Immunal a jeho podávanie deťom do 12 rokov
Ahojte nechapem predtym som kupovala Immunal s ecginaceou a davkovanie bolo aj pre deti od 1 roka. Malemu super sadol. Teraz som ho kupila a je tam upozornenie ze nie je vhodny pre deti do 12 rokov. Nemate niekto skusenost? Co je za tym, ze to zmenili? Dakujem za odpovede.
no prave sa o to zaujimam, lebo dnes sme to dostali doporucene od dr pre dceru, ma cez 1,5 roka a neviem co si mam mysliet o tom, co je v navode pisane. dr povedala, ze jej to mam davat 2 mesiace a tam je davkovanie 3x denne po 2,5ml, to sa mi zda hrozne moc, ved tu jednu krabicku vypije za tyzden a tam je pisane podavanie max 10 dni, tak som z toho trochu mimo, ze ako jej to mam davat. v pondelok zavolam dr, nech mi to vysvetli.
@lulusha volala som dr a ona bola tiez z toho prekvapena, lebo ze to uz roky predpisuju a bolo to pre deti od pol roka, ze sa to vyrabalo v Malackach. Ale ten, co som mala ja kupeny bol vyrobeny v Slovinsku, tak predpokladam, ze zmenou vyrobcu sa zmenilo aj zlozenie, ale kedy k tomu doslo netusim. Dr. povedala, ze jej to nemam davat, ze to mam vypit ja 😒 Tak ze jej mam kupit na imunitu zraloka.
s tym mam dobre skusenosti, davala som ho starsej dcerke, ktora ked nastupila minuly rok do skolky hned dostala anginu som jej ho nasadila a do konca skolskeho roka okrem nejakych soplikov mala len jeden krat atb, ked mala zapal stredneho ucha a to z tych zatecenych soplov. Ale tiez je to individualne, kazde dieta zareaguje inak. Ale immunal urcite davat nebudem.
@jananinka Ahoj. presne toto isté sa mi dnes stalo....kúpila som Immunal dcére, ktorá bude mať 4 rôčky - má často nádchy, nedávno zápal stred. ucha. Pamätala som si, že asi pred rokom som ho dávala staršiemu synovi. No a teraz čítam leták, že to nie je vhodné pre deti do 12 rokov. Vtedy to určite tak nebolo. Zháňam dajaké info. Čo si teda nakoniec dala svojej dcére?
@jananinka snažím sa dávať ovocie, zeleninu....ráno, keď ide do škôlky - dám vit. C....a voľajako teraz nefunguje nič ☹ Aj ja mám už ten pocit, že je to všetko zbytočné vyhadzovanie peňazí. Len ma štve, že ju dám zdravú do škôlky a po týždni má sople znovu. Už nech konečne príde jar a hádam bude lepšie. 🙂
Ahojte maminky. Ja vám môžem z vlastnej skúsenosti odporučiť Echinacea Hanus - je to taká žlto-ružovo-fialová krabička. Je to sirup z Echinacei a vhodný len pre deti. Veľmi nám pomohol. 🙂

@moonlightka asi sa sprisnili pravidla,smernice alebo co. Osobne (hoci ten pripravok povazujem za skvely pre dospelych), ja by som to nedavala malemu dietatu, ani keby to bolo povolene. 20% percent alkoholu a umele sladidlo sorbitol malemu dietatu moc nesvedcia. Ale jasnu odpoved ti daju urcite v lekarni.