icon

Intolerancia mlieka

nanip
15. júl 2013

Popíšem v skratke náš problém. Dcérka má od svojich 6 týždňov veľmi zlé prejavy po požití mlieka - kŕče, nafúknuté bruško, nevoľnosť a bolesti, nechutenstvo, štikútka, afty. Keď bola malá, mala aj silnú kožnú reakciu, teraz sa jej zvykne urobiť kútik a má vtedy veľmi citlivú kožu. Má porobené krvné odbery na bielkovinu, srvátku, kazeinát, laktózovo-intolerančný test - všetko negatívne, úplne o.k. Napriek tomu nemôže syry, maslo, jogurty, tvaroh, bryndzu, mlieko... ani nič, čo tieto zložky obsahuje, lebo ak to skúsime (naozaj len v minimálnom množstve), tak sú to problémy, čo som písala vyššie. Chodíme na alergo aj na gastro, no stále si nás len prehadzujú a nepohli sme sa ani kúsok. Začalo jej to ako 6 týždňovej, teraz bude mať 7 rokov. je to už naozaj veeeeľmi dlho a rada by som sa v tom aspoň o kúsoček pohla. Nemáte podobnú skúsenosť ako my? Neviete poradiť niekoho (niečo), čo nás pohne vpred?

Strana
z3
demo
26. júl 2013

@nanip lebo nic take som nikdy nenasla. ani v bio obchodoch. ked ju este kupis, tak mi to sem napis prosim ta 🙂

nanip
autor
26. júl 2013

Jasné 🙂

demo
26. júl 2013

@nanip nauci sa, hrany sa obrusia 🙂 len to chce trpezlivost. mamicky maju casto pocit, ze dieta s nejakym dietnym obmedzenim ma chudobnu stravu. Podla mojich skusenosti je to presne naopak. Ak ma dieta vynaliezavu mamu, ktora sa fakt snazi, tak ma nakoniec pestrejsie jedlo ako konvencny stravnik.

nanip
autor
26. júl 2013

@demo No, manžel ju práve doniesol, tak som ti ju našla aj na nete. Chutí super 🙂
http://shop.biolienka.sk/cokoladove-pomazanky/m...

demo
26. júl 2013

@nanip parada dakujem!!! tuto znacku poznam, kupujeme od nich vselijake arasidove masla a pod. Syn bude rad 🙂

demo
26. júl 2013

@nanip to mi pripomina, ze na ranajky su vyborne aj arasidove, lieskovo-orieskove alebo sezamove (tahini) pasty. Su pre vecsie deti, tvoja mala ma uz tusim 7 si pisala, takze, ak by nebola alergicka, tak je to vyborna chutna a strasne zdrava alternativa. Pre starsie deti preto,lebo tieto huste pasty sa akokeby horsie prehltaju, nie su vlacne a smyklave. Je to vec zvyku. Moj syn nad tym najprv ohrnal nos, teraz ich nadovsetko miluje 🙂. Dobre je na to nakrajat banan, posypat hrozienkami a pod. Tiez je to draha vec, najma tie lieskovo-orieskove, take kupujeme iba obcas. pravidelne kupujeme tahini a arasidove maslo (pozor na zlozenie,najlepsie su take, co obsahuju iba arasidy a nic ine)

nanip
autor
26. júl 2013

@demo Super. Ďakujem aj ja za tipy 🙂

nelinka79
29. júl 2013

ahojte .. chcem sa spytat ako mam pokracovat dalej .. malej robili krvne testy a vysledky jej vysli negativne.. zacali sme papat vsetko bez mliecka a presli sme na ryzovy napoj a malej sa ocividne ulavilo uz nestone na brusko.. mam pokracovat v tomto smere ? asi vam to pride divna otazka ale neviem co by bolo lepsie.. sedliacky rozum my hovori ze aj napriek negativnym vysledkom by bolo lepsie pokracovat v tomto stravovani bez mlieka a ciastone bez lepku.. dakujem za vas pohlad na vec

demo
17. aug 2013

@nelinka79 no ked sa jej ocividne ulavilo, tak pokracuj bez mlieka. nie je dovod vracat sa k mlieku, ak jej skodi. Ak je to alergia na mliecnu bielkovinu, moze sa ten traviaci trak casom zotavit a mozno je napr. po roku mlieko tazkosti robit nebude. len treba uzivat probiotika.

