icon

Immunal a jeho podávanie deťom do 12 rokov

moonlightka
5. sep 2012

Ahojte nechapem predtym som kupovala Immunal s ecginaceou a davkovanie bolo aj pre deti od 1 roka. Malemu super sadol. Teraz som ho kupila a je tam upozornenie ze nie je vhodny pre deti do 12 rokov. Nemate niekto skusenost? Co je za tym, ze to zmenili? Dakujem za odpovede.

hradnapani
5. sep 2012

@moonlightka asi sa sprisnili pravidla,smernice alebo co. Osobne (hoci ten pripravok povazujem za skvely pre dospelych), ja by som to nedavala malemu dietatu, ani keby to bolo povolene. 20% percent alkoholu a umele sladidlo sorbitol malemu dietatu moc nesvedcia. Ale jasnu odpoved ti daju urcite v lekarni.

jananinka
14. sep 2012

no prave sa o to zaujimam, lebo dnes sme to dostali doporucene od dr pre dceru, ma cez 1,5 roka a neviem co si mam mysliet o tom, co je v navode pisane. dr povedala, ze jej to mam davat 2 mesiace a tam je davkovanie 3x denne po 2,5ml, to sa mi zda hrozne moc, ved tu jednu krabicku vypije za tyzden a tam je pisane podavanie max 10 dni, tak som z toho trochu mimo, ze ako jej to mam davat. v pondelok zavolam dr, nech mi to vysvetli.

lulusha
8. nov 2012

@jananinka ahoj, prosim ta, objasnila ti to doktorka? lebo my sme tiez dostali Immunal, maly ma 2 roky a tiez som zmatena z toho letaku - alkohol a vekove obmedzenie... ako si to vyriesila?

jananinka
8. nov 2012

@lulusha volala som dr a ona bola tiez z toho prekvapena, lebo ze to uz roky predpisuju a bolo to pre deti od pol roka, ze sa to vyrabalo v Malackach. Ale ten, co som mala ja kupeny bol vyrobeny v Slovinsku, tak predpokladam, ze zmenou vyrobcu sa zmenilo aj zlozenie, ale kedy k tomu doslo netusim. Dr. povedala, ze jej to nemam davat, ze to mam vypit ja 😒 Tak ze jej mam kupit na imunitu zraloka.

lulusha
9. nov 2012

@jananinka dakujem! my sme namiesto toho davali Imunoglukan sirup, ten je urcite aj pre taketo male deti

jananinka
9. nov 2012

s tym mam dobre skusenosti, davala som ho starsej dcerke, ktora ked nastupila minuly rok do skolky hned dostala anginu som jej ho nasadila a do konca skolskeho roka okrem nejakych soplikov mala len jeden krat atb, ked mala zapal stredneho ucha a to z tych zatecenych soplov. Ale tiez je to individualne, kazde dieta zareaguje inak. Ale immunal urcite davat nebudem.

alenata
18. mar 2013

@jananinka Ahoj. presne toto isté sa mi dnes stalo....kúpila som Immunal dcére, ktorá bude mať 4 rôčky - má často nádchy, nedávno zápal stred. ucha. Pamätala som si, že asi pred rokom som ho dávala staršiemu synovi. No a teraz čítam leták, že to nie je vhodné pre deti do 12 rokov. Vtedy to určite tak nebolo. Zháňam dajaké info. Čo si teda nakoniec dala svojej dcére?

jananinka
18. mar 2013

@alenata nakoniec som jej nedavala nic, iba vitamin C jej davam. To mi povedala dr., ze v zimnych mesiacoch mam davat, inak nedavam a ani nebudem nic. Zacinam mat silny pocit, ze vsetky tieto produkty na zlepsenie imunity su len reklamny tah ako z nas vytiahnut peniaze.

alenata
18. mar 2013

@jananinka snažím sa dávať ovocie, zeleninu....ráno, keď ide do škôlky - dám vit. C....a voľajako teraz nefunguje nič ☹ Aj ja mám už ten pocit, že je to všetko zbytočné vyhadzovanie peňazí. Len ma štve, že ju dám zdravú do škôlky a po týždni má sople znovu. Už nech konečne príde jar a hádam bude lepšie. 🙂

luciakozarova
30. mar 2013

Ahojte maminky. Ja vám môžem z vlastnej skúsenosti odporučiť Echinacea Hanus - je to taká žlto-ružovo-fialová krabička. Je to sirup z Echinacei a vhodný len pre deti. Veľmi nám pomohol. 🙂