Ide o chorobu, ak 1,5-ročný neustále plače ?

27. aug 2020

Dobrý večer.

Mám otázku lebo si nevieme rady.

Švagriná ma 1,5 syna. Ale problém je v tom že ...
Komplet za všetko reve, nie že reve. Doslova vrieska až je bordovy a sem tam sa zájde ... Sadneš si k nemu, reve ... Ideš preč, reve ... Sadne si k nemu môj syn, reve ... Dotkne sa ho niekto okrem švagrinej a svokry, reve ... proste to je celodenný plač za všetko pre všetko ... Ja osobne mám pocit že nieje v poriadku ale ona si to nechce nejak priznať ... Svokra povedala že ma autizmus ale ma testy s ním ísť nechcú ... Myslite že je to normálne ? To si proste ani neviete predstaviť za čo všetko on reve ... Môj syn sa dotkne spoločnej babky, on automaticky spustí taký rev jak keby ho rezali ... Môj syn sadne do bazéna k nemu tak vrieska jedna radosť tak ho vybereme a on vrieska ďalej a ešte viac ... Proste na všetko reaguje plačom ... Na dotyk na pohyb na všetko ... Alebo keď sa niekto dotkne švagrinej tak to je rev ako lev ... Až je fakt bordovy no musí ho ona zobrať na ruky lebo by sa až dusil ... Je to ok ?
Osobne podla mna to nieje v poriadku 😔

miskooo1987
27. aug 2020

Ono by som to asi napísal že je to nad úrovňou vzdoru ktorý v tomto obdobi začne... ak to popisuješ bez zveličenia tak to asi je potrebné dôkladne vyšetriť...

autor
27. aug 2020

@miskooo1987 Práveže to ešte malo opisujem to stačí že len položíš mu ruku na nohu a vreskot jak zaživa rezanie 🤷‍♀️

deti95060810
27. aug 2020

okrem revu žiaden iný problém? lebo pri autizme sú aj iné problémy.
https://www.sposaturiec.sk/co-je-autizmus/ .... troška ďálej si nájdeš varovné signály autizmu....
niečo veľmi podobné máme aj my doma... len to je už aj s diagnozou... 😉

deti95060810
27. aug 2020

ešte je tu aj skupina autizmus.... kľudne napíš aj tam...

jaskolka
27. aug 2020

A na základe čoho mu diagnostikovali autizmus? Keď píšeš, že na testy ísť nechcú? Vyšetrili ho u lekára, psychológa, neurológa?

autor
27. aug 2020

@jaskolka nikto mu nič nediagnostikoval ... Len mame z neho taký pocit ma take správanie

miskooo1987
27. aug 2020

Aha🙂 pocity sú ti vieš na čo... treba lekára... možno mu je niečo úplne iné...

jaskolka
27. aug 2020

Pocit je malo, to môže mať iné príčiny, nemusí byť hneď autista. Jednoznačne potrebuje odborne vyšetrenie, pediater, neurológ, psychológ.

nikpa
27. aug 2020

Tak na autizmus by musel mat ešte veľa iných znakov, kvoli plaču určite z neho autista nebude. A aj keby tak v 1,5 roku ho nikto nediagnostikuje, je to ešte veľmi skoro. Ale určite s nim treba navštíviť neurológa a psychológa. Ak sa švagriná bude tvárit, ze sa nič nedeje len mu tym ublíži, čas mu beží a možno naozaj potrebuje odbornu pomoc.