sisuska1107
9. okt 2013

mam 9 mesaceho synceka... Ked mal 6mesiacov tak mu diagnostikovali BKM. V juli sme dostali po 1x anginu a doktorka mu predpisala amoksilav, z ktoreho sa velmi vyhadzal. Pocas toho mu brali krv...o par dni nas zavolali naspat,ze este raz mu treba brat krv. Z druheho odobratia vyslo,ze ma alergiu na BKM. predpisali nam nutrilon HA. Zijeme v Anglicku a tu su odporcami bratia krvi malym detom. &teraz neviem na com sme,ci ju mame alebo nie, kedze po poziti mliecnych vyrobkov, nema ziadne priznaky,ktore by tomu nasvedcovali. Ak mate nejake skusenosti, budem rada kazdej rade... dakujem 🙂

haslerka27
10. okt 2013

ja mam intoleranciu mliecnej laktozy.............neviem nakolko su tieto problemy podobne..z mojej skusenosti.diagnostikovali mi to asi pred 8 rokmi na vysokej skole.kvoli tomu som schudla 23kg,zvracala kazdy den,hnacky...vzdy mi bolo zle a bola som na diete .dostala som sa na kramare urobili mi intolerancny test a bol 100 percentny.odvtedy z mliecneho len joggurty a to ziadne pudingy!len jogurt ovocny de je ta laktoza vraj rozstiepena.ziadne syry,ziadne majonezy,ziadne mlieko- sojove alebo bezlaktozove!ale je to v poho.necitim nejake vyrazne obmedzenia

kveta
10. okt 2013

@haslerka27 Majonezy neobsahuju mlieko. Preco ich neznasas?

haslerka27
10. okt 2013

@kveta ja neviem,majonezy nejedavam.ak robime majonezovy salat nejem ho,lebo tam pridavame mlieko na zriedenie ta ma automaticky napadla majoneza....to bezlaktozove ma inu farbu je take hnedsie,sojove nie je uz vobec ziadna vyhra- to by som do salatu nedavala-)

kveta
10. okt 2013

@haslerka27 Aha. Dakujem za odpoved.

viva13
21. nov 2013

Dobrý den, prosím poradíte mi dnes som bola na gastre na kontrole lekár mi povedal, že intoleranciu na mlieko nemám dal mi papier a tam mám napísané, že napr. laktáza silna pozitivita okrem iných výsledko mám aj tie všetky silná pozitivita je to normálne?Tak mám alebo nemám intoleranciu? dakujem

viva13
24. jan 2014

moje výsledky z gastra
Histochemicky dokaz enzymov:sacharaza:si lna pozitivita,trehalaza :silna pozitivita,laktaza:s ilna pozitivita,diaminope ptidaza:silna pozitivita
nechápem tomu, bolo mi povedané, že intoleranciu na mlieko nemám ale problémy mám stále 😒

demo
24. jan 2014

@viva13 velmi tomu nerozumiem, ale zda sa mi, ze sa riesili iba sacharidy/cukry. Ak mas podozrenie, ze ti skodi mlieko,moze to byt aj ina jeho zlozka - bielkovina kravskeho mlieka. to sa najlepsie vysleduje tak,ze z jedalnicka uplne vylucis vsetko mliecne a uvidis ako sa budes citit

viva13
24. jan 2014

@demo a to sa ako zistuje?bielkovina kravskeho mlieka

demo
24. jan 2014

@viva13 su na to testy na gastre, ale su velmi nespolahlive. Ak si bola na gastre, tak ti to podla mna robili. Robi sa to z krvi. Syn mal vsetky taketo testy negativne a aj tak reaguje na mlieko. Najistejsie je dosledne vylucit vsetko mliecne z jedalnicka, napr. na mesiac a ked sa stav zlepsi, tak to bude ono.

