icon

Je autizmus dedičný?

8. máj 2025

Dobrý deň prosím žiadne posmešky. Syn 14 mesiacov už má náznaky autizmu. Manželova teta , čiže jeho otca sestra mala schyzofreniu. Môže to mať spojené? Ja som našla všade zahraničné články, že autizmus je dedičný

Strana
z2
katka533
13. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue uz 8 mesacne dieta by malo stale vyhladavat matku pohladom a zdielat pohladom zaujem o vsetko nove, zaujimat sa o tvare ludi, zvierata. Ked len pozera na veci, prip nema zaujem o zive bytosti a nepozera na ludi, hlavne matku, tak je zle

macinko321
13. máj 2025

Co povedala pediatricka na tento jeho vyvin? Lebo ako to opisujes, urcite to nie je v poriadku. Nemusi to byt prave autizmus, moze to byt oneskorenie vo vyvine a vela veci este moze dobehnut. Ake bolo tehotenstvo, porod, poporodne obdobie? Stres, choroby, zranenia?

macinko321
13. máj 2025

Autorka,.od kial si?

macinko321
13. máj 2025

Uska a ocka mal vysetrene? Sluch aj zrak ma v poriadku?

autor
13. máj 2025
@macinko321

Co povedala pediatricka na tento jeho vyvin? Lebo ako to opisujes, urcite to nie je v poriadku. Nemusi to byt prave autizmus, moze to byt oneskorenie vo vyvine a vela veci este moze dobehnut. Ake bolo tehotenstvo, porod, poporodne obdobie? Stres, choroby, zranenia?

@macinko321 vieš čo mám nervy nejak to nerieši,tým že je predčasné narodený o dva mesiace tak že má čas a všetko dobehne , pôrod bol v 32 týždni

macinko321
13. máj 2025

Dobehnut moze aj nemusi. Skus si pohladat vo svojom okoli centrum vcasnej intervencie. Zial autizmus u takto maleho dietata na Slovensku nikto nebude diagnostikovat. Od kial si?

lienka.7
13. máj 2025

@autorka na diagnostiku môžeš ísť už od 18 mesiacov. Nakoľko sú dlhe cakacky, objednanie môžeš riešiť už teraz. Nie vždy sa ti genetika musí potvrdiť. Známa ma 3 deti, prvé zdravé, druhé ma autizmus, tretie je zdravé. Genetika v poriadku, nikto nič v rodine, príčina neznáma...
Mas na FB skupiny s PAS, videa, môžeš si to pozrieť, či niečo na synovi badas

autor
13. máj 2025
@macinko321

Dobehnut moze aj nemusi. Skus si pohladat vo svojom okoli centrum vcasnej intervencie. Zial autizmus u takto maleho dietata na Slovensku nikto nebude diagnostikovat. Od kial si?

@macinko321 Z Košíc,už som sa objednala do centra ,len malý bude mať akurát ledva 15 mesiacov, tak neviem či to nebude príliš skoro

autor
13. máj 2025
@lienka.7

@autorka na diagnostiku môžeš ísť už od 18 mesiacov. Nakoľko sú dlhe cakacky, objednanie môžeš riešiť už teraz. Nie vždy sa ti genetika musí potvrdiť. Známa ma 3 deti, prvé zdravé, druhé ma autizmus, tretie je zdravé. Genetika v poriadku, nikto nič v rodine, príčina neznáma...
Mas na FB skupiny s PAS, videa, môžeš si to pozrieť, či niečo na synovi badas

@lienka.7 pozvali nás do včasnej ale bude mať bio 15 mesiacov a 13 mesiacov len

Strana
z2