Irigografia u 3 ročnej dcérky

lindula3
24. apr 2012

Maminky, prosim potrebujem poradit ako prebieha vysetrenie irigografia u malych deti (mam 3 rocnu dcerku) a z akeho dovodu im to vysetrenie robili.

aaangella
25. sep 2012

@lindula3 ahoj prosim robili tvojej dcrke to vysetrenie nas to caka zajtra mozno pozajtra prosim ako to prebieha aka bude pred tym priprava co nas caka?

veve39
6. apr 2013

@aaangella prosim ta robili vam to vysetrenie ? ako to prebiehalo a ako to mala zvladala ? pricinu vasich problemov sa podarilo zistit ? tiez nas to asi caka...dakujem pekne za kazde info

aaangella
6. apr 2013

@veve39 dobry den nie odmietla som to boli sme v nemocnici 6 dni absolhovali sme snad vsetko a posledna mala byt irigo a tu som odmietla nakolko vsetky vysetrenia boli negatyvne .Potrapili nas tam riadne tak uz toto som nedopustila nakoniec psychologicka uznala ze je to v psychike ale vravim vsetky vysetrenia boli negatyvne a vy mate co za problem?

veve39
6. apr 2013

@aaangella dcera ma neustale dlhotrvajuce zapchy, ktore sa nijako nezlepsuju, skor zhorsuju, strava sa uz neda viac upravit...na gastre robili standardne vysetrenia - krvne na potravinove intolerancie a lepok, vsetky negativne...potrebne je uz asi pozriet sa viac na creva...ake vysetrenia okrem irigo vam robili ? stav dcerky sa upravil ? u nas to urcite nie je na psych. podklade, kedze problemy trvaju od cca 1.roka, kedy sa este vobec nemoze jednat o psych. dovody (zadrziavanie)

veve39
6. apr 2013

@aaangella kde ste prosim vas boli ? na Kramaroch ci na antolskej ? podla coho ste sa rozhodovali pre konkr. nemocnicu ?

aaangella
6. apr 2013

@veve39 aj my se to mali od narodenia kakala kazde 4 dni po roku kazdych 5 dni a do dvoch sa to zhorsilo na kazdych 6 dni a nic nezaberalo tak nas dali do nemocnice stale tvrdili ze ked to je od narodenia ze mma poruchu v creve a vobec to tak nebolo robili nam od potnych testov ,chirurgicky konecnik rozne vyplachy potravinove alergie krv a nakoniec bolo vysetrenie ze 3 krat klistir potom musela zjest 25 milimetrovych magnetov davalii sme do stravy kazdy den 5 potom sa islo na RTG a tam bolo presne vidno ktore sa zachytili a ktore presli celym crevom a aj toto bolo negatyvne a nakoniec teeda nic ine ako psychika to nebola a mali pravdu po nemocnici sa mi mala rozkakala trvalo to asi 4 mesiace kazdy den kakala a teraz zase sme tam kde sme boli raz za 4 dni .Boli sme na Antolskeej pracuje mmi tam mamina a este sme tam aj ochoreli lebo vsetky deti su na jednom oddeleni takze tam boli deti aj so zapalom priedusiek 😔

veve39
6. apr 2013

tiez ste si presli svoje 😒 , keby to uz aspon bolo v poriadku...to vysetrenie s tymi magnetmi sa ako vola ? biopsiu tenkeho creva na celiakiu jej nerobili ? my tiez mame krvne testy negat., ale tie nemusia byt presne...my sa chystame na Kramare, uz sme tam raz boli u prof. Vidiščaka, ktory je TOP specialista na Slovensku na vrodene crevne problemy malych deti z chirurg.pohladu ...vtedy ju nevysetroval, kedze sme cakali ako sa to rozbehne po prikrmoch a mala okrem tohto problemu so zapchou nemala ziadne ine problemy (dobre rastla, prosperovala, nic ju neboli, nezvracia)...po prikrmoch sa kakanie dalo do normalu, o par mesiacov zase zhorsenie, teraz sme na tom katastrofalne , uz nepomaha ani Duphalac, ktory dlhodobo berie 😕 ...uz sme z toho na nervy, chcem ist opat na Kramare a ziadat dovysetrovat, len skoda, ze prof. Vidiščak tam uz nie je, je t.c. prednostom destsej chirurgie vo Fakult. nemocnici v B.Bystrici...ako ja verim, ze mala nebude mat tuto crevnu dg., ale budem ziadat ju vysetrit, aby sa to vylucilo, prip. biopsiu tenkeho creva, kedze uz sa nemozem divat na to trapenie a vyse roka brat denne prehanadlo(ktore uz nezabera) tiez nie je riesenie

winni
30. júl 2015

@veve39 Ahoj, ako ste dopadli? Viem, že už to bolo dávno, ale aj tak by ma zaujímalo, že ako ste dopadli? Nás čaká irriografia :( mám z toho zmiešané pocity.

veve39
30. júl 2015

@winni poslala som IP

narayan
6. máj 2016

@veve39 ahoj, môžem aj ja do IP ako vám to dopadlo?? Tiež bojujeme a už som zúfalá 😔

veve39
6. máj 2016

@narayan teraz sa mi nedá, večer napisem ip

narayan
6. máj 2016

@veve39 jasné, ďakujem veľmi pekne 😉

kolivew
23. máj 2016

@veve39
@narayan ahojte,aj my mame tieto problemy,ako sa mate teraz,upravilo sa to?nas caka este irigo,kolono mame zasebou,chybaju nam nervove vlakna,testy na alergie su ok

veve39
23. máj 2016

@kolivew poslala som IP spravu

ecddltest
20. júl 2016

Dobrý deň, prosím Vás, máme problémy od malička a teraz nás čaká irigo, je to bolestiv pre 4 ročné dieťa??? Malá užíva preháňadlo forlax a už mám obavy čo vlastne ide byť, nikto mi nič nepovedal, len že psychika. Ako prebieha irogo vyšetrenie??

inull5
21. júl 2016

@ecddltest ahoj.irigo je skôr také nepríjemné ako bolestivé podľa názoru nášho lekára..môjmu to robili bez narkozy keď mal cca 7,5 mesiaca..vyzliekli ho,vstrekli mu cez rektalku kontrastnu látku a urobili Rtg snímky.pár minút a bolo to hotové.
Velmi dôležité je aj správne vyprazdnenie a vyčistenie čreva pred irigografiou.
Nedaj sa odbiť že je to psychika,určite nie ak sú problémy odmalička s trvajú doteraz. Podľa výsledku iriga sa stanoví ďalší postup.

a_da99
28. jún 2019

@veve39
@winni
@narayan
@ecddltest
Ahojte, my toto tiež teraz zažívame, mala ma od cca 2 mesiacov problémy so zápchami. Už nám robili všetky vyšetrenia okrem irigo, pls ako to u vás dopadlo?

mikavo
28. jún 2019

@a_da99 ja som to absolvovala, nie je to vôbec bolestivé, počula som, že deti na chvíľku uspia. Dávali mi kontrastnu látku, počula som, že niekde dávajú tej látky malo a potom veľa vzduchu a to vraj bolí

erika121212
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erika121212
23. sep 2021

@veve39 máte správu