Jazva po popálení u dieťaťa a kúpanie

klaudika0121
24. júl 2015

Ahojte,chcela by som sa poradit s mamickami,ktore maju skusenost s popaleninami,ako a ci ste sa chodili kupat,kolko sa moze byt s tou jazvou vo vode a pod. Na kontrolu ideme az o 3 mesiace uz len,tak sa lekara spytat nemozem..mali sme popaleninu na tvari,tam stupen 2a a na ruke 2b az 3,transplantacii sme sa na poslednu chvilu vyhli. Malej som kupila taky overal s OF az 80 a na hlavu capicku a natriet 50+.. Na ruke ma ale jazvu,dva mesiace je to stare,zaujima ma hlavne kolko by s tym mohla byt vo vode,ked sa to maca vo vode,ci to nemoze zle posobit na tu jazvu..samozrejme cez kriticke obdobie od 11 do 16 by sme von nesli..dakujem za odpovede 😉

saurian
24. júl 2015

na slnko co najmenej a co najviac chranit.
po 2a ak bolo dobre liecene, je mozne ze neostanu ziadne jazvy. avsak ak opalis tu novu pokozku, ostanu flaky nastalo. co na tvari nechces.
predpokladam ze rana je uplne zahojena a nehrozi infekcia.
ja som mala 2a, ostal nebadatelny flak, ale ak sa opalujem je vidiet - iny odtien (a to je uz cca 17r odvtedy), jazvy neostali. stalo sa mi na jar a cele leto som to nosila zakryte.
maly mal 2b, tomu ostali aj jazvicky, ale kedze to je na dlani, tak opalovanie ci flaky neriesim, resp.iba bezne.

zita19
24. júl 2015

@klaudika0121 synovi neodporucali opalovanie prve leto (a to bol dospelak). Vsak si zavolaj na popaleninove, kde vas liecili, urcite ti daju fundovanejsiu odpoved ako cely kon dokopy. Lekari su tam cely den a noc, takze nemal by byt problem dovolat sa.

zuzankamalikova
25. júl 2015

Mne sa minuly rok v auguste mala obarila horucim čajom,mala popaleniny 2B,pokožka sa jej krasne zhojila,bez jaziev,ale v nemocnici na popaleninovom mi povedali,neopalovať aspon 3 roky,dcerka mala obareny hrudniček,chodíme na kupalisko,ale mame plavky celé a to také čo sa zaväzuju okolo krku,aby jej absolutne slnko nesvietilo na hrunicek a ešte ju natieram 50RHfaktorom,ja keby mala popaleninu na tvari,tak by som rozhodne neriskovala opalovanie,môžu vzniknuť nepekné škvrny,a to určite nechceš.. 🙂