Infekcia kože u dieťaťa
Prosím vie mi niekto poradiť čo toto môže byt? Včera večer som si všimla ze syn(7r) ma malý fliačik a myslela si ze ho niečo ustiplo. Dnes som prišla večer z prace idem ho umývať a na kozi už takýto fľak a tiež na lakti a vidím ďalšie malé ložiská. Som úplne prelaknuta netuším ci nato niečo dať zajtra sviatok na pohotovost skočím len asi nám nepomôžu. Vypadá to ako spálené. Teplotu alebo nejaké iné príznaky nemá. Sme po dovolenke tak dúfam ze sme niečo nachytali v bazénoch 😢 strašne sa bojím a neviem co nato rýchlo dat lebo od včera to teda narástlo dosť. Ďakujem

@msnesquik môže sa urobiť aj na iných častiach tela ako na ústach a nose? Syn má najväčšie ložisko na boku na rebrach, na lakti a malé vidím pod pazuchou
@katkapalo1 impetigo moze byt aj inde ako na tvari, ale nestretla som sa s tym, ze by bolo tak viacej lozisk naraz...ale vsetko je mozne, asi by som skocila zajtra na tu pohotovost
@msnesquik určite ráno letím na pohotovost. Nikdy sme nič podobné nemali takže netuším čo nato. Syn hovorí ze ho to okolo dosť boli ale neskrabe si to. Jaaj ma porazí ak sme niečo doniesli z dovo
Ahoj, my sme mali tal rozšírené, ze ho mal po celom tele, vo vlasoch, a aj v uchu, takze cim skor k dr, pre atb lokalne, mozno celkovo, zatial aspon dezinfikovat betadine, alebo hypermangan ak mate doma
@trgypadl 😢😢som mu aloe nato nastriekala ale bojím sa veľmi nech to do zajtra nemá všade. A myslíte aj vy ze je to to impetigo?
@katkapalo1 ano vyzerá to tak
@trgypadl ďakujem. Toto sme nikdy nemali netuším prečo z čoho teraz ale ako píšem sme po dovol a asi niečo doniesol odtiaľ. Musia robiť najprv nejaké testy aby zistili co to je alebo myslíte že na pohotovosti budu vedieť? Lebo sa bojím ze im to bude trvať dlho kým nám urobia testy a zatiaľ sa to rozšíri ďalej
@katkapalo1 a rovno týždeň pred skolov😢
@katkapalo1 my sme sa vratili z dovolenkt tiez s tymto. Dnes sme boli u dr a diagnoza impetigo. Nas s tym poslal detsky dr ku koznemu, ale ten ma dovolenku. Tak ja to malemu dvojrocnemu zatial osetrujem sama, repikovy odvar a tea tree oil. Nas to ma na tvaricke. Zda sa ze ten repik pomoze, ale ak by sa to nezlepsilo budeme musiet ku koznemu do ineho mesta.
@guliver19 dúfam ze nás vezme rýchlo dr lebo tiež stále musíme dlho čakať keď sme chorý
Moja dcera také mala raz v Afrike, do malej ranky sa dostala nejaká baktéria a začalo to tak rast. Dala som na to antibiotikum v pudri (na predpis Baneocin), ale inak zaberá aj antibioticka masť. Hneď sa to potom začalo zas zmenšovať.
Momentálne stym bojujeme tiez so synčekom (impetigo) a dneska na koznom nám povedala dr že je to akurát dosť rozšírené. Veľa síl a rýchle vyliečenie 💪🏻🍀
Ano, staci mala ranka a hned tam zacne bakteria robit tieto veci, z dovolenky este pravdepodobnejsie, ine bakterie atd...nam lokalna atb nepomohla, musela uzivat celkove atb, ale rychlo sa to stahovalo...len pozor, je to infekcne, takze do kolektivu az to bude mat uplne prec
@saska00 ďakujem vám ideme skúsiť pohotovosť ďakujem
@katkapalo1 ziadne aloe preboha
Jasne ze to mste z dovolenky bohuzial len pohotovost
@taktotedanie a prečo by nemohla skúsiť aloe?
Ja som syna zbavila impetiga a teda dosť rozsiahleho bez akýchkoľvek ATB.
@saska00 ano dobre, nebudem toto riesit , aloe zazrak na vsetko za 20€
Pekny den
@taktotedanie ja som teda aloe vera nepoužívala , tak to posudzovať nemôžem, reagovala som len na to že prečo neskúsiť aj iné cestu 🙌🏻
Ďakujem všetkým. Boli sme včera na pohotovosti dr nám dala fucidin zatiaľ od včera sa nám viac neurobilo ale ani nezlepšilo. Vraj na kožné netreba ísť zatiaľ. Mame také jedno ložisko kde sa urobila hrubšia chrasta potrebujeme ju vysušiť tak tam máme dávať repik ale od včera nič vyzerá to rovnako. Tak dúfam ze dákej sa to nebude šíriť. Ďakujem

@katkapalo1 mne to pripada ako impetigo