Išli ste s dieťaťom k lekárovi s petechiami?
Malej sa vytvorili petechie, nie je ich veľa. Správa sa normálne, žiaden plač, chorá nebola. Bojím sa o ňu a neviem či sa rieši aj 4ks petechie. Je to moje prvé dieťa
treba odsledovat ci nepribudaju, ak budu pribudat, zajtra skontrolovat krvny obraz. takto lokalizovane petechie mozu byt aj od hry , tlaku (mozno bola dole hlavou ...). Ale moze to byt aj ITP a nizucky pocet trombocytov preto ten krvny obraz...
4 petechie by som neriesila ani nahodou 🙂 riesia sa take, co vyzeraju ako vysev, je ich vela, tam by si uz moc neratala na kusy 🙂
@anonym_autor 4 petechie sú nič. Ak ich je viac, okamžite smer lekár, môže byť v ohrození života.
Baby. Naozaj? Ja som na prášky. Akože aj mne sa niekedy urobia ale ja beriem lieky na riedenie krvi. A riešia sa len tie čo su v zhluku?
@anonym_autor 4 petechie sú nič. Ak ich je viac, okamžite smer lekár, môže byť v ohrození života.
@anonym_9547ff v ohrození života, konkrétne čo?
Baby. Naozaj? Ja som na prášky. Akože aj mne sa niekedy urobia ale ja beriem lieky na riedenie krvi. A riešia sa len tie čo su v zhluku?
@anonym_autor ty ju kojis?
4 by som absolutne neriesila. Mojim detom sa zvyknu spravit petechie, ked tlacia - napr. ked kakaju a silno tlacia, alebo ked kricia silno a pri tom asi vyvijaju nejaky vnutorny tlak alebo ked zvracaju, pripadne silno kaslu. A je ich teda viac, nez 4.
Sleduj to, ci nepribuda, ci sa nezvacsuje plocha alebo miesto, kde sa robia, sleduj dieta, ci sa sprava normalne, nema teplotu a tak.
@anonym_9547ff v ohrození života, konkrétne čo?
@anonym_autor Nemusí mat absolútne žiadne iné príznaky, čo ti tu píšu sú úplne hlúposti. Ak má 4 petechie, nerieš. Ak pribúdajú, okamžite smer lekár. Ťažko tomu budeš rozumieť ako laik a je to nepodstatné, ja som lekár a skoro mi tak umrelo vlastné dieťa. Nebudem to tu rozvádzať, napísala som čo robiť. Detaily sú nepodstatné.
Nema teplotu, normálne sa hrá, sali sa, vrieska.
Nema teplotu, normálne sa hrá, sali sa, vrieska.
@anonym_autor 4 je nič, to nikto riešiť nebude. Syn mal komplet nohy, jedna vedľa druhej, neskôr aj chrbát, hrudník. Mal to vyše pol roka, nevedeli z čoho, keď bral silné lieky zmizli, po vysadení boli okamžite späť. A nebol to život ohrozujúci stav, len si musel dávať na seba pozor
@anonym_autor 4 je nič, to nikto riešiť nebude. Syn mal komplet nohy, jedna vedľa druhej, neskôr aj chrbát, hrudník. Mal to vyše pol roka, nevedeli z čoho, keď bral silné lieky zmizli, po vysadení boli okamžite späť. A nebol to život ohrozujúci stav, len si musel dávať na seba pozor
@anonym_1216e6 no preto sa aj pýtam, či sa so 4mi chodí k dr. Lebo nechcem ju vodiť po lekároch, aby náhodou ešte niečo nechytila tam na sviatky a poviem pravdu, nechcem vyzerať ako hysterka čo ide so 4 petechiami k lekárovi. Ale n druhej strane ma veľmi vystrašilo čo som si o petechiach prečítala na internete
@anonym_1216e6 no preto sa aj pýtam, či sa so 4mi chodí k dr. Lebo nechcem ju vodiť po lekároch, aby náhodou ešte niečo nechytila tam na sviatky a poviem pravdu, nechcem vyzerať ako hysterka čo ide so 4 petechiami k lekárovi. Ale n druhej strane ma veľmi vystrašilo čo som si o petechiach prečítala na internete
@anonym_autor to môže byť zo silného plaču a pod. 4 je nic
A ak by to bolo niečo vážne tak by boli aj iné príznaky či nie?
@anonym_autor presne, 4 môžu byť z plaču, z "pučenia" sa pri kakaní, z oteru o tesnejšie bodyčko, z nosiča (ale to by ich malo bábo viac práve na jednom mieste), z "úderu" (samo si buchne ručičkou do bradičky alebo s hrkálkou), z manipulácie s bábätkom... Neboj nič, takýchto "príznakov" chorôb ešte len bude mať a bude z toho také isté nič, ako z tohto 🙂
@anonym_autor presne, 4 môžu byť z plaču, z "pučenia" sa pri kakaní, z oteru o tesnejšie bodyčko, z nosiča (ale to by ich malo bábo viac práve na jednom mieste), z "úderu" (samo si buchne ručičkou do bradičky alebo s hrkálkou), z manipulácie s bábätkom... Neboj nič, takýchto "príznakov" chorôb ešte len bude mať a bude z toho také isté nič, ako z tohto 🙂
@dotka04 má 3 roky. No vystrašilo ma to aj preto, že to má na rôznych častiach tela po jednom ks..
@dotka04 má 3 roky. No vystrašilo ma to aj preto, že to má na rôznych častiach tela po jednom ks..
@anonym_autor jemine, prepáč, 3 roky? 🙂 No tak náš mával toľko aj ako malé bábo a teraz má 3,5r a veru tiež mu kade-tad občas nájdem, to nič, neboj, oni sa bárskde udrú, silno si niečo niekde stlačia... Náš bežne má niečo na brušku, niečo na nožičkách a pod. Neboj sa, vážne, pokoj 🙂 (poznám to, ja mávam strašné úzkosti zo zdravia môjho syna, a z totálnych blbín väčšinou 😀 )
@anonym_autor jemine, prepáč, 3 roky? 🙂 No tak náš mával toľko aj ako malé bábo a teraz má 3,5r a veru tiež mu kade-tad občas nájdem, to nič, neboj, oni sa bárskde udrú, silno si niečo niekde stlačia... Náš bežne má niečo na brušku, niečo na nožičkách a pod. Neboj sa, vážne, pokoj 🙂 (poznám to, ja mávam strašné úzkosti zo zdravia môjho syna, a z totálnych blbín väčšinou 😀 )
@dotka04 a tiež sa mi to v priebehu 2 dní urobí na rôznych miestach? A inak ďakujem, si veľmi milá
4 petechie? Moja ich mala na pol ruky. Zrejme si na ruke spala a tlak ich spôsobil.
ano, isla, syn to mal a hned rano som utekala
ano, isla, syn to mal a hned rano som utekala
@zuzana76 a čo povedala dr?
A nepridala by si foto?

Jedna na hrudi, jedna na brade zo spodu a pod oboma očami sú po jednej drobnej