Impetigo u dvojičky

lia888
15. aug 2021

Dnes sme prišli z pohotovosti, kde zistili jednej z dvojičiek impetigo. Má to na krku a jedno ložisko aj na chrbte. Vyzerá to hrozne. Vyčistili jej to tam a dali mastičku. Nasadili jej antibiotiká sirup zinnat aj antibiotickú masť fucidin. Najhoršie je, že malá má len mesiac a pol. Som z toho nešťastná. Ako dlho trvá vyliečenie? Malo to nejaké vaše dieťa takéto malé?Chceli si nás nechať v nemocnici, ale keďže máme dvojičky, tak nás pustili domov. Čítala som, že tá mastička nemusí ani zabrať.

kopytko03
15. aug 2021

@lia888 u nás fucidin zabral výborne, a to mala dcéra ten fľak už asi 6cm dlhý a tvorili sa jej ďalšie ložiská. Do troch dní po nasadení sa začalo strácať. Inak daj pozor, prísna hygiena a sleduj ostatné deti a seba s muzom, impetigo je vysoko nákazlivé.

halci
15. aug 2021

Impetigo mala dcera cca v 2r, mala jedno vacsie lozisko, vyzeralo to este ovela horsie ako to Vase. Dostala najskor antibiotika, potom sa jej to vratilo, tak sme museli ist opat na kozne a dala jej Fucidin 2 x denne a ten velmi pomohol. Nebojte sa, mast urcite zaberie. Nik iny z rodiny to nedostal. Podla mna je to otazka imunity.

pininka1
15. aug 2021

Nasa si to doniesla z porodnice, po dvoch tyzdnoch to bolo ok, horsie bolo ze jej zo steru ktory jej vzali zistili zlateho stafylokoka. Nic moc na tyzdnove dieta. My sme mali stastie ze sme sa dostali na kozne kde sa lekarka priamo tymto zaoberala..Dostali sme tam robenu masticku a vyhli sme sa bratiu atb..

sliapaj
30. okt 2022

@pininka1 Dobrý deň, akurát riešime rovnaký problém. Impetigo mal najskôr niekoľko dňový syn, teraz 3 ročná dcéra. Mohli by ste mi dat prosím kontakt na Dr. čo vám predpísala tu zarábanú masť? Fucidin synovi síce rýchlo zabral, ale nepáči sa mi predstava, že by sme ho museli používať opakovane.

pininka1
31. okt 2022

@sliapaj ona robi priamo na koznom v novej nemocnici. Myslim ze sa vola dr. BALOGHOVA. Nemam na nu kontakt, mne ju vytelefonovala nasa detska lekarka. Ale urcite sa da zavolat na oddelenie

sliapaj
31. okt 2022

@pininka1 Áno, skúsim zavolať na oddelenie. Len mi prosím napíšte presný názov nemocnice, nie som z BA

pininka1
31. okt 2022

@sliapaj ale ja nie som z BA, ale z Kosic. Bola to Nova nemocnica v Kosiciach.

sliapaj
31. okt 2022

@pininka1 Aha, ďakujem. Už som aj našla kontakt.