icon

Intímna hygiena u 3,5-ročného dievčatka

19. feb 2025

Ahojte, zas sa obraciam na vaše rady.

Mávame problémy občas svrbenie občas začervenanie.
Používam pre ňu detský Lactacyd Girl ... no niekedy po kúpaní mi pripadá, že zapácha od spodu neviem či v škôlke sa utiera sama, to si zajtra ešte zistím ... no neviem teda ako jej s týmto pomôcť a nepoužívať nič čo by jej uškodilo.

Na kúpanie tela používame normálne detsky sprchový gél Johson Baby 😊
Pozerala som aj na nete majú dosť tých intímnych gélov mydiel atď, mate priamo s nejakým dobre skúsenosti? 🙂

Prípadne ak sú nejaké detské intímne utierky, že by som ich dala učitelkám do škôlky aby ju utierali s tými po cikaní 🙂
Všetko čo som našla je písané len vo všeobecnosti, určené pre ženy 🙂

Zajtra kontaktujem aj detskú gynekologičku.

Vopred ale ďakujem aj keď za prečítanie.

Strana
z3
patka06
19. feb 2025

Na intímnu hygienu úplne stačí čistá voda, problémy jej môžu spôsobovať práve tie prípravky, ktoré používaš.
Nemyslím si, že na to to je potrebná gynekologička.

mondolina
19. feb 2025

čistá voda.

elanor
19. feb 2025

zaplat panboh za obycajnu cistu vodu...
Naco tak male dieta gindzis umelymi somarinami?

rebi789
19. feb 2025

Určite nepoužívať intímne gely pre také malé dieťa, čistá voda stačí

milaadka
19. feb 2025

Ahoj. Skús ako aj žienky vyššie písali, na nejaký čas len čistú vodu a ak by sa to neupravilo, tak by som to potom riešila už ďalej 😊 Také veci môžu (aj nemusia) narušiť prirodzenú kyslosť a môžu vzniknúť potom problémy, ktoré má nap. teraz tvoja malá🙂

lenkadaniel1988
Odpoveď bola odstránená
44janica44
19. feb 2025

Nepoužívať nič len vodu. Ešte aj ten Johnson sprchac by som vymenila za niečo prirodnejsie. A uz vôbec nie intímne obrusky, pre dieťa sú bordel aj vlhcene obrusky každý detský gynekológa urolog ti poradí iba vodu nič iné dokonca aj dospelým ženám.... intim mydla sú čistý marketing ktorý urobí viac škody ako úžitku.

mameha7
19. feb 2025

Z jedálnička by som vyradila sladké, pokiaľ má problém s kvasinkami. Na hygienu stačí voda, po kakaní zvyknem umyť zadok so sebamed baby. Použila by som aj vlhčený toaletný papier bez parfumacie a chémie, aspoň na začiatok kým jej nezmizne to podráždenie. Na zmiernenie zacervenania je výborný krém Inotyol salbe, dá sa kúpiť v Rakúsku a ideálne použiť na noc. Nič lepšie podľa mňa na trhu nie je, Sudokrém sa môže skryť.

sisa_s
19. feb 2025

@lenkadaniel1988 preco neporadis verejne?

babydesire
19. feb 2025

Ano, aj moja mala mava stym problem, ci je leto ci je zima..hlavne vecer, cervene ohanbie, niekedy ju to dost stipe..nepomaha nic, rano je vsetko ok. Mava to casto, aj ked sa mi zda, ze postupne vekom je to lepsie a lepsie..teraz ma 6r.

majamat
19. feb 2025

ajk tam vidis aj zacervenanie kludne ot moze byt aj obycajna zaparenina, tue byvaju casto v rozkroku a zvlast u malych deti. v takom priapde postupuj ako rpi zaoaerninach.

a ako tu uz pisali na umyvanie cista voda a nie handricky,a ni nic take - tecuca, nech tu oblast vyplachne- bavlnene spodne pradlo.

euka210
19. feb 2025

Preco taku chemiu 5r dietatu?! Ved to sa ma umyvat len cistou vodou, nic ine netreba.

ina2405
20. feb 2025

@44janica44 určite súhlasím s čistou vodou u dieťaťa. Ale ženám sa tvorí smegma, takisto ako mužom. Si predstav muža, ktorý by si predkožku a penis umýval iba čistou vodou, však to cítiť. Ja sa umývam intímnymi mydlami a problém našťastie nemám.

paciko9
20. feb 2025

Po prve, male dieta umyvat cistou codou. Po druhe, ak mas pocit,ze nieco nieje v poriadku, treba dat vysetrit moc. A nie ju umyvat, intimnim gelom.

