icon

Imunitnitná porucha. Selektívny deficit IgA

marija
14. máj 2010

Ahojte. Chcem sa opytat ci nemate niektora dietatko s podobnou poruchou imunity. Je najčastejšou ľudskou primárnou imunodeficienciou. V kaukazskej rase sa vyskytuje s prevalenciou od 1 : 163 - 1 : 3040. Dakujem.

hujska
11. mar 2014

@marija ahoj.Moje deťuše sú v poriadku,ale ja osobne mám túto diagnózu.Vy ju máte tiež? 😒

marija
autor
11. mar 2014

Ahoj, ano. Starsia dcera ju ma...do 5 a pol roka bola neustale chora a ma za sebou vysse 20 antibiotik.... Ako sa porucha prejavuje u teba?

ivettuch
Odpoveď bola odstránená
hujska
31. júl 2014

@marija ...neskoro odpovedám,ale predsa...neukázalo mi,že ste sem znova písala.Dnes som len tak náhodou surfovala.
Moja diagnóza je len o tom,že bývam často chorá.Klasika výtok z nosa,bolesť a zápal v krku a často brušné potiaže. 😖

lauricita7
29. sep 2014

mne lekarka odporucila pre deti po rozych liekoch a pripravkoch probiotika.. a musim povedat ze obycajne probiotika nam pomohli zbavit sa soplov, kaslov a obmedzit ich minimalne.. uzivame probiotika Actibax

lubkacibulka
28. okt 2015

Maminky, tie, ktoré máte deti s diagnózou selektívny deficit IgA... Uznali Vám na Úrade práce žiadosť o predĺženie rodičovskej dovolenky, ak ste nechceli dať dieťa kvôli tejto dg. do škôlky? Vďaka.

bubo551
1. mar 2020

Moj syn ma iga deficit. Uz ma 17 a je častejšie prechladeny.

lucialaj
27. jan 2023

@marija dobrý deň, prosím Vás ako sa má Vaše dieťa s touto diagnózou? Ďakujem.