icon

Iritačná kontaktná dermatitída. Máte skúsenosti?

agnes28
10. jan 2010

Ahojte dievčatá. Dcérka má už skoro 2 mesiace vyrážky okolo pusinky, také malé červené pupienky a trochu sa jej to šúpe. vyzerá to škaredo. podľa kožnej je to iritačná kontaktná dermatitída. skúšame postupne vysadiť možné "spúšťače", ale nič nepomáha. vysadili sme mandarinky, ovocné čajíky, teraz aj cumle lebo kožná tvrdí že to bude asi z nich. žiadna zmena. mastíme ichtyolovú masť a lipobase na premastenie. máte s tým niektorá skúsenosti? poraďte prosím... ☹

Strana
z2
matya77
8. okt 2013

@wincentka ahoj, už to samozrejme dávno prešlo a neuveríte ale nakoniec pomohla tá ošomraná Bioderma. Najprv som samozrejme skúšala nechtíkovú masť, ale žiadne zlepšenie nenastalo. Nič iné som neskúšala, mama nám jedného dňa doniesla krém Bioderma vyslovene na okolie úst a brady a prisahám že hneď po prvom nanesení sa to začalo ukľudňovať. Sama som tomu neverila, ale po pár dňoch to úplne zmizlo a poklepem ťuk ťuk...do dnešného dňa nič. Medzitým nám vyšla kopa zubov, niekedy sme slintali viac niekedy menej, zakaždým som večer pred spaním natrela na okolie úst Biodermu a bol pokoj. Čo sa týka zadočku, plienky som nemenila, doteraz sme na Pamperskách, a po každom kúpaní keď som natierala malého telovým krémom od Subamed, tak som natrela hrubú vrstvu na zadoček, nechali sme poriadne vstrebať, až potom plienka a šup spinkať. Tiež to po pár dňoch samé zmizlo, takže žiadny zázrak sa nekonal. Natierať, natierať, ale treba vedieť čím. U niektorých krémov môže byť problém že neúčinkujú, lebo sa poriadne nevstrebú do pokožky, kvôli slinám a preto nemajú čas ani začať účinkovať. Myslím že aj u Vás to bude len podráždenie z cumlíka, ako píšete plast, alebo sliny. Nemyslím žeby sa teraz v jeho veku začala prejavovať cez Vaše mliečko nejaká reakcia na potraviny, aj keď všetko je možné. Dúfam že som pomohla, držím nám palce aby sa podobné problémy opakovali čo najmenej.

wincentka
8. okt 2013

@matya77 - Dakujem, ste zlatá... pomohli ste mi 🙂 Krásne dni Vám želám 🙂

Strana
z2