábätiek prejavovala hyperaktivita, adhd. Môj 6,5 mes synček je stále nepokojný, nekludný, stále musí niečo robiť s ručičkami, veľmi málo mi spí. Aj pri papaní nekľud, aj o hračky nezáujem a ešte k tomu nechce byť v polohe na brušku. Máte skúsenosti?

pribinak
11. jan 2021

U bábätka určite nemôže byt diagnostikovana hyperaktivita a ani ADHD

luccija
11. jan 2021

@petula0905 mozu mu ist zuby, vsetky deti to robia s rucickami,tak ho polohuj vela deti nechce byt na bruchu neradi sa namahaju🙂
Urcite nema hyperakivitu bude cim dalej tym vacsi vymyselnik

mogaa
11. jan 2021

@petula0905 podľa toho čo popisuješ by všetky deti museli mať tie diagnózy😉

engynka
11. jan 2021

Ja by som odporucila precitat si nejake clanky o babatkach alebo knizku ako napr Psychologia pre milujucich rodicov. Lebo 6 mesacne dieta a ADHD, ved to nejde ani logicky dokopy. Nekludny moze byt z bruska, zubov. Vela deti nechce byt na brusku, super je ked vyzlecies do plienky kazdy vecer/rano a das na brusko a motivujes hrackami a zvukmi. Je toho vela a preto je fajn vediet aspon zakladne veci o babatku. Mne pomohla aj kniha od Bukovskeho (aj ked ho nemam moc rada), ale su tam zakaldne veci, ktore som si potom dohladavala na nete. aj teraz ked je syn vacsi do nej nahliadnem ked vidim, ze ma napr nejaku vyrazku. Skus sa popozerat na FB napr fyziomama, lepsi spanok babatiek. Co sa tyka hraciek, tak deti sa s vacsinou hraciek aj tak nehraju. Maju par oblubenych a inak radsej maju veci z domacnosti.

ivangeline
11. jan 2021

Snaž sa, aby spal a nebude nekludny. 😉

iluviel
11. jan 2021

@petula0905 mne to znie skor ako hypertonus. Pogoogli.

babydesire
12. jan 2021

@petula0905 adhd sa diagnostikuje az najskor u predskolakov,prvakov, skor to nejde. Adhd urcite nie podla veku aj podla toho co pises... Vacsina babatiek robi to iste co pises..takze pokoj,lebo je to normalne. Neviem, preco maminky maju dojem ,ze babatko ma len lezat,mne prislo prirodzene ze vjednom kuse mavali ruckami a nozkami ,maju tie "veci" da sa nimi hybat,cokolvek dociahnut,posunut sa,ked to nejde tak to skusaju a skusaju a skusaju... Moje deti su furt ako na ihlach,,hlavne syn,ten sa dneska ztrepal z malej stolicky co nevedel na nej sediet,tolko sa krutil, dcerka si od narodenia kruti vlasky ked pije mliecko, syn sa nevie vpratat do kože a ich spanok ked opisujem kukaju namna ludia ci dr ako na divnu,nehovoriac otom ze neviem zcoho beru tu nadmernu energiu ked jedlo im akosi nechyba

andreatytler
12. jan 2021

@petula0905 Vela babatiek nema rado polohu na brusku. Ale naporiek tomu ho davaj na brusko.
Nas syn neprejavil zaujem o hracky az kym nemal 8 mesiacov. Dovtedy bolo vsetko len hryzatko.
Nepokojny moze byt koli tomu ze mu idu zuby. Vtedy aj zle spia a su nepokojni pri papani. 6 mesiacov je aj obdobie velkych zmien... ziskavaju mobilitu a zaujem o okolie ale este sa nemozu pohnut a to ich frustruje.
ADHD moze mat ale to sa ukaze az ovela neskor. Nemysli na to. Iba ta to stresuje.