Hyperaktívny mechúr u dieťaťa
Ahojte mam 5 rocneho chlapca, teraz mu diagnostikovaly syndrom hyper. mocoveho mechura..odporucanie je ze meta preneho je neist na wc dve hodiny...neviem moc najst o tomto na internete co sa tyka deti..nemate skusenosti prosim vas?dakkujem...
Takisto mam taky problém, absolvovala som kopu vyšetrení, všetko v pohode, negatívne testy, lieky vôbec nezabrali, veď nebolo na čo zaberať 🙂. Tak som si nejako zvykla, aj keď obmedzuje to, nemôžem v podstate ísť na nejaké autobusové výlety, jedine auto, vlak,všade, kam pridem, musím ako prvé vedieť, kde sú toalety..je to aj psychické, lebo v strese tirz chodím aj každých 10 minút, a nie je to ani závislé od pitia, je fuk, či pijem liter za dopoludnie, alebo nič. Teraz som tehotná, čiže ešte častejšie, neviem, od čoho to závisí, lebo sú dni, keď ok, každe dve tri hodiny, a potom aj každých 10 minút lietam...
@cukroska ahoj, vidim ze sme rovnaky rocnik, tak tam bude pes zakopany😂
Ale nie, srandujem😃
Mne naozaj velmi prevelmi pomohli tie kvapky do nosa. Je to uz x rokov, no presne viem ako vyzerali a ako ,,chutili”, ked mi nahodou aj stiekli do hrdla.
Vobec netusim ci ich este vyrabaju, ale ak chodis s tymto k nejakym lekarom, skus sa spytat. Zaberali rychlo a ta uuuuúlava bola neopisatelna👍😃
@cukroska nasla som teraz zopar clankov o tom lieku a na jednej ceskej stranke bol vychvaleny, no predali licenciu. Je to skoda, lebo to bol fakt taky maly-velky zazrak.
Mozno autorke tohoto prispevku aspon trosku pomoze to, ze nejake kvapky na tento problem kedysi existovali a ak uz nie su na trhu, tak je mozno nieco ine s rovnakou zlozkou😊
dakujem baby..ale teda vacsina z vas je uz dospelych...ja nemam problem ale moj syn...dieta...praveze lieky nechcem ziadne ani som nepozerala nato...hm a teda ono sa to ozaj neda ze vydrzat?ani ked zacnete myslet na neco ine?
@midori123 ďakujem opýtam sa dakedy keď pôjdem k lekárovi. Ja som vyskúšala brať viacero liekov no bolo to ešte horšie.. A hlavne v noci to ma zabíja lebo som nonstop unavená... Dokonca som nenormálne v strese s toho aj v robote... Lebo niekedy nehrozí ísť a to je neskutočne náročné nie len vydržať, ale na psychiku! 😒
Treba hlavne oddledovat, ako casto syn chodi na WC a kazdy den mu to o par minut posunut. Prejst hned na 2 hodiny, ked chlapec chodi dame tomu cikat kazdu hodinu je cista utopia. Plus ak chodi kazdu hodinu a ma tam male mnozstvo, tak AJ kapacita mechura bude velmi nizka.
My v robote trenujeme mocove mechury u dospelych, po dlhodobom cievkovani. Zacneme hodinou a potom kazdy den pridavame, ale kazdy clovek je iny. Ked nakoniec vyberieme cievku, tak sa robi, podla toho ako je treba, AJ po kazdom vymoceni kontrolny scan, je to usg, co robi sestra, aby sa zistilo, ci sa naozaj cely mechur vyprazdnil.
Treba obmedzit u tvojho syna dzusy, caje. Pit cistu vodu a casto a nastastie mu budi, any vedel, kedy sa moze ist vymocit.
Antidiureticky hormone sa dava detom v noci na to, aby sa nepocikavali.
@angelinja Moj maly tiez, ani neviem, kedy mu to zacalo, teraz bude mat 8 a niekedy, ked sa napr hra alebo tak, tak ide velakrat cikat.. Pediater povedal, ze je to psychogenne.. Ale inak je aj taky, ze ohryzava napr. pera, nakrcniky, mozno je to nejaka "nervozita" alebo co..
@angelinja ja viem ze riesis syna. Preto som napisala ze ja som to mala ako dieta. A nie, neda sa to vydrzat ani keby si akokolvek myslela na nieco ine. Pretoze v tom momente sa ani na nic ine mysliet neda. Mna osobne az bolel mechur.
Ono to ovplyvnuje vsetko. Ked som chodila do skoly, musela som ist na wecko kazdu jednu prestavku. Ak sme mali napriklad telesnu, bolo sa treba presunut a v satni prezliect. Nestihas, mas stres a o to viac ta tlaci mechur. Nehovoriac o hygiene. Ja som bola dievca a do skoly som chodila este za stareho rezimu. Casto nebol toaletny papier, papierove vreckovky sa pouzivali pomenej. Vecer som od bolesti a palenia plakavala... atd, atd. Takze okolo wecka sa zacne tocit vsetko.
Aby som sa uz konecne vyspala, pretoze casto v noci ani to nebolo mozne, som vyfasovala kvapky , adiureticky hormon a konecne moj zivot zacal byt normalny.
Ako som uz napisala, casom som z toho vyrastla ale aktivnejsi mocak mam dodnes.
@laura0107 nie isli sme dobrej nefrologicke kotra mu spravila norlane moc aj krv tusim brala zberali sme moc, a sono obliciek ..zaver hyperaktivny mechur..odporucla nam ze proste tusim dve hodiny alebo tri neni som siista ze ked povie ze ide na zachod tak nie, pockaj...takto sme to asi parkrat a ptoom s tym prestal neviem asi obdobie odtedy uz nic...
proste pockat aspon dve hodiny tusim nech nejde cikat...a vzdy apson dve hodiny a ptom zvysovat tusim ale hovoirm my sme to takto mali chvilu co sme s nim toto orbili..a bolo to tak ze zacal s tym v zime potom na par mesiacov prestal tusim a potom na jar ..vteedy sme isli nefrologicke a v lete uz normal
Môj okrem 24 hod. zberu a sona robili aj Uroflowmwetriu a Urodynamiku
@angelinja tiež aj u nás sú to take obdobia,,niekedy je to neznesiteľne už,inokedy v pohode..ale v noví napríklad nemá problém,,buď nejde vôbec alebo max 1x.
takze tipujem to na psychiku..
ale budem musieť aj ja niečo vymyslieť,nejakú motiváciu,lebo dcérka dokáže strašne histerčiť
aby aspoň tie 2hodky vydržala
@angelinja syn často tiež cikava keď sa iba ochladí v lete vôbec nič je na to nejaké vysvetlenie ?
@angelinja ahoj. Viem ze ste to riešili už dávno. My teraz... chcem sa opýtať... z čoho to vzniklo? Nam to z dňa na deň. Od narodenia sme s tým problém nemali. Teraz ma 5 a pol roka a je to strašne.
@jankajoziova neivem ani len tak proste ale aj tak to preslo, mali sme ho ze ked cheli st na zachod predlzovat ze este nie az o hodinu a takto sme to spravili parkrat a nejako to proste preslo..tiez mal asi 5,5

@angelinja ahoj, ja sama ako dieta som to mala. Dodnes si to pamatam, ako som v kuse musela chodit na wecko. Ked to na mna prislo, v noci som bola snad kazdu jednu hodinu, mozno aj castejsie. Bolo to hrozne. Raz mi jeden lekar napisal kvapky do nosa, volali sa ze Adiuretin SD. Vraj su to kvapky urcene hlavne proti pomocovaniu, s cim som ja teda problem nemala, ale uzasne fungovali. Drzali sme ich v chladnicke a mali taky dlhsi sosacik. Ked som bola starsia, uz som si ich kvapkavala aj sama.
Po rokoch sa to skludnilo, ale aktivnejsi mocak ostal dodnes, a to uz mam 44 rokov. Teraz ma to chyta ked som v strese. Niektorych ludi zo stresu prehana, ja chodim nonstop cikat. Vo velkom strese idem aj kazdych 20 minut. Musim si davat pozor na to, kolko a kedy vypijem a ci sa niekam chystam autom, alebo s dcerou von na ihrisko. Vtedy nepijem skoro nic.
Ale telo si asi zvyklo, lebo aj ked vypijem za cely den len jeden pohar vody, nie je mi zle. Len teda vecer si to ,,dopijem”
Drzim s malym palce a dufam ze on z toho vyrastie😊😊😊