icon

Hypotonické nožičky u 8 mesačného dieťaťa

kamanima
11. nov 2014

kedy sa vám deti začali vzopierať na nožičky? moje 8. m. dieťa sa ešte nevzoprie a lekár nás poslal na neurológiu. prosím skúsenosti

pribinak
11. nov 2014

Neurologicka zhodnoti stav svalstva a celkovy psychototoricky stav dietata a pravdopodobne vas odosle na rehabilitacne cvicenia, netreba sa plasit, cely kopec deti v 8 mes nestalo ci nesedelo, ani ja a som tu ;)

bonaqa2013
11. nov 2014

Neviem odkiaĺ si, ale my sme cvičili vojtovku v MT a ani po roku nebol žiaden výsledok. Odporučili nám Corpus Olomouc a tam nám povedali, že to čo s nami cvičili v MT vobec nebola vojtovka. po 3 mesiacoch cvičení sa dcéra postavila na nohy. Takže nie je vojtovka ako vojtovka. Zbytočne sme stratili rok v MT, a keby som bola vedela tak hneď od začiatku ideme do Olomouca a na celý MT by sme sa vykašľali.

janikes
11. nov 2014

@kamanima ja som s malym tiez v 8M zacala cvicit Vojtovku, lebo sa ani na chrbatik neotacal, po par dnoch to zrazu zvladol a zalubil sa do polohy na brusku, kde pred tym vydrzal vzdy len chvilu, teraz cvicime dalej ma 10M a este nesedi, nelozi, neplazi sa a nieto vzopriet sa na nozicky. Neurologicka povedala, ze na chodienie ma este casu dost, pretoze u zdravych deti sa povazuje za normalne, ak zacnu chodit do 18M... Tak ale dufam, ze aspon lozit a sediet do vianoc stihneme...