Intímna hygiena u 3,5-ročného dievčatka
Ahojte, zas sa obraciam na vaše rady.
Mávame problémy občas svrbenie občas začervenanie.
Používam pre ňu detský Lactacyd Girl ... no niekedy po kúpaní mi pripadá, že zapácha od spodu neviem či v škôlke sa utiera sama, to si zajtra ešte zistím ... no neviem teda ako jej s týmto pomôcť a nepoužívať nič čo by jej uškodilo.
Na kúpanie tela používame normálne detsky sprchový gél Johson Baby 😊
Pozerala som aj na nete majú dosť tých intímnych gélov mydiel atď, mate priamo s nejakým dobre skúsenosti? 🙂
Prípadne ak sú nejaké detské intímne utierky, že by som ich dala učitelkám do škôlky aby ju utierali s tými po cikaní 🙂
Všetko čo som našla je písané len vo všeobecnosti, určené pre ženy 🙂
Zajtra kontaktujem aj detskú gynekologičku.
Vopred ale ďakujem aj keď za prečítanie.
Dietatu treba kazdy vecer umyt cistou vodou intimne partie. Pokial ich ma niekedy zacervenane, natriet weleda nechtikovym kremikom.
Skus dieta uz od ranneho veku nepatlat kadejakymi chemiami, vobec to nie je dobre. Dokonca na ten Johnson si pogoogli, v minulosti som o nom citala negativne informacie.
Dieta ziadna voda nevysusuje. Dieta ma inu plet a pokozku ako dospely.
Dolezita je kazdodenna hygiena a nie vonave toaletaky, mydla a ine nezmysly.
Porovnavas seba a 3.5rocne dieta?!
Nedavaj jej nic
Lebo potrebuje predat nejake greens alebo ine LR blbosti ci farmasi a pod 😂 trefny komentar 👍🏻👍🏻👍🏻
Pri tak malom dievcatku naozaj staci cista voda na umyvanie. Lactacyd navyse obsahuje SLS, agresivne odmastovace, narusaju prirodzeny film na pokozke, o slizniciach ani nehovorim. Zubna pasta so SLS mi robi afty napriklad. Ja som nasej dospievajucej dovolila moj gel, ale ona uz ma prejavy puberty, je to Jessa gel z DM a ma len jemne cistice. Toto jedine ma nedrazdilo a to nehovorim o malych dievcatkach.
Ale je pravda, ze ja som odmalicka mala zacervenanie, stolipanie, mocove cesty chytene. Vtedy sa casto pouzival Franykoin na vsetko, tak mam totalne odolneho streptokoka tam dole cely zivot, stale musim opatrne, stale nejake probiotika, aby som udrzala nejaku tu rovnovahu. Takze niektore dievcatka su nachylnejsie na zapaly, ale tymto gelom tomu nepomozes podla mna.
@ina2405 tuto suhlasim na 100%. Ja sa napriklad ani neholim pravidelne, takze mam tam porast a co sa tam za den zvykne nachytat. A holit sa nemienim, lebo sa mi to zapaluje a hnisave pupaky mam, tak radsej sa budem takym jemnym cistiacim gelom umyvat.
A smrdka to aj chlapcekom, manzel umyva synovi penis a predkozku ako sebe - mydlom a poriadne.
Cista voda Ti ten maz neumyje. Ale hoci som za mnohe prirodnejsie riesenia, tu som za intimne gely (jemny cistiaci zaklad) - u pubertiakov a dospelych. Kolkokrat tu citam temu, ze chlap sa nesprchuje, no by ma slahlo, ten penis si ani nechcem predstavit u takeho chlapa, nie to mat doma 🤢.
ako zena, ktora roky trpela na mykozy a mama 2 dievcatiek, tiez odporucam len cistu vodu, na ritku tuhe detske mydlo, no nie na zenske partie a to ucim aj moje baby. Na pripadne zacervenanie- zapareninu pouzivam fungycidin, lebo povedzme si otvorene, v školke/skole sa velakrat poriadne neutru a moze vzniknut podrazdenie z mocu. Ja pouzivam intimny gel (aj to nemozem hocijaky, inak mam hned problem), no neda sa porovnavat dospela sexualne aktivna zena s cyklom a male dievcatko. Pre deti netreba zbytocnu chemiu.
@ina2405 práve umývanie mydlami narusa prirodzene pH a potom to cítiť, množia sa baktérie lebo sa mydlami zabíjajú tie prospešné. Pravidelná hygiena čistou vodou je oveľa lepšia ako kadejakým drogerkovym bordelom.
Spýtaj sa gynekológa co si myslí o intímnych mydlach a aké z toho ženy majú problémy.
