icon

Intolerancia laktózy u dojčaťa

sisaklenkova
25. jún 2011

Žienky, máte s ňou niektorá skúsenosť? Aké boli príznaky a ako Vám ju nakoniec potvrdili?

Strana
z3
e_z
13. jan 2016

@katka1981 Jasnačka, ale u malých detí treba byť opatrní. 🙂

smsabrinka
13. jan 2016

@magg424 a bez problemov? Ci to trvalo nejaku dobu?bojim sa jej menit mliecka, ale takto je to hrozne

katka1981
13. jan 2016

@e_z, ano u deti sa bojime viac pri vsetkom

magg424
13. jan 2016

@smsabrinka po jednej davke sa vsetko zlepsilo, nam sadla beba na 100%

smsabrinka
14. jan 2016

@magg424 dakujem moc, akurat som ju kupila, tak vyskusame 😉

ercsabercsa
14. jan 2016

@magg424 dobry. Tak malemu sa to zacalo vyrazkami na tvaricke. Potom preslo na cele telicko a teraz ma atopicky ekzem. Plus niekedy sa mu tak tazsie dicha sa mi zda. A doktori ani mienka o alergii na mlieko. Ale ja som presvecena. Len teraz neviem ci to bude ken intolerancia ci alergia. Hnacki nema ale prdka velmi vela. Prosim poradte. Zijeme v rakusku takze mliecko budem menit tam . A teraz neviem ci staci len na ha ci musim na cisti bez laktozove. Dakujem. Uz som ztoho velmi nervozna a bojim sa o neho :( ma 11tt. Priznaky zacali tak cirka pred 3 tyzdnami

magg424
15. jan 2016

@ercsabercsa nikto vam neporadi pokial nebudete mat vysledky z testov, toto nemusia byt priznaky intolerancie ci alergie ..

vlasatica
18. mar 2016

Ahoj. Chceme si adoptovat dietatko ma 4 mesiace.tiez ma intoleranciu na laktozu.papa bebu al 110. Chcela by som sa opytat ci vedia deti z tejto intolerancie vyrast. A ci sa v dospelosti neprejavi napr.celiakia alebo intolerancia na ovocny cukor.

viktoriab
24. mar 2016

Ahojte, ak by mala dcera (3,5mesacna) intoleranciu laktozy a je plne kojena, co potom ? Tiez ma vodnatu zapachajucu stolicu, od narodenia koliku, tak uz by som rada prisla na dovod jej nespokojnosti po skoro 4roch mesiacoch. Ak je potrebne zajst k Dr, aky je postup pri takychto malych deti?

zuzkagu
24. mar 2016

@viktoriab treba zajst na gastro vezmi krv a tam sa popýtaj, ak zistit intoleranciu tak asi pojdete do nemocnice na záťažovy test, lebo inak sa to babätkam neda zistit, a ak sa potvrdi tak ti odporučia prestať dojčiť

zuzkagu
24. mar 2016

@vlasatica z toho sa neda vyrasť, len sa môže naučiť tolerovať určite množstvo laktozy v strave, a či sa prejavi celiakia či nie to je vo hviezdach

kikuleenka
24. mar 2016

@viktoriab ahoj, nam na diagnostiku stacil eliminacny test, tzn. vylucenie laktozy zo stravy. Hned po prvej davke bezlaktozoveho mlieka sa stav upravil. Prestalo nafukovanie, hnacky a nekonecny plac. Dcerka mala vtedy 4 mesiace. Odstavenie od dojcenia nie je nevyhnutnost. Existuje enzym laktaza v kvapkovej forme (ColiPrev), ktory podas pred dojcenim a ten zabezpeci rozstiepenie laktozy v crievku 🙂 Aj ked, moznost dlhodobeho pouzivania by som radsej skonzultovala na gastroenterologii. Ja som presla radsej hned na Nutrilon Low Lactose a odstavila som dcerku prakticky zo dna na den. Nemyslim, ze by tym nejako trpela, ani po nastupe do skolky netrpi zvysenou chorobnostou 🙂
Niekedy sa inak crevo do roka zregeneruje, ak ide o ziskanu intoleranciu narusenim crevnej mikroflory (napr. Podanim ATB pred, pri alebo po porode), no u nas intolerancia laktozy pretrvava aj po 3. roku :(

