Hyperaktívne dieťa, ADHD

14. sep 2023

Ahojte, mám syna, ktorý má 5 rokov a je to absolútny pohoďák.

S Dcérou sa ale neviem zahrať stále chce robiť niečo iné... neviem ju nejako dostať do bodu kedy by bola trošku trpezlivá a mohli by sme sa niečo učiť. Má dva a pol roka a je mi to strašne ľúto lebo so synom som sme sa toľko vyhrali. Proste vidím na nej že sa nevie upokojiť.

Keď jej dám pusu tak sa trikrát pozrie za ten čas na iné miesto proste stále v takom nepokoji. Stále mení činnosti nikdy sa nevieme zahrať viac ako minútu to isté aj keď sa veľmi snažím. Jediné pri čom počúva a obsedí je, keď jej vymýšľam hovorené rozprávky.

Ona je proste inak hrozne hyperaktívna, nedáva si pozor na nič, ide k nejakému dieťaťu na ihrisku a keď sa otočím, už má jeho cumeľ v ústach. Nestačím ju ustriehnuť.

Prosím Vás stretli ste sa s niečím podobným ? Potrebovala by som poradiť ako trénovať jej trpezlivosť. Vraj sú na to nejaké body, alebo čo... bojím sa ako obsedí v škôlke, či v škole. Inak je veselá, vkuse niečo rozpráva, smeje sa. Chcela by som jej to strašné podchytiť, nech nemá v škôlke problém...a učitelia s ňou... Ešte by ma zaujímalo či mal niekto podobný problém a v škole sa s tým dieťaťom dalo pracovať a nakoniec z neho vyrástol samostatný človek.

Ďakujem

kacena4
15. sep 2023

podchytit to mozes tak ze budes trpezliva a "nutit" ju aby robila to ro robia asi v skolke, pri jedle sedela za stolom a neodbiehala, naucila sa obliekat a vyzliekat bez toho aby jej to trvalo hodinu, i odbiehania, aby isla po ulici pri tebe a nie behala po celej ulici (budu chodit na prechadzky) aby si dodrziavala to co povies, ked ju zavolas pod sem, tak musi prist a nie vykaslat sa na to sak ma nepocuva a spravim to ja... take zakladne veci co by mala vediet spravit v kolektive tak ako ostatne deti, aby sa nemusela ucitelka venovat extra jej drzim palceky

jesenzima
15. sep 2023

Moja dcéra bola taka, a stále je taká, je všade, neobsedí, furt čosi robí, hýbe sa, behá, skáče, sústredí sa len na to, čo ju samú zaujme ... a v škôlke je ako vymenená. Spolupracuje, plní úlohy, kľudne sedí a pracuje .... nemusí byť všetko hneď hyperaktivita a adhd a ja neviem čo ešte. Jedna pani učiteľka zo ZŠ sa mi minule posťažovala,že každé druhé dieťa má papier od doktora, rodičia namiesto vychovávaná hľadajú diagnózy a že je to veľmi smutné ...