Je autizmus dedičný?
Dobrý deň prosím žiadne posmešky. Syn 14 mesiacov už má náznaky autizmu. Manželova teta , čiže jeho otca sestra mala schyzofreniu. Môže to mať spojené? Ja som našla všade zahraničné články, že autizmus je dedičný
Co povedala pediatricka na tento jeho vyvin? Lebo ako to opisujes, urcite to nie je v poriadku. Nemusi to byt prave autizmus, moze to byt oneskorenie vo vyvine a vela veci este moze dobehnut. Ake bolo tehotenstvo, porod, poporodne obdobie? Stres, choroby, zranenia?
Autorka,.od kial si?
Uska a ocka mal vysetrene? Sluch aj zrak ma v poriadku?
Co povedala pediatricka na tento jeho vyvin? Lebo ako to opisujes, urcite to nie je v poriadku. Nemusi to byt prave autizmus, moze to byt oneskorenie vo vyvine a vela veci este moze dobehnut. Ake bolo tehotenstvo, porod, poporodne obdobie? Stres, choroby, zranenia?
@macinko321 vieš čo mám nervy nejak to nerieši,tým že je predčasné narodený o dva mesiace tak že má čas a všetko dobehne , pôrod bol v 32 týždni
Dobehnut moze aj nemusi. Skus si pohladat vo svojom okoli centrum vcasnej intervencie. Zial autizmus u takto maleho dietata na Slovensku nikto nebude diagnostikovat. Od kial si?
@autorka na diagnostiku môžeš ísť už od 18 mesiacov. Nakoľko sú dlhe cakacky, objednanie môžeš riešiť už teraz. Nie vždy sa ti genetika musí potvrdiť. Známa ma 3 deti, prvé zdravé, druhé ma autizmus, tretie je zdravé. Genetika v poriadku, nikto nič v rodine, príčina neznáma...
Mas na FB skupiny s PAS, videa, môžeš si to pozrieť, či niečo na synovi badas
Dobehnut moze aj nemusi. Skus si pohladat vo svojom okoli centrum vcasnej intervencie. Zial autizmus u takto maleho dietata na Slovensku nikto nebude diagnostikovat. Od kial si?
@macinko321 Z Košíc,už som sa objednala do centra ,len malý bude mať akurát ledva 15 mesiacov, tak neviem či to nebude príliš skoro
@autorka na diagnostiku môžeš ísť už od 18 mesiacov. Nakoľko sú dlhe cakacky, objednanie môžeš riešiť už teraz. Nie vždy sa ti genetika musí potvrdiť. Známa ma 3 deti, prvé zdravé, druhé ma autizmus, tretie je zdravé. Genetika v poriadku, nikto nič v rodine, príčina neznáma...
Mas na FB skupiny s PAS, videa, môžeš si to pozrieť, či niečo na synovi badas
@lienka.7 pozvali nás do včasnej ale bude mať bio 15 mesiacov a 13 mesiacov len

@monsterablue uz 8 mesacne dieta by malo stale vyhladavat matku pohladom a zdielat pohladom zaujem o vsetko nove, zaujimat sa o tvare ludi, zvierata. Ked len pozera na veci, prip nema zaujem o zive bytosti a nepozera na ludi, hlavne matku, tak je zle