kadri
24. jan 2014

@viva13 nevysvetlili ti tie vysledky? ako tomu ja rozumiem, vsetky testovane enzymy mas pritomne, cize stiepenie sacharozy (repny cukor), laktozy (mlieko), trehalozy (huby) a bielkovin by malo byt v ramci ich travenia a metabolickych procesov ok. ak by boli vysledky negativne, doporucili by ti dietu s vynechanim problematickych potravin. cize ak mas stale problemy, patraj dalej

viva13
24. jan 2014

@kadri lekár mi povedal, že intoleranciu na mlieko nemám že všetko pracuje ako má tak prečo mám stále problémy? už ma nebaví chodiť na to gastro ako na klavir a všetko mám ok
teraz chodím na alergologiu cez týžden idem na kontrolu budú už výsledky z krvi, tak som zvedavá...

demo
24. jan 2014

@viva13 nemas intoleranciu laktozy, ale este stale mozes reagovat na kazein. Uvidis, ako vyjdu testy, ale nespoliehaj sa na ne velmi. Naozaj najlepsie je vytipovat si potraviny, pri ktorych mas pocit, ze by mohli skodit a vylucit ich z jedalnicka na nejaky cas. Napr. lepok, psenica, mlieko. Po mesiaci zaradis naspat psenicu a cakas, co sa stane, zaradis mlieko a sledujes reakcie. Takto uvidis, ktora potravina skodi, hoci krvne testy tvorbu protilatok / IgG, IgE/ neukazali.

viva13
25. jan 2014

@demo písala som už hore lekár mi povedal, že intoleranciu na mlieko nemám že všetko pracuje ako má
4 mesiace som vysadila uplne mliečne výrobky kupujem len lakto free mlieko a smotanu o iných neviem,sem tam mi robilo problém biele pečivo, tmavé nie.
Po konzumácii len 1 kocku čokolády mi nastane hrmot v bruchu, ked zjem viac nastanu krče a bolesti.

demo
25. jan 2014

@viva13 asi sa nerozumieme 🙂. Intoleranciu laktozy nemas. To v preklade znamena, ze tvoj organizmus nema problem travit mliecny cukor - laktozu. Mozes mat ale problem s kazeinom a na to neexistuje spolahlivy test laboratorny.

viva13
25. jan 2014

@demo aha už chápem len mi nebolo jasné, prečo mám problémy ked intoleranciu nemám, teraz pojdem pre výsledky na alergologiu ešte testujeme histaminovú inoleraciu, dakujem za rady 🙂

palomka
25. jan 2014

@viva13 mozes mat aj alergiu na bielkovinu kravského mlieka, nemusi to byt intol.laktozy. a ked by si mala histaminovu intol, tak by si mala problemy aj pri iných vyrobkoch-potravinach, nie len pri mlieku 🙂 si myslim 😀

demo
25. jan 2014

@viva13 lekari sleduju, ci ti konzumacia mlieka nevyvolava tvorbu protilatok IgE a IgG. Ak laboratorny test ukaze, ze ti mlieko nespusta IgE a IgG reakciu, poslu ta domov s tym, ze nemas s mliekom ziadny problem. Potravina vsak moze spustat aj tzv. non IgE reakciu. Tuto dnesne testy neodhalia. Cize mozes mat problem s mliekom a ziadny test ho neukaze. Smerodajne su tvoje prejavy po jeho konzumacii.

viva13
25. jan 2014

@demo možem ešte otázku? IgE a IgG to ako sleduju čo sa deje pri tom?

demo
26. jan 2014

@viva13 to je iba krvny odber

kalianka
18. okt 2021

@nanip pekný deň, viem že je to staré a možno sem už ani nechodíte ale skúsim. Ako sa máte? Vyrástla dcérka? Ako sa teraz stravuje?

Strana
z3