icon

Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?

maminalucka2014
30. apr 2017

Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem

natalka13
5. máj 2017

@maminalucka2014 cidno ze na tele je mu akurat, skor ltt a rukavy ma velmi zahnute aj je mu dlha.
Nohavice nosi aku velkost?

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@natalka13 vsak pochopitelne mi kupujem väčšie vsetko 😂

eeffka
5. máj 2017

@maminalucka2014 mas velmi zlu lekarku to ze neriesi vahu ani nebudem komentovat lebo je bud slepa alebo ma 85rokov a ma predstavu ze vyzivene dieta = zdrave dieta.
ale tie nozicky ma krive ze az, to nie je o fotke. Nohy ma do X + krasny nabeh na ploche nohy, sama vas mala vyhodit k ortopedovi.
Naozaj porozmyslaj o zmene lekara. Stretavam sa s jednym chlapcekom co je vahovo mimo tabuliek a je maly a tuhy, kus svalu, to decko sa nezastavi a nikde mu nenahmatas ani zahyb tuku, u takych deti sa to neriesi ale tento pripad to nie je.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@eeffka ahoj no nasa co teraz odisla do dochodku bola starsia a teraz mame mladu 🙈 😀 velmi prijemna. Som spokojna. Ved uvidime ako dopadnu testy zdravotne. Na tie nozicky sa jej opytam ked pojdem. Pekny den

esther03
5. máj 2017

@eeffka zbytocne sa namahas, zakladatelka si ide svoje uz 12 stran 😉

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@esther03 ahoj esther a ty tu co dnes zas 😂

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@eeffka effka ty chudnes ? Si v skupine chudneme ? Mozem sa ta potom nieco opytat ?

esther03
5. máj 2017

@maminalucka2014 pokial viem je to verejna tema a nepisem tebe, tak ma prosim ignoruj.

eeffka
5. máj 2017

@maminalucka2014 nie som ale idem chudnut :D takze kludne sa pytaj

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@eeffka ci mas problem s vahou od detstva, alebo len teraz. Zaujima ma statistika ludi ktorí su resp. Bojuju s nadvahou teraz.

eeffka
5. máj 2017

@maminalucka2014 😀 idem sa vyrysovat do plaviek takze by som to nenazyvala problem s vahou +aktivne cvicim + mam 40r takze asi tak

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@esther03 ospravedlňujem sa, ze citam mnou zalozenu diskusiu a zaujimaju ma tvoje prispevky. Pokladam ich za velmi hodnotne. 😉

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@eeffka aha tak nic. Si stihla teda od detstva. Tak rysuj 😉 vela stastia. Aj ja mojho uz musim 😂

natalka13
5. máj 2017

@maminalucka2014 co je to vacsie? o jedno cislo, dve tri? kolko ma syn v pase cm?

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@natalka13 pas som mu teraz nemerala. Ked pride z jaslí premeriam ho aj bundu pozriem. A pisem ti sukromnu spravu. Ak nezabudnem. Ok ?

moni244
5. máj 2017

@maminalucka2014 tak od jednej divnej doktorke k druhej, hm, nejako sa mi to nechce verit

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@moni244 akoze co verit. Myslis, ze si vymyslam ? 🙈😂

moni244
5. máj 2017

@maminalucka2014 to, ze si zmenila doktorku

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@moni244 monikaaaaaaa jezisi...ved citaj...odisla do dochodku do konca aprila robila. Mna asi slak trafi...zeny ved citajte. Nakoniec mi este poprete vsetko a napisete ze som chlap nemam dieta a zabavam sa tu ci co 🙈 vivat modry konik. Ps ked som spomenula dr modry konik so sestrickou sa tak zasmiali....asi to tu uz vzdam..😂

susanm
5. máj 2017

@maminalucka2014 Ahoj, ja som mala celé detstvo problém s nadváhou. Bola som presne taká povaha ako tvoj syn, kľudná, radšej som čítala a kreslila ako lietala po vonku s inými deckami 😀. Rodičia ma museli von vyháňať 😀. Ale nevyrastala som z toho. Musela som si to vymakať a vydietovať. V 16tich som pri výške 163 vážila 70 kg, čo nie je pre dievča v puberte nič prijemne a samozrejme som si počas celého detstva užila posmešky. V tých 16tich som sa zaťala a začala dietovat, zo 70 kg som išla na 48 kg. Ale to telo bolo slabé a nedužive, bez tonusu. Tak som začala cvičiť, a cvičím stále, 5 x týždenne 2 hodiny vo fitku, skriktna strava. Už ani nepamätám, kedy som sa poriadne najedla 😞. Keď schudne dieťa s nadváhou, je to celoživotný boj si váhu udržať. Keby som prestala cvičiť a nebola na diéte, zacala by som raketovo rýchlo pribrať. Tvoj syn je ešte maly, takze máte šancu to podchytiť a upraviť mu metabolizmus. Ja som sa spamätala dosť neskoro, môj metabolizmus už bol spomalený, navyše rodičia to u mna v detstve vôbec neriesili.

moni244
5. máj 2017

@maminalucka2014 praveze citam a velmi pozorne

lorela
5. máj 2017

@maminalucka2014 Znova sa zapojím s reakciou priamo tebe 😉, a odpusť mi moju úprimnosť; Veľmi ti prišla vhod odpoveď vašej novej mladej lekárky, ktorá je zároveň jediná. Topiaci sa aj slamky chytá ale nerob to...!
Tvoj synček potrebuje schudnúť. Pomôž mu. V opačnom prípade si berieš na triko xy nepríjemných situácii súvisiacich s tučnotou, ktoré v jeho detstve a vôbec živote môžu nastať. A jednu najdôležitejšiu vec: jeho zdravie.
A nie, nemusí z toho vyrásť.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@lorela ahoj napises mi prosim co robim momentálne zle ? Viac pohybu..mensie porcie jedla a kontrola u dr. Mas pocit ze u prave dosiahnuteho veku 3 r u mojho syna si nevsimam jeho vahu ? Neriesim ? Kto si ze ma sudis ? A este dotaz snad mas teda vystudovanu pediatriu a roky praxe a studia ako nasa pediatricka.

lorela
5. máj 2017

@susanm Presne!

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@moni244 tak preco pises ze som zmenila doktorku ?????? Monika 😉

lorela
5. máj 2017

@maminalucka2014 Pozri sa, snažila som sa, a snažila som sa citlivo reagovať na tvoju založenú tému. Načo? Veď odpoveď vašej pediatričky ťa plne uspokojila, všetko je v najlepšom poriadku, žiaden problém neexistuje. Tým pádom ani nie je dôvod ďalej sa vyjadrovať a snažiť sa poradiť.

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

Vďaka Áno asi bude najlepšie to nechat na odborníkov s praxou co im denne prejde cez ruky vela deti. Ak budem mat nove info znovu sa ozvem 😂 pekny den vsetkym 💪

puklica13
5. máj 2017

@maminalucka2014 môj takmer 7rocny syn váži cca 20,5 kg ...ale celý deň v pohybe..lieta,rožok s maslom do ruky a hybaj von...nepoviem,pohrá aj hry na xboxe,pokuka rozprávku,vydrží dlho sedieť na riti a skladať lego a puzzle...ale pravidelne vyhanam von,na ihrisko,na preliezky,futbal kopať,byciklovat...
Ja som zas raz malá debatu s mojou pediatrickou že tukové bunky sú pamäťové..že si telo pamätá že v detstve potrebovalo ukladať tuk,preto je väčší predpoklad že obézne dieťa=obézny dospelý..
Ono to "vyrastie z toho" platí podla mňa tak