icon

Išli ste s dieťaťom k lekárovi s petechiami?

Včera o 08:04

Malej sa vytvorili petechie, nie je ich veľa. Správa sa normálne, žiaden plač, chorá nebola. Bojím sa o ňu a neviem či sa rieši aj 4ks petechie. Je to moje prvé dieťa

autor
Včera o 08:04

Jedna na hrudi, jedna na brade zo spodu a pod oboma očami sú po jednej drobnej

nahodnemeno
Včera o 08:15

treba odsledovat ci nepribudaju, ak budu pribudat, zajtra skontrolovat krvny obraz. takto lokalizovane petechie mozu byt aj od hry , tlaku (mozno bola dole hlavou ...). Ale moze to byt aj ITP a nizucky pocet trombocytov preto ten krvny obraz...

dotka04
Včera o 10:58

4 petechie by som neriesila ani nahodou 🙂 riesia sa take, co vyzeraju ako vysev, je ich vela, tam by si uz moc neratala na kusy 🙂

anonym_9547ff
Včera o 11:05

@anonym_autor 4 petechie sú nič. Ak ich je viac, okamžite smer lekár, môže byť v ohrození života.

autor
Včera o 11:25

Baby. Naozaj? Ja som na prášky. Akože aj mne sa niekedy urobia ale ja beriem lieky na riedenie krvi. A riešia sa len tie čo su v zhluku?

autor
Včera o 11:25
@anonym_9547ff

@anonym_autor 4 petechie sú nič. Ak ich je viac, okamžite smer lekár, môže byť v ohrození života.

@anonym_9547ff v ohrození života, konkrétne čo?

macekovam
Včera o 11:40
@anonym_autor

Baby. Naozaj? Ja som na prášky. Akože aj mne sa niekedy urobia ale ja beriem lieky na riedenie krvi. A riešia sa len tie čo su v zhluku?

@anonym_autor ty ju kojis?

anonym_eb6b36
Včera o 11:41

4 by som absolutne neriesila. Mojim detom sa zvyknu spravit petechie, ked tlacia - napr. ked kakaju a silno tlacia, alebo ked kricia silno a pri tom asi vyvijaju nejaky vnutorny tlak alebo ked zvracaju, pripadne silno kaslu. A je ich teda viac, nez 4.
Sleduj to, ci nepribuda, ci sa nezvacsuje plocha alebo miesto, kde sa robia, sleduj dieta, ci sa sprava normalne, nema teplotu a tak.

anonym_9547ff
Včera o 12:02
@anonym_autor

@anonym_9547ff v ohrození života, konkrétne čo?

@anonym_autor Nemusí mat absolútne žiadne iné príznaky, čo ti tu píšu sú úplne hlúposti. Ak má 4 petechie, nerieš. Ak pribúdajú, okamžite smer lekár. Ťažko tomu budeš rozumieť ako laik a je to nepodstatné, ja som lekár a skoro mi tak umrelo vlastné dieťa. Nebudem to tu rozvádzať, napísala som čo robiť. Detaily sú nepodstatné.

autor
Včera o 12:03
@macekovam

@anonym_autor ty ju kojis?

autor
Včera o 12:18

Nema teplotu, normálne sa hrá, sali sa, vrieska.

anonym_1216e6
Včera o 12:24
@anonym_autor

Nema teplotu, normálne sa hrá, sali sa, vrieska.

@anonym_autor 4 je nič, to nikto riešiť nebude. Syn mal komplet nohy, jedna vedľa druhej, neskôr aj chrbát, hrudník. Mal to vyše pol roka, nevedeli z čoho, keď bral silné lieky zmizli, po vysadení boli okamžite späť. A nebol to život ohrozujúci stav, len si musel dávať na seba pozor

autor
Včera o 12:28
@anonym_1216e6

@anonym_autor 4 je nič, to nikto riešiť nebude. Syn mal komplet nohy, jedna vedľa druhej, neskôr aj chrbát, hrudník. Mal to vyše pol roka, nevedeli z čoho, keď bral silné lieky zmizli, po vysadení boli okamžite späť. A nebol to život ohrozujúci stav, len si musel dávať na seba pozor

@anonym_1216e6 no preto sa aj pýtam, či sa so 4mi chodí k dr. Lebo nechcem ju vodiť po lekároch, aby náhodou ešte niečo nechytila tam na sviatky a poviem pravdu, nechcem vyzerať ako hysterka čo ide so 4 petechiami k lekárovi. Ale n druhej strane ma veľmi vystrašilo čo som si o petechiach prečítala na internete

anonym_1216e6
Včera o 12:29
@anonym_autor

@anonym_1216e6 no preto sa aj pýtam, či sa so 4mi chodí k dr. Lebo nechcem ju vodiť po lekároch, aby náhodou ešte niečo nechytila tam na sviatky a poviem pravdu, nechcem vyzerať ako hysterka čo ide so 4 petechiami k lekárovi. Ale n druhej strane ma veľmi vystrašilo čo som si o petechiach prečítala na internete

@anonym_autor to môže byť zo silného plaču a pod. 4 je nic

autor
Včera o 12:31

A ak by to bolo niečo vážne tak by boli aj iné príznaky či nie?

dotka04
Včera o 12:33
@anonym_autor

@anonym_autor presne, 4 môžu byť z plaču, z "pučenia" sa pri kakaní, z oteru o tesnejšie bodyčko, z nosiča (ale to by ich malo bábo viac práve na jednom mieste), z "úderu" (samo si buchne ručičkou do bradičky alebo s hrkálkou), z manipulácie s bábätkom... Neboj nič, takýchto "príznakov" chorôb ešte len bude mať a bude z toho také isté nič, ako z tohto 🙂

autor
Včera o 12:35
@dotka04

@anonym_autor presne, 4 môžu byť z plaču, z "pučenia" sa pri kakaní, z oteru o tesnejšie bodyčko, z nosiča (ale to by ich malo bábo viac práve na jednom mieste), z "úderu" (samo si buchne ručičkou do bradičky alebo s hrkálkou), z manipulácie s bábätkom... Neboj nič, takýchto "príznakov" chorôb ešte len bude mať a bude z toho také isté nič, ako z tohto 🙂

@dotka04 má 3 roky. No vystrašilo ma to aj preto, že to má na rôznych častiach tela po jednom ks..

dotka04
Včera o 12:39
@anonym_autor

@dotka04 má 3 roky. No vystrašilo ma to aj preto, že to má na rôznych častiach tela po jednom ks..

@anonym_autor jemine, prepáč, 3 roky? 🙂 No tak náš mával toľko aj ako malé bábo a teraz má 3,5r a veru tiež mu kade-tad občas nájdem, to nič, neboj, oni sa bárskde udrú, silno si niečo niekde stlačia... Náš bežne má niečo na brušku, niečo na nožičkách a pod. Neboj sa, vážne, pokoj 🙂 (poznám to, ja mávam strašné úzkosti zo zdravia môjho syna, a z totálnych blbín väčšinou 😀 )

autor
Včera o 12:43
@dotka04

@anonym_autor jemine, prepáč, 3 roky? 🙂 No tak náš mával toľko aj ako malé bábo a teraz má 3,5r a veru tiež mu kade-tad občas nájdem, to nič, neboj, oni sa bárskde udrú, silno si niečo niekde stlačia... Náš bežne má niečo na brušku, niečo na nožičkách a pod. Neboj sa, vážne, pokoj 🙂 (poznám to, ja mávam strašné úzkosti zo zdravia môjho syna, a z totálnych blbín väčšinou 😀 )

@dotka04 a tiež sa mi to v priebehu 2 dní urobí na rôznych miestach? A inak ďakujem, si veľmi milá

domka222
Včera o 13:14

4 petechie? Moja ich mala na pol ruky. Zrejme si na ruke spala a tlak ich spôsobil.

zuzana76
Včera o 13:19

ano, isla, syn to mal a hned rano som utekala

autor
Včera o 13:20
@zuzana76

ano, isla, syn to mal a hned rano som utekala

@zuzana76 a čo povedala dr?

zuzana76
Včera o 13:23
@anonym_autor

@zuzana76 a čo povedala dr?

@anonym_autor parainfekcny vysev, potom aj na reumatologiu nas poslali a vraj vaskulitida, potom sa mu este raz objavili, oni sa zvyknu vracat, ak su 4, tak sleduj, ale pre istotu ak vasa dr ordinuje, tak chod s nou na krv.

macekovam
Včera o 13:32

A nepridala by si foto?

dotka04
Včera o 20:55
@anonym_autor

@dotka04 a tiež sa mi to v priebehu 2 dní urobí na rôznych miestach? A inak ďakujem, si veľmi milá

@anonym_autor nemava to nejako pravidelne, naposledy v lete som si vsimla, ze mal par, sle nema ich stale ani nejako casto.