Hysterický plač štvormesačného bábätka

barborka2323
28. mar 2021

Ahojte, chcem sa poradiť lebo už som na pokraji síl. Mame 4 mesačnú dcéru ktorá od narodenia bola placliva a nebola ani na začiatku typické babatko co spalo a papalo. V bdelom stave väčšinou plakala a spinkala malo. Dúfali sme, že po čase to vymizne, keď začne viac vnímať, ale stále pretrvávajú plače, nie v takom množstve ale pri rôznych činnostiach, napr ak dlhšie ju obliekam alebo do kocara to vôbec nehrozi. Ide o to, že chcem ju napr uspát v kocari a chytí taky amok, že už neviem ju utíšiť ani na rukách a dokáže aj hodinu vkuse plakať resp to je taky rev akoby sme ju tyrali aj vrieska a do toho sa zájde párkrát. Aj keď medzi tými plačmi prestane znovu akoby sa jej to vrátilo a začne znovu. Tieto hysaky ju chytia aj pri obliekaní, aj napr keď nanu niekto prehovorí s kt dlho nebola, napr moja mamina aj dokonca sme prešli na alternatívu šatku, keďže kocar nehrozí, ale akonáhle sa v nej zobudí začne plakať a ak ju hneď nedám z nej dole, hotovo, chytí amok. Riešili sme to aj s pediatrickou, ta nás poslala aj na fyzio aj na neurológiu nič nejako sa extra nepotvrdilo. Je to veľmi pre mňa psycho lebo už som skúšala snáď všetko a nič nepomáha, utíšiť ju neviem a nikdy neviem ako zareaguje. Vždy som ako na troch keď ma niekto k nám prísť alebo idem s nou von. Bojím sa aby sa jej niečo z toho nestalo lebo tieto amoky sú pravidelne. Ak máte niektorá s takýmto dieťaťom skúsenosti prosím si radu ako nato alebo ci je to len obdobie a treba preckat dskujemt.

kittyna5
28. mar 2021

My sme to tak mali v 5 mesiacoch, boli sme na fyzioterapii, tam s ním pocvičila a zrazu bol kľud. Teraz má 7m a znova to začína, tak asi zasa budeme musieť ísť. My sme boli fyzio aj neuro a tiež nikto nič nezistil 🤷🏻‍♀️

petulkahu
28. mar 2021

@barborka2323 Moja dcerka bola taka ista... kociar ani ludi nemala rada, placliva, nervozna ( ach jaj ked si na to spomeniem). Nenapisem ti co bolo pricinou, lebo ju nepoznam ( jednoducho su aj take deti) mozno nevyvinuta nervova sustava ... ale! ak mozem poradit su aj take deti. Nebojuj, prisposob sa. Nechce kociar, tak ju nos. Nechce ludi, tak to nehrot a postupne to davkuj. Nic nerob nasilu. Vyrastie z toho a bude to stale lepsie ako bude rast. Tera aspon v nasom pripade to tak bolo. Drzim palce❤️

papuka205
28. mar 2021

U nas to iste,prvy polrok bola hrôza,vkuse revala,postupne sa to lepšilo.teraz mame rok a pol a uz sa to neda porovnat.takze sa nestresuj,proste su take deti a pricinu asi tazko najdes,musi to prejst.

andreatytler
29. mar 2021

@barborka2323 Kedze uz vies co spusta tie amoky, tak by som sa tym cinnostiam vyhybala ako sa len da.
Nas syn neznasal cestu autom a tak sme nikam necestovali, len na lekarske prehliadky.
Tiez nemal rad obliekanie a tak bol prvych 6 mesiacov v dupackach cele dni a noci. Prezliekala som len ked sa velmi povracal. Vsetko oblecenie bolo na zapinanie aby sme mu nic neprevliekali cez hlavu, kedze to bolo najhorsie.
Kociar sme tiez museli vynechat na par tyzdnov, kedy v nom reval ako tur. A aj ked bol ochotny v nom sediet, nebolo to na dlho. Ziadne dlhe kocikove prechadzky co som si vysnivala sa nekonali.

letfenixa
29. mar 2021

Skús fyzioterapeuta a prečítaj si o KiSS syndróme.

barborka2323
autor
29. mar 2021

Ďakujem vám za reakcie, neprajem to nikomu, ale som rada, že nie sme ojedineli prípad, keďže je to moje prvé dieťa a všetky deti co boli v rodine takéto nebolo a do toho ľudia na okolí a v rodine sa tomu veľmi čudujú a pozastavujú, že to ešte nikdy nevideli, takže na psychike sa to určite nezlepší. Každý deň si hovorím, že je to len obdobie 🤦 v podstate robíme všetko štýlom takým, ako ste tu písali, všetko sa snažím prispôsobím malej a určite ju nenechávam vyplakat ako veľa ľudí na okoli mi ma potrebu toto poradit. Trosku ste ma upokojili, že deje sa toto aj inde.

barborka2323
autor
29. mar 2021

@letfenixa áno, aj to som už pozerala, dokonca sme objednaní ku osteopatovi. Ja už skúšam všetko, aj keď je to ozaj asi nevyvinutym nervovým systémom a je jednoducho dráždiva, chcem vylúčiť takéto veci, že by mohli byť príčinou.

kittykat22
29. mar 2021

@barborka2323 ahoj, moj syn bol taky. Skusali sme co to da. Nakoniec pomohol teletubies aby som sa aspon osprchovala, najedla a mala 10 min na normalny zivot. Kupali sme pred spanim vo vanicke kde sme davali 1 kvapku levanduloveho oleja. Fungoval kolotoc nad postielku kde sa tocili zvieratka na chvilu, na chvilu fungovalo sedatko ktore vibrovalo. Neskusala si cumlik kvietok? To je vzdy taka bezpecna volba pomoci.

