icon

Je bežné zvracanie počas prvej menštruácie?

13. dec 2024

Ahojte,tie ktoré máte dievčatá okolo 11 r aj oni maju bolesti pred menštruáciou až zvracanie? Viem ,že sú bolesti podbruška ale môže aj žalúdok a okolo? Ja som to nikdy nemala také bolesti preto sa pýtam? Ako to je u vás?

slavicek8
13. dec 2024

Áno, menštruačné bolesti môžu mať ako sprievodný prejav nauzeu a zvracanie. Nie je to v poriadku, treba tlmiť bolesti (ne)farmakologicky, prípadne riešiť s lekárom.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
sweet20
13. dec 2024

Ja mam doteraz taky menzes, vyzera to akokeby tehotna som bola..

sweet20
13. dec 2024

Ale od prvej menstruacie by som chodila uz normalne ku gynekologovi s dcerou.. nevidim na tom nic zle..

michaela329
13. dec 2024

Ja tak mám celý život (okrem času, kedy som brala antikoncepciu). Migrény, zvracanie, odpadavačky... riešila som to s lekárom, injekcne ak bolo veľmi zle, inak algifen. Menzes mám tiež od 11.

svetlonos
13. dec 2024

@kittykat22
to je niečo iné. Ja som mala to iste ako opisuje autorka. Vzdy som aj 3x prvý deň vracala, bolesti ako sviňa. A na tlmenie som dostala alchemilkovy caj do 7dc pohára 🤯 To ma vedelo najviac nasrať! Samozrejme ze to nezabralo. Mala som to roky.

svetlonos
13. dec 2024

Autorka, mala som to iste. Porad sa s druhými. Mne pomohlo jedine zjest uz pri minibolesti hneď na začiatku ibalgin. Potom bolo super. Do dnes sa hnevám na mamu za to, ze ma nechala takto trpiet, lebo ved keď to zvládla ona, musím aj ja!
Nenechaj dceru v bolestiach. Hneď jej daj niečo od bolesti a bude dobre. Na SŠ mi už spolužiačky dali ibalgin a to sa nedalo porovnať. Ako vravím, hneď pri miernych kŕčoch uz. Akonáhle som to presiahla, uz som vracala a ledva stala na nohách. Trvalo to cely deň, kolkokrat aj dva. A také debilne keci akože to je príprava na pirod, za to by som strielala. To bude jeden z najväčších budov na svete. Sorry ta bolesti, to len aby si fakt dceru trpiet nenechala. Ja som každý mesiac koli tomu domov zo školy chodila, z vyučovania.

1sally12
13. dec 2024

@svetlonos presne jak moja mama! Musíš vydržať! 🙄🙄 akokeby sa to dalo kks..tiez na to nemám dobré spomienky.ibalgin som si dávala na tajňáša

vsetkounas
13. dec 2024

Zober ku detskej na krvný obraz ,našej pomáha vždy pred menzes nasadiť železo a brusnicovy sirup nie brusnice niesu iba na močové cesty . Detská gynekologická ešte od bolesti poradila dávať buscopan ,že tak nezaťažuje a je účinný skús .

svetlonos
13. dec 2024

@1sally12
véd toto! Mne ho potom aj oco dával, mal viac rozumu a empatie. Ja som takto trpela roky rokuje, mojej mame stacil cely zivot aspirin! Takže nechapala... My sme kludne som segrou mohli steny škrabat. Acto veru sestra aj skrabala...

zuzap33
13. dec 2024

@svetlonos poznam to. Casto som prvy den stravila v posteli, vynechala skolu. Potom po par rokoch Ibalgin. Nechapem, preco som ho nemohla dostat skor, ale trpiet

svetlonos
14. dec 2024

@zuzap33
presne, určite by nám nebolo treba koli par ibalginon transplantáciu pečene... Ja toto svojej dcére isto robit nebudem. Jedna tabletka a den je znesitelny namiesto bolesti.

leidin
16. dec 2024

Zavisi podla mna, kolko ma tuku, ja ked som bola chuda, nemala som ziadne pms ani spinenie, s kazdym kilom smerom ku normalnej hmotnosti a menstruacii pribuda vela priznakov. Potom mas aj take rady ze vyradte vlastne vsetko co udrzuje menstruaciu…nikdy som to neriesila tabletkami od bolesti, ale nevolnosti sa tym aj tak nevyriesia a pre mna to bolo nemozne s tym fungovat, ist tancovat s tym ze sa mi napoly chce zvracat aj ked az tak moc ne no. To som nikomu nedokazala vysvetlit svoju zahadnu chorobu, ziadne autority, az celkovy kolektiv vlastne cely diskutoval o tom jak to vsetky mame. Len matka mi hovorila ze jej ked je zle si masiruje brucho ( s tym ze je to vsetko moja vina, ze sa prejedam iba a nezdrave) a obcas to trochu pomohlo ale skor iba v detstve, potom uz ked ten menzes prisiel to vobec.