Je bežné zvracanie počas prvej menštruácie?
Ahojte,tie ktoré máte dievčatá okolo 11 r aj oni maju bolesti pred menštruáciou až zvracanie? Viem ,že sú bolesti podbruška ale môže aj žalúdok a okolo? Ja som to nikdy nemala také bolesti preto sa pýtam? Ako to je u vás?
Ja mam doteraz taky menzes, vyzera to akokeby tehotna som bola..
Ale od prvej menstruacie by som chodila uz normalne ku gynekologovi s dcerou.. nevidim na tom nic zle..
Ja tak mám celý život (okrem času, kedy som brala antikoncepciu). Migrény, zvracanie, odpadavačky... riešila som to s lekárom, injekcne ak bolo veľmi zle, inak algifen. Menzes mám tiež od 11.
@kittykat22
to je niečo iné. Ja som mala to iste ako opisuje autorka. Vzdy som aj 3x prvý deň vracala, bolesti ako sviňa. A na tlmenie som dostala alchemilkovy caj do 7dc pohára 🤯 To ma vedelo najviac nasrať! Samozrejme ze to nezabralo. Mala som to roky.
Autorka, mala som to iste. Porad sa s druhými. Mne pomohlo jedine zjest uz pri minibolesti hneď na začiatku ibalgin. Potom bolo super. Do dnes sa hnevám na mamu za to, ze ma nechala takto trpiet, lebo ved keď to zvládla ona, musím aj ja!
Nenechaj dceru v bolestiach. Hneď jej daj niečo od bolesti a bude dobre. Na SŠ mi už spolužiačky dali ibalgin a to sa nedalo porovnať. Ako vravím, hneď pri miernych kŕčoch uz. Akonáhle som to presiahla, uz som vracala a ledva stala na nohách. Trvalo to cely deň, kolkokrat aj dva. A také debilne keci akože to je príprava na pirod, za to by som strielala. To bude jeden z najväčších budov na svete. Sorry ta bolesti, to len aby si fakt dceru trpiet nenechala. Ja som každý mesiac koli tomu domov zo školy chodila, z vyučovania.
Zober ku detskej na krvný obraz ,našej pomáha vždy pred menzes nasadiť železo a brusnicovy sirup nie brusnice niesu iba na močové cesty . Detská gynekologická ešte od bolesti poradila dávať buscopan ,že tak nezaťažuje a je účinný skús .
Zavisi podla mna, kolko ma tuku, ja ked som bola chuda, nemala som ziadne pms ani spinenie, s kazdym kilom smerom ku normalnej hmotnosti a menstruacii pribuda vela priznakov. Potom mas aj take rady ze vyradte vlastne vsetko co udrzuje menstruaciu…nikdy som to neriesila tabletkami od bolesti, ale nevolnosti sa tym aj tak nevyriesia a pre mna to bolo nemozne s tym fungovat, ist tancovat s tym ze sa mi napoly chce zvracat aj ked az tak moc ne no. To som nikomu nedokazala vysvetlit svoju zahadnu chorobu, ziadne autority, az celkovy kolektiv vlastne cely diskutoval o tom jak to vsetky mame. Len matka mi hovorila ze jej ked je zle si masiruje brucho ( s tym ze je to vsetko moja vina, ze sa prejedam iba a nezdrave) a obcas to trochu pomohlo ale skor iba v detstve, potom uz ked ten menzes prisiel to vobec.

Áno, menštruačné bolesti môžu mať ako sprievodný prejav nauzeu a zvracanie. Nie je to v poriadku, treba tlmiť bolesti (ne)farmakologicky, prípadne riešiť s lekárom.