Snaz sa nebyt stale sama. AK mas kamosku, mamu, sestru neviem macka uska. Je dobre, ked niesi nonstop sama s narocnym dietatom.

henka123123
29. mar 2021

Aky si mala porod? Tazky? Dlhy?

andreatytler
29. mar 2021

@barborka2323 Osteopata vrelo odporucam... velmi dobre rozhodnutie.

meluela
29. mar 2021

@barborka2323 mojej to preslo do hadzania sa o zem v cca. 1.5 roku. Ale tak ze 20x denne, kludne hlavou o beton. Potom ked prisla na to ze to boli, tak uz si len lahla a lezala kludne pri -5 na chodniku. V 5 rokoch uz ako tak ok. Caka vas svetla buducnost 😀

nellye9
29. mar 2021

Moja druhá je taká, ale už sa to zlepšuje. Žiadne auto, žiaden kočík, nosili sme v nosiči. Posledné možno dva týždne chodime aj s kocikom na prechádzky, iba v čase spánku. Obcas ju ešte musíme vybrať, ale už to nie je taký rev ako na začiatku. Keď bola malá bolo to hrozné, obcas manzel hovoril, ze nás susedia nahlasia na socialku. Vydržať, zlepšenie príde ;)

barborka2323
autor
30. mar 2021

@henka123123 bol vyvolavany na 10.den po termíne. Nakoľko som nebola vôbec otvorená som dostala najskôr balonik, to mi dali ráno a večer o 7. mi vypadol s tým, že počas dňa som už mala menšie kontrakcie. O 9. večer mi praskli plodovu a okolo 1.v noci oxitocin, mala sa narodila po 3.hod v noci. Nemám to s čím porovnať, myslím, že ženy majú aj ťažší pôrod no bolo to pre mňa veľmi stresujúce nakoľko asi každá žena sa chce pripraviť na pôrod a hlavne prirodzene a nie takto na umelo. Ešte ma supli na izbu so ženou co už mala malinke pri sebe a dosť citlivo som to brala, ved aj hormóny, aj strach aby všetko bolo ôk a ešte to, že takto som to nechcela 🤦 no proste všetko naraz

barborka2323
autor
30. mar 2021

@nellye9 ďakujem 🙂 presne toto aj my nehovoríme, že ešte na nás niekto zavolá sociálku keď spustí, nieje možné prestať,hned zavierame okná, lebo ten prenikavý zvuk sa neskutočne nesie ešte bývame v menšej bytovke, takže všetko je počuť.

barborka2323
autor
30. mar 2021

@meluela fuuu :D, tak to teda, aby som sa pripravila, že trpezlivosť mi bude cibrit možno ešte dlhú dobu.

barborka2323
autor
30. mar 2021

@andreatytler ďakujem. Som veľmi zvedavá a vkladám do toho nádej. Mas s tým skúsenosť?

barborka2323
autor
30. mar 2021

@kittykat22 ďakujem. V podstate robím podobne, teda okrem teletubies, tiež všetko a len chvíľku, nevydrží pri jednej činnosti dlhšie. Dudlik odmieta a to mame doma arzenál rôznych typov dudla, nechce ani jeden... Našťastie partner keď príde domov sa snaží ako môže, sama by som už ozaj bola na psychiatrii niekedy 🤦

kittykat22
30. mar 2021

@barborka2323 ja ta chapem. Mali sme to rovnako. Tiez sme mali 12 cumlikov. Nezobral ani jeden 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Inak sme to platali ako sa dalo. Raz to, raz ono 🙄 cokolvek co fungovalo na ten moment som skusala pouzit znova. Ale potesim ta, dnes to je super zlate poslusne dieta 😀 radost ho mat 😀

andreatytler
30. mar 2021

@barborka2323 Ano, tu kde zijem su osteopati bezni. Ja som o tom nikdy nepocula az ked mi laktacna konziltantka doporucila aby sme tam so synom zasli.
Bola som velmi milo prekvapena.. je to fyzioterapia, ktora sa zaobera celym telom. Ta osteopatka mi pomohla s prisatim, preferenciou na jednu stranu, hypotonusom, ocami, nevymiznutim reflexom a cviky su jednoduche a syn velakrat ani neplakal.
Dufam ze vam pomoze.

andreatytler
31. mar 2021

@barborka2323 Pocula som od mamiciek na tomto fore ze na vychode je skvela osteopatka.