icon

Je 30-letá postýlka s matracem bezpečná pro dítě?

bouny
2. máj 2011

Ahojte, co si holky myslite o postylce s matracem, stare 30 roku? dostali sme ji od manzelovych pribuznych. je funkcna a matrace asi molitan/kokos. Mam se toho bat? Cetla sem neco o starych skodlivych naterech..... dekuju!!!

ivasad.
2. máj 2011

Já myslím že takhle starou postýlku bych si asi osobně natřela novým certifikovaným nátěrem, aby byla hezká a čisťoučká. Matrace - když píšeš že kokos a molitan, ta asi třicet let stará nebude, že 😀 Jestli je matračka po jednom dítku a není nijak proleželá ) prostě vypadá nově, tak bych si na ní pořídila prací potah a používala bych jí. 😉 Jestli je ale třicet let stará jako postýlka, tak pryč s ní 😅

raci
2. máj 2011

no postýlku stačí natřít něčím co je určené na dětský nábytek (barva, lak) a je to v poho, ale 30let stará matrace??!!! 😝

em_ka
2. máj 2011

@bouny my tiez mame 30 rokov staru postielku. nemas sa bat, popripade postielka sa da pretriet nejakou farbou. ale podla mna matrac by ste mali kupit novy - roztoce, prach...

maciik
2. máj 2011

@bouny taky jsme vyštrachali erární postýlky po manželovi a po švagrovi (ta jedna bude mít taky cca 30), děda je truhlář, takže nám je zrenovuje, jenom mu musíme koupit nějaký vhodný lak... Ale tak starou matraci bych nepoužila ani omylem teda...

sonije
2. máj 2011

My jsme ve 30 let staré postýlce odchovaly obě děti 😀. Když jsme ji sundali z půdy, pořádně jsme ji vydrbali, ale nenatírali, slouží dobře, i když trochu vrže. Ale její rozměry jsou nepřekonatelné oproti těm malým novým.. Matraci jsme tedy koupili novou, to je lepší, podědili ji akorát bráchové po sobě a mladšímu jsem ji prostě otočila. Taky je to kokos molitan..
Já bych si s tím hlavu nedělala. Jediné, co zkus, je rozměr mezi špriclema, dítě by tam nemělo prostrčit hlavu...

rubika
4. máj 2011

Postýlku máme taky starou, po nás, jen se přetřela zdravotně nezávadným lakem, koupila sem novou matraci a bylo... Pokud je ta možnost a zrovna netoužíte po nějaké designové nebo speciální postýlce, poslouží stará stejně dobře jako nová...