ikonica
20. feb 2025

Pouzivame cistu vodu a v pripade zacervenania sudocrem... Odobrila to aj pediatricka...

luliu
20. feb 2025

Intímne gély sú nevhodné pre dieťa i keď ich predávajú.....

sweet20
20. feb 2025

Fuh... az sa to zle cita.. neviem si predstavit umyvat male dieta tym... som dospela zena , cely zivot sa umyvam len vodou zospodu, nemala som ziadne problemy.. no asi pred rokom dvomi som zacala ,ked bol taky boom , pouzivat ten gel... no hned isiel do kosa, nakolko aj gyn krutila hlavou a len mi to vyvolalo problemy... takze naspat som pri vode a nic lepsie neexistuje.. tolko problemov co mi to narobilo.. takze si zober , ze dospele zeny to maju tam labilne a neviem si predstavit to male dieta... vyhod to do kosa a tak ako ti tu aj ine radia, umyvaj vodou

sweet20
20. feb 2025

Dokonca neviem ci sa to nejakej stalo ale ja som mala ten gel s podnazvom, ze fresh.. a to ma zacalo tak "stipat" akokeby vietor mi tam presiel.. ale to je moja skusenost

sweet20
20. feb 2025

Je tu aj dost tem ako doktorky to NEODPORUCAJU.

senta_sofia
20. feb 2025

Nepises, ci ju umyvas kazdy vecer, ak nie, urcite treba, skontroluj, ci nema medzi pyskami maz a na noc natriet hocicim, co pouzivaju babatka. Moze byt zaparena, ale mozu to byt kludne kvasinky.

ina2405
20. feb 2025

@sweet20 odporúča vodu a mydielko

eternity24
20. feb 2025

Ako tu bolo spomenuté už viac krat, umývať ju máš iba s čistou vodou. Žiadne gély a už vôbec nie utierky 🤦🏻‍♀️ mne gynekologička kázala umývať vodou a raz za týždeň môžeme potrieť bepantenom. To je vsio… a ešte ten sprchovy gél johnson, to tiez nieje žiadna vyhra, ale keď si spokojná ok.

pininka1
20. feb 2025

Moja sedemročna bola umývana len čistou vodou a začala mať výtok na gatkach, červenú svrbiacu pisulu a veruže nepomohlo nič len gel na intímnu hygienu, od vtedy mame pokoj. Nie každá pokožka a prostredie je rovnaké, to isté sme mali so synom ktorý mal tak extrémne suchu pokožku že keď som ho umyla len v čistej vode, tak vyzeral ako had co zvlieka kožu. Treba sa rozhodovať individuálne podľa potrieb svojho dieťaťa.

autor
20. feb 2025

@mameha7 ahoj vlhceny toaletný používame tiež 😊

jesenzima
20. feb 2025

Tiež som za, aby si používala iba čistú vodu ... Také malé dieťa nepotrebuje žiadne mydlá, gély, utierky ...

autor
20. feb 2025

@sweet20 nuž ja sa len s vodou neumývam 🙂 neviem si to predstaviť 🙂 mám intimny gél, a častokrát som počas tehotenstiev používala prípravky kvôli diskomfortu 🙂

zuzkaa1991
20. feb 2025

Tak.ako vysse pisali baby spodok len s.cistou vodou aj ja som bola proti najprv ale kedze polroka som sa nevedela dostať z kolotoča. Problemov zo spodku tak na odporúčania som zacala.umyvat spodok len čistou vodou....moju malu dceru 7r umyvam len cistou vodou jedine zadocek jej umyjem s troska mydlom. Musim poklopat zatial sme nemali problémy zo spodku. A tie intímne gely vobec nie su vhodné ani pre dospelých ani pre.deti narúšajú ph posvy z coho potom vznikajú nepríjemné problémy. Takze urcite zacnite umyvat s vodou ako každý radi a uvidite po mesiaci zmeny ;)