ada0207
21. feb 2017

Ahoj. Chcem sa opýtať môže sa intolerancia prejavovať aj bez bolestí? Dcérka má už týždeň hnačky (už nam brala aj stolicu doktorka) ale inak jej vôbec nič nieje. Stretli ste sa s tym? :/ ďakujem

map0007
3. okt 2017

@viktoriab ahojky ako ste to poriesila.Ja plné dojčim a tiež sme malý také problémy, nakoniec so zistila že ak ja nepijem a nejem mliečne výrobky,moje dieťa je ako vymenené.Omnoho lepšia, predtým som nevedela čo je jej ani coliprev ani espumisan nič nezaberalo a ešte malá aj reflux dosť silný.Terax 2 týždne čo kupujem bezlaktozove je to super a ja ju dojčim stále😉ale tak že najprv s pravého prsia a potom odgrgne a zas s toho istého.Az potom po 2-3 hod dávam ľavé grg a zas ľavé.Lebo mi povedali že to prvé mliečko čo ide s prsníka má veľa laktózy a to zadné tuk,preto tak dojčim a je to super.Ako ste dopadli Vy? ďakujem

viktoriab
3. okt 2017

@map0007 viete co, ani neviem ale nejako to preslo samo...no lenze teraz ma pre zmenu problem so zapchou....verim, ze je to sposobene tym, ze sme ju chceli oducat od plienok, atd atd a potom do toho prisiel surodenec, cize mozno jedno s druhym..hadam sa to po case upravi

no lenze teraz mame druhe babatko, doteraz to bolo ukazkove babo, ale aj ona ma ten isty problem-tj vodnatu stolicu....skusim tiez vysadit mliecne vyrobky a uvidim ci sa to upravi

viktoriab
3. okt 2017

@map0007 inak aj ja tak dojcim, ze na jedno kojenie jedno prso, na dalsie o 2-3h druhe prso...nikdy nedavam na jedno papanie oba prsniky a tak mi to vyhovuje

map0007
3. okt 2017

@viktoriab ďakujem Vám za odpísanie, dúfam že aj nám to časom zmyzne.Kazdy má presviedča že mám dávať Sunar bexlaktozovi,ani neviem či také dačo je.Ale ja a náš pediater sa držíme toho že dojčenie je najlepšie,no a moja mala nechce vôbec žiadnu fľašu ani cumle.Kupila som všelijaké druhý a nič,iba na lyžičku vodu,ak dávam liecik.Takze neviem si predstaviť ako by som jej Sunar dávala.Snad nám dojčenie ostane a prejdu tie bolesti bruška.Drzte sa.🙂

simonka121
27. nov 2017

Ahojte žienky potrebujem poradiť malý mal trošku problémy trochu viac sme hnačkovali,,, ja som to pripisovala zúbkom keďže sa nám prerezávajú no trvalo to nejako dlho tak sme navštívili lekára. Pokiaľ jedol tuhú stravu tak mal stolicu dobrú ale ako náhle vypil mlieko hneď to z neho išlo von,,,, Tak nám doktor predpísal Bebu al 110 lactose free,,, no neviem či mu to dobre robí akože konzistencia stolice sa upravila ale zas ju mám veľmi tmavú,,,, no intolerancia mu potvrdená nebola žiadnym vyšetrením... Predtým sme pili Sunar Complex myslíte si, že by sa k nemu mohol vrátiť??? Ďakujem

victoire
20. feb 2020

@denusa99 ahoj viem ze je to už dávno ale ako sa ma maličký? Stále bojujete s intoleranciou? Nam ju teraz zistili ako 7 mesačnrmu 😪

Strana
z3