@44janica44 keby si tvoj chlap umýval predkožku čistou vodou, asi by si nebola nadšená, rovnaký maz produkuje aj tvoj klitoris a malé pysky. Môj gynekológ je úplne v pohode s používaním jemného mydla bez obsahu fosfátov. V steroch som okrem laktobacilov nemala nič iné. Však si nedrhnem vagínu z vnútra, ale vulvu umyť treba. Tú smegmu nezmyješ čistou vodou a môžeme sa tu hádať dookola, mňa nepresvedčíš.
Ahoj. Poradim, co pomaha nam. Voda. Umyvat aj rano po zobudeni cistou vodou. Aj po stolici, ak ste doma. Ak pripravok, tak Gynella z lekarne. Natierat masťou Mucogyne. A proti svrbeniu pomaha aj kapucinka (kvapky, treba si pytat tie bez alkoholu). Obmedzot sladke. Ak je akutny stav, tak uplne, ze ani sladeny jogurt. Drzim palce
@ina2405 kúp si bidet alebo bidetovu dprchu k wecku a máš intímnu hygienu lepšiu ako s hocakym mydlom.
Poznám x zien ktoré po umytí hocakym intímnom extra super mydlom majú takú mykozu ze dovidenia.
Prvé čo gynekológ a urológ povie keď tam človek príde s problémom nepoužívať mydla. To ze máš mydlo bez fosfatov neznamená ze obsahuje všetko prospešné. Opakujem žena co nemá narušené pH mydlami a dodržiava pravidelnú hygienu nesmrdi, rovnako ani chlap, to ti povie každý vyštudovaný odborník.
@maminkadeticiek predstav si ze ja moju takto pravidelne umývam, a aj tak mala výtok, a nepomohlo nič, az intímny gél pre deti. Preto bol vytvorený, aby pomohol tam, kde nestačí čistá voda. Ja od kedy používam pravidelne intímny gél eliminovala som svoje zápaly močového mechúra do veľkej miery, dovtedy som sa trápila aj 5,6x do roka, pretoze mi mama od mala tvrdila ze nič len vodu. Aj 10x za deň som sa mohla umyť, sprchuje sa po každej veľkej potrebe, to isté dcéru, takže ak nevieš ze sú aj takéto prípady, tak nepís, že keby ju autorka umývala častejšie tak to nemá.
@44janica44 takto, nechcela by som ti zavadzať katéter...každý odborník vie, že smegma zapácha.
@44janica44 Starú smegmu je nutné umyť, tvorí sa neustále, to je ok tak to má byť a jemným umytím sa nezničí žiadna mikroflóra. A ak sa holíš, tak sa tu zbytočne hádame, raz za čas pri holení ten pot a všetko zapáchajúce odstrániš. Ale pod pazuchami sa tiež umývaš len čistou vodou? Lebo tie isté potné žľazy produkujúce zapáchajúci pot sú aj na ohanbí. Prosím ťa nepresviedčaj ma, že dospelá žena žijúca pohlavným životom, krvácajúca počas menzesu sa nemá umyť niečím jemným, nenarúšajúcim ph napr.Jessou.
@ina2405 stačí si prečítať diskusiu a zistíš ze plno žien pouziva iba vodu a sú tak ôk a nie sú žiadne špindiry.
Hádam nejdeme porovnávať pokožku pod pazuchami a pokožku intímnych partii, asi je to trocha rozdiel nemyslíš?
Keď raz zo super drahého intim.. mydla s mega super zlozenim dostaneš takú mykozu ze nebudeš vedieť obsediet v čakárni u gyndy tak si rozmyslis co ako používať.
A je asi jasne ze zeny co nepoužívajú intim mydla si pokožku v slabinach, záhyby medzi nohou a veľkými pyskami a veľké pysky zvonku umyju normálne mydlom pri sprchovani. Intim mydlo si nedávame do vnútra na sliznice lebo tam nepatrí.
Za celý život ma videlo cca 15 gynekológov a cca polovice som sa pýtala na intim hygienu a až na jedného nikto neodporucal žiadne mydlo. Ten jeden odporučil to mega super spomenuté vyššie.
Garantujem ti ze keby mi ten kataster zavadzas tak nezistis ze nepoužívam intim mydlo... opakujem bidet je super vec a zaručí dokonalú hygienu.
@44janica44 tak ako sa netvorí každej žene rovnaký maz, tak nie každá žena dostane mykozu po tom co bude používať intímne gély a prípravky. Ja ich používam roky rokuce, striedam rôzne značky a nikdy som z toho nemala mykozu ani žiadne iné potiaze, práve naopak. Ani PH nemá každá žena rovnaké a to isté aj deti. Ty poznáš x gynekológov ktorí neodporúčajú tieto prípravky a ja poznám x žien ktoré to používajú a nič im nikdy nebolo. Mne obyčajne mydlo nerobí dobre, príliš mi vysušuje veľmi suchú a citlivú pokožku, ktorú mam a kožná lekárka mi ho vôbec neodporúča. Tak ako som písala vyššie, treba to brat individuálne. A veruže som mala kolegyňu ktora tvrdila ze stačí iba voda na umývanie, nič viac netreba a bolo ju cítiť a riadne, ona seba samu zjavne necítila.
@pininka1 poznáš aj x gynekologov co to odporúča?
Niekto pouziva mydlo za 0,50 e celý život a intim gél za 2,50 e a nič mu nie je, niekto kúpi v lekárni za 40 e a je mu z toho niečo.
Ja si dávam pozor akú kozmetiku používam 90 % nie z drogerie ani z lekárne pretože produkty z ropy si na žiadnu časť tela nedám.
Ak je ženu cítiť tak áno problém môže byť v hygiene ale vo väčšine prípadov je problém inde - infekcia, horm. Nerovnováha a v tom prípade by nejaké intim mydlo pomohlo max na hodinu. Vtedy je to problém ktorý treba riesiť komplexne u lekára, zmenou stravy....
Ked citam tie vlhcene, ze pouzivaju v skolke, tak tam bude asi pes zakopany. Odsleduj si to, ked nebude v skolke, ci to ma lepsie.
@44janica44 no a sme doma, je rozdiel medzi len čustou vodou a umytím mydlom, ty sa umývaš mydlom a to úplne stačí. Veď ani to "intim" mydlo si nikam "nevtieram" a umývam sa s ním ako s normálnym mydlom. Rozdiel je, že by malo mať oproti normálnemu upravené ph a napr.ja používam Pharmatex a s tým by som nemohla používať klasické mydlo.
Ale lactacyd alebo Jessa (oveľa lacnejšia) mi nikdy nedráždilo nič.
@44janica44 no vidíš, čiže si sama uznala že problémov môže byť viac a je to individuálne. Každému robí dobre niečo iné, ja si tieto veci nikdy nekupujem v drogérii ale priamo v lekárni, kde to mam overené.
Skus vymenit za Saforelle a umyvat s nou len konecnik. kazdy vecer cupnut a vysprchovat poriadne od spodu aj ked pride zo skolky.oni sa sice utieraju ale tak po svojom este.vsetky gatky prezehlit.
Neviem naco decku pchas te posahane intímne gély preboha .na cikulu stačí po celý život čistá voda!!!!boha ten marketing a hlúpe matky a tu decká potom sama mykóza.a vo škôlke pochybujem že si utieraju pretože majú jeden toaletný niekde visiaci na šnúrke kde na neho nedotiahnu -chodím s dcérou do škôlky takže len konštatujem čo vidim
Ahoj aký prášok na pranie používaš? Skús o jedno plakanie naviac a bez aviváže. Bavlnené nohavičky prežehliť, ráno čisté, večer po kúpaní tiež... Umývať trošičku jemné detské mydlo a poriadne opláchnuť... A po porade s detskou lekarkou aplikovať Neo pythiol
@ina2405 ??? Ty mi tu 3 príspevky píšeš o umývaní smegmy... precitaj si to ešte raz ... miesta ktoré si umývam mydlom nie sú tie kde sa smegma tvorí. Čiže je kus rozdiel medzi tým co umývam mydlom ja a kde si mydlo dávaš ty.
Ja by som ešte pridala bavlnenú spodnú bielizeň a prať tiež v detskom prášku, napr. Bupi. Nedávať legíny a tesné veci, radšej voľnejšie, nespať v gatkach.
Kým žena nemá cyklus, nemala by mať gynekologickú mykozu. To pH je tam v detstve iné.
@glade22 mykoza u deti je bežná hovorila mi dr .teda Primarka takže netrep
@barbora854 mne to vravela gynekologicka 🤷
Zeny moje 🫣😅🤣 pár dní som tu teda nebola 🫣😅 ale pozerám že ste tu mali výmenu názorov ako som rýchlo pre scrollovala 🤔 umývanie vodou zabralo našťastie, to sladké no... je to zdlhavejsie a náročnejšie keďže taka slečna už má vlastný názor 🫣... no v škôlke neviem či utierajú ale ona sa dokáže aj sama tak asi ju pri tom nekontroluju...neviem teraz prázdniny a čuduj sa svetu ..jej nič nieje 🤔takže niečo v tej škôlke.... pondelok musím sa opýtať ako to funguje že ako to majú s detičkami🙂 ... ale v rýchlosti som videla že maminky ste radili aj nejaké prípravky, kvapky alebo niečo podobné viete mi to v stručnosti napísať teraz pod comm 🙂...lebo strašne veľa komentárov tam je, vopred ďakujem 🙂

@ina2405 preco nevies citat? V tom prispevku som napisala, ze neodporuca int. Gel a nie co odporuca