autor
20. feb 2025

@pininka1 tak veru. Viem že najlepšie je cista voda, no aj voda vysušuje pokožku a taktiež aj táto moja velkáčka je taká "ako had" kebyže používam len vodu 🙂 ja sama mam problémy kvôli vode s chlorom 🫣 takže mne sprcha peeling atď pomáha🙂 ... a moja to nemala vždy s týmto našim problémom takže neviem ... pravda je že dosť často papa sladké aj keď len trubičky také mliečne... 🙄 aj v škôlke vždy niečo mávajú, naposledy mali perníčky.
A ona sama si pýta umývať pipinku s "mydlom" (gél pre deti)... predtým sme nemali takéto a tiež sme ho používali 🙄 ale aj to je pravda že v škôlke sa deti utieraju aj vlhčenými takže uvidím.
Skúsim ako teda ženy tu radili s tou čistou vodou aj keď to bude boj, a na sprchovanie čo akože "prirodne" lebo Johnson je dosť dobrá rada detskej kozmetiky, ja sama som ju dlho používala aj v dospelosti 🙂
Lebo nemusí byť všetko prírodné aj naozaj bez možných vedľajších účinkov---> niektoré bylinky nemôžu tehotné, tak isto aj deti. Takže skúste teda poradiť a ja si to preštudujem aké látky to má a aké bylinky to v sebe má 🙂

majamat
20. feb 2025

voda sice vysusuje, ale teda preto,ze zbavuje pokozku kozneho mazu. vlazna voda ju zbavi mazu menej, ako napr horuca voda, no mydlova voda ( tym myslim beznu komercnu kozmetiku ) ju zbavi mazu ovela viac ako akakolvek voda, cize nie je to to iste.

na to aby pokozka nebola sucha sa nepouzivaju sprchace, ale sa kremuje telovym mliekom, ci balazamom. ak mas pocit, ze nei je vhodny, pouzi lekarensku kozmetiku. ja osobne mam rada La Roche Posay. ked som trpela ekzemom, tak A-derma. maju dokonca aj spchove oleje, ci ine pripravky, ktore kozu nevysusuju tak,a ko bezne sprchace. a telove mlieka z drogerky nemusim. zatial som nenasla nahradu za tie lekarenske, v drogerke su uplne hrozne produkty. tieto lekarenske su vhodne aj pre deti, su urcene na velmi suchu a svrbivu a ekzematicku pokozku, cize nie su nijak drazdive.

co sa tyka BIO kozmetiky, to je dost sresleny nazor.
ano, tym, ze tato kozmetika obsahuje prirodne produkty, moze byt viac alergizujuca, ale alergiu enma kazdy jeden a nei prave na suroviny, ktore su tam pouzite. myslim,ze sa niektorym vysoko alergizujucim vyrobcovia skor vyhybaju. no rovnako alergizujuce su aj umeliny v komercnej kozmetike, resp tie sposobuju casto alergicke reakcie v suvislosti s prehnanym vysusovanim pokozky, co nie je vyslovene alergia, a teda plus aj alergia sa moze objavit. a toto je kamenom urazu dnesnej kozmetiky. ludia sa vela stazuju na presusenie.
BIO kozmetika pokozku tak velmi nesusi, preto je viac odolna voci nastraham. no zaroven takato kozmetika casto nema tak intenzivny ucinok, reps zavisi od zloziek. rozhodne je setrna. casto je cielena, fakt zamerana na konkretny problem. preto nie ej obmedzenie vekom. moze obsahovat aj alkoholy, ktore torsku problemom mozu byt, ale zavisi od koncentracii a typu, su aj alkoholy, ktore sumenej vysusujcuce. na telo nepouzivam nic take, mala som jeden sprchac, ktory bol vyborny na leto. tusim bol trosku citronovy, aj matovy. prirodna kozmetika ma urcite obmedzenia, kedze v tej komercnej je vacsi priesor vyrobit si ju umelo tak,a ko potrebujeme, co prirodna robit nemoze, kedze vyuziva len prirodne zdroje.
ved v komercne mlieko urcene na osetrenie velmi suchej pokozky obsahuje mozno aj zlozky, ktore ju mozu susit a drazdit, navyse ta konzistencia tych mliek nic moc pre mna., prirodna sice tiez nema asi nic takej spravnejkoznistencie, preto mam rada lekarensku kozmetiku na telo. no na tvar mam krem Nobilis Tilia arganovy. milujem ho, uz ho par rokov pouzivam na noc, v zime neikedy aj cez den. cez leto nemozem, lebo sa mi od neho dost masti plet. je velmi dobre naformulovany, nabity olejmi, ale nema taku vyslovene olejovu konzistenciu, nie je od olejov na prvy pohlad nejaky amstny,a le plet mierne omasti.

maminkadeticiek
20. feb 2025

Preboha male dieta intimny gel???Cista voda ale nie raz denne.2-3 krat denne ked ma problem a rano a vecer normalny zaklad hygieny.Jemne ale poriafne jej to tam poumyvat a potom nema mat z coho taketo dieta problemy,pokial ju pravidelne umyvas.

Strana
z3