Imunoglukan verzus Kolostrum. Čo je lepšie na imunitu?

snehuliacka
12. dec 2014

Máte skúsenosti, čo je lepšie na podporu imunity pre dospelých? Je lepší Imunoglukan, alebo Kolostrum?

zuzuolej
12. dec 2014

tieto som neskusala, ale ked nieco riesime priebezne tak v lekarnicke k leukoplastom 🙂 🙂 pravidelne kupujem actibax probiotika, tie som jedla aj pocas tehotenstva a teraz aj mali kedze su to cokoladove lentilky tak papa rad, celkovo probiotika "uznavam" ze posobia dobre na zdravie

mawka
12. dec 2014

u nas vyhralo jednoznacne kolostrum. za imunoglukan sme vyvalovali kopec penazi, efekt ziadny, detto probiotika a prebiotika a neviem co vsetko podobne a az jedine kolostrum zabralo. od prazdnin len dvojdnova viroza. ziadne marodovanie, ziadne sople, kasle, nic. a to byvala mala chora tyzden, tyzden v skolke, tyzden doma a takto dokola. teraz klopem na drevo, uzasne. a ucinky sme videli po 2-3 tyzdnoch, zacalo sa zlepsovat a vlastne k septembru uz bola uplne v pohode, mala pripravenu imunitu na skolku. a ocividne pomohlo. inak si to neviem vysvetlit. urcite to bolo kolostrum. lebo v juli sme prisli z dovolenky, ostali sme vseci chori, takze oslabena bola. kamoska zacala tiez s kolostrom pred mesiacom a pisala mi, ze sa citi fantasticky, ze kazdym dnom to bolo lepsie a lepsie a ze jej syn 19 r. tiez si pochvaluje, ze nesopli ako kazdu jesen/zimu. nieco na tom bude.

monkabr
12. dec 2014

Ahoj, dnes existuje tolko doplnkov na imunitu, ze kazda ti tu odporuci asi nieco ine, ked si vyberas medzi tymito dvoma, asi vies preco... A to co jednemu pomoze, tebe nemusi. Treba skusat na sebe, tvoje telo moze reagovat inak a moze mu chybat nieco ine ako niekomu inemu.
Co sa tyka toho imunoglukanu, hlavne si pozri mnozstvo ucinnej latky v doplnku. Imunoglukan podla mna urcite nie, len 100 mg, to je malo... Mas rozne betaglukanove doplnky s ovela vacsim obsahom ucinnej latky.
Osobne neuznavam taketo doplnky s obsahom 1 ucinnej latky, ked uz, tak nieco komplexnejsie s obsahom viacerych, aj desiatok latok (vitaminy, mineraly, enzymy, extrakty roznych bylin...)
Ako zaklad je mat zdravu crevnu floru, probiotika s vlakninou su zaklad... Ak niekomu probiotika nezabrali, pravdepodobne nemal dostatok vlakniny, ktore su nevyhnutne pre vyuzitie probiotik. Alebo mohol mat nekvalitne probiotika, mnoho vyrobcov klame co sa tyka ich obsahu a predava absolutne neucinne probiotika pozri test
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/velky-test...

horana
13. dec 2014

treba poskusat, Dr. vravela ze kazdemu ine zaberie, nam sa napr. imunoglukan velmi osvedcil (treba ale uzivat tak 2-3 mesiace aby bol patrny ucinok), aj probiotika nam veeelmi pomohli

kolostrum nam naopak nezabralo vobec, skusali sme ho ako prve, ale nic

xevulax
13. dec 2014

Nam dr. Vravela Ze treba skusat. Pytala som sa konkretne na imunoglukan a odporucila ale zvysenu davku a vravela ze napriklad 20% vobec nezabera. Na kazdeho plati nieco ine. My ideme skusit imunoglukan a uvidime. Deti mavam dost casto chore, tak som zvedava co to urobi

zuzi0110
13. dec 2014

Najlepšie na imunitu je otužovanie.

libka1
13. dec 2014

najlepsie je nevyhadzovat peniaze na tieto "zazraky" ale zdravo jest a chodit vela na cerstvy vzduch... 😅 vyskusali sme vsetko mozne ale efekt nulovy...

lauricka
13. dec 2014

vsetko su to len doplnky stravy, ziadne zazraky. Mne sa nezdal ani jeden, ze by nejako extra vyrazne pomahal. Otuzujte a zdravo zite.

suezee
13. dec 2014

Zdravo sa stravujem, pravidelny pohyb vonku cca 2-3hod denne, dvojmesacna kura s Imunoglukanom a nakoniec velky sok. Tak zle testy na imunitu som este nemala. Vyhodila som zbytocne peniaze za Imunoglukan! Skoncila som na Imunore a od januara zacinam s kurou, ktora mi v minulosti uz zabrala. Cesnakove tablety a aloe vera od firmy Forever living, dalsia kura bude na jar v podobe kryokomory. Vrelo odpocuram.

maca283
13. dec 2014

My používame doma na imunitu echinacinu a pre más dospeých MSA tablety a zatial to zabera ale treba si to aj naplanovať vybrat aspon dve balenia za rok A musim podotknut ze dovtedy som mavala caste angíny Samozrejme este prevencia su aj kupele a timianovy krem A špor a pobyt vonku Výrobky si z justu prirodne produkty www.just.sk

susana13
26. sep 2016

@mawka ahoj... prosim ta aky kolostrum konkretne znacku si kupovala ked si bola tak spokojna? Dakujem...maly je skolkar a rada by som nieco fakt dobre ...tiez uziva imunoglukan a nic.

tajomna21
26. sep 2016

@susana13 colostrum je dobre z LR ... tekute je 100%, maju aj perlickove alebo v tabletach ...

googlinqa
26. sep 2016

Som za kmunoglukan

ingoshh
26. sep 2016

Odporúčam stránku www.esencialneoleje.sk My ich kombinujeme s prípravkom arco defensis co obsahuje aj kolostrum a výsledok výborný. Už pri prvých príznakoch choroby oleje vždy zaberú a sú aj pre bábätká.

nicolasss
28. sep 2016

@snehuliacka najlepšie su probiotika a aloe vera.

nicolasss
28. sep 2016

@zuzuolej ahoj mi sme tiež riešili colostrum je to drahe. a tak sme poriešili probiotika a vitaminy a obsahom ovocia a hlavne zeleniny ak vaznejši problem zaručene aloe vera.