Ísť či neísť na dovolenku aj s kiahňami?
Potrebujem rýchlu radu ideme dnes na dovolenku a malý má asi kiahne (boli sme u lekára nevie presne určiť či sú alebo nie) poradne čo mám robiť ísť či neísť.
Akoze dobra tema
Na jednej strane mamicky v skolke nahanaju soplik v satni u inych deti,no ked pride choroba na ich deti,netreba sa stiahnut,max tak dat nieco na teplotu sup,sup medzi ostatne deti,na rozne akcie,do kina,....veeeed co tam po tom,co ine deti,zaklad,nech ma moje dieta zazitky,nemysim s nim kysnut doma. Nejaka elementarna skusnost,sucut,ci sudnost u niektorych mamiciek uplne chyba.
Podaktoré sú tu zjavne na hlavu...isť na dovolenku aj s bohvie jakou pliagou ešte v stave nepresného určenia len za to že už zaplatili a nechcú rušiť ju...ale to že nakazia mnoho iných ľudí ba dospelých čo ešte možno tie kiahne nemali tak to to už nikoho netrápy hlavne že bude dovča skvelá že
Ja by som určite nešla. Dcérka dostala kiahne a až taká zábava a banalita to nebola. Aj keď každé dieťa zvláda inak. Moja 6 dní teplotu, v noci ju to škrabalo. Mala ich v zime, neviem si predstaviť že by ich mala v lete keď je všade ešte horúco...a treba brať ohľad aj na ostatných, malé detičky, tehotné ženy....viem o čom hovorím, keďže som v mladosti očkovaná proti kiahňam. Keď som bola tehotná, boli u nás v obci kiahne a ja som si pre istotu dala zobrať protilátky. A nemala som žiadne .. Takže som sa ani nepohla z domu.
@radana6 choďte...mame aj my kiahne a je to doma psycho. Išla by som HNEĎ! To dieťa je ok len je spave. Zadovážiť treba isto slnecnik alebo stan kde bude v tieni. Užite si to.
@sasa1310 ja som bola v marci a pôjdem v septembri 😜😜😜😜 nedá sa viackrát ročne
@inulienka29 tak načo to sedenie doma, keď je to PSYCHO a v podstate o nič nejde.
@sasa1310 vzhľadom na to že žijeme na Slovensku a teda nie sme pri slanej dezinfekčnej vode a vonku je 38st C logicky nemôžem ísť s deťmi von, hocijako by som s nimi nešla aj keby boli zdraví do toho tepla... ;) takze s vašim dovolením dámy je to doma psycho ;) majte krásny večer
@inulienka29 vidíš ako krásne berieš ohľad na svoje detičky. Čo tak skúsiť brať ohľad aj na ostatných 😊 aj tebe pekný večer
@benculka samozrejme by som brala ohľad, nešla by som do reštaurácie ale prestravovala sa vo vlastnom apartmáne, na plazi by som sa izolovala - každopádne nikdy nevieš čo ma sused v reštaurácii pod tričkom a ci sa nenakazis 🤷🏼♀️
Btw dúfam že nenosíte soplave deti do škôlky keď už ste take starostlivé, lebo mnohé mamičky to robia a to je maximálne egoistické posadiť decko so zelenymi soplami na lavičku vedľa môjho a prezúvať ho ...veď to ma len soplik, pohodicka
@inulienka29 Tak sa ozvi tej matke a tej nadaj. Lebo chodenie s infekčnou chorobou medzi ludi je normalne. Fakt úžasný prístup. Predpokladám,ze si aj k lekárke išla normálne do čakárne medzi ostatné deti....
@inulienka29 aká izolácia pri mori? To more si si rezervovala celé sama? Aj pláž?
@inulienka29 nikdy, naozaj nikdy moje dieťa nebolo v škôlke a v škole choré. Ani so soplíkmi. Samozrejme ma hnevalo že kopec iných detí chorých chodí, ale chvalabohu som to nerobila tak ako niektoré maminy, však chodia tam choré deti, dám tam aj ja choré. Chvalabohu som si zachovala svoju ohľaduplnosť voči môjmu chorému dieťaťu aj voči ostatným. 😊
@inulienka29 Nie nemala. Staci zavolať. Ani ja som nebola. Ty tu píšeš ako môžeš všade chodiť s infekčným dieťaťom. A vadí ti sopel v škôlke. To je všetko. Poznam podobne-dokonca na ihrisku som stretla s dieťaťom parádne vysypaným-ved co bude sediet doma.
@evittam
@sasa1310
@benculka dobre stačí, ja predsa nie som autorka ani nejdem k moru dokonca nechodím ani do obchodu, ale keby mi malo prepadnú 1000€ tak by som veru radšej šla. Viac s vami nebudem diskutovať lebo toto nie je môj problém ani moja situácia. Rozchod dámy, choďte si kopnúť do niekoho iného.
@inulienka29 Ja do teba nekopem. Tiez mi je to fuk. Len som reagovala na tvoj príspevok a vyjadrila som svoj nazor. Pekný vecer.
@inulienka29 máte pocit že som si chcela do vás kopnúť? Určite nie. A v tomto máte pravdu, aj tak sa autorka rozhodne sama. Len som vyjadrila svoj názor. A ďakujem Bohu že som nikoho s kiahňami v čase tehotenstva nestretla🙏
@inulienka29 neprekonala. A bola som očkovaná, ako dieťa. Pre istotu som si dala spraviť protilátky už ako tehotná, lebo v okolí boli kiahne a protilátky som nemala☹️ možno preto reagujem momentálne tak ostro, ak áno ospravedlňujem sa.

@ave17 nevadiloooo