Hyperintenzívny sediment v mozgu 9-mesačného bábätka
Ahojte, mame 9 mesacnu dceru ktorej na sone nasli krv v mozgu, konkretne je v sprave napisane hyperintenzivny sediment (velkost okolo 1cm). Lekar povedal ze sa nemame plasit a ze pravdepodobne jej pri porode iba praskla cievka a to sa pomaly vstrebava, vraj je to malicke a uvidi sa na dalsej kontrole ci sa to zmensuje. Po porode jej nerobili ultrazvuk hlavy a tak to nemaju s cim porovnat. Stretli ste sa niekto s takymto niecim? Ja uz som vyhladavala vsetko mozne a vsade citam len o krvacani do mozgu a ako bude dietatko postihnute.. mala je inak fajn, sice este nestvornozkuje a nesedi ale kazdy den robi nieco nove a napreduje a ziadne ine tazkosti nema, uplne zdrava ale po tomto mam hrozny strach.
Preco robili usg teraz? Dovod?
Boli sme u neurologa kvoli tomu ze sa nedava na styri a tam jej v ramci vysetrenia robili aj sono hlavy
Áno je to krvácanie do mozgu -slabulinké .ale od pôrodu by malo byt už dávno vstrebane.moja mala tiež slábe a vstrevalo sa rýchlo .co sa týka napredovania uvidíš .len čas ukáže zbytočne budeš čakať kedy čo bude
Ver lekárom. Inak ta pochybnosti zožerú.

🙏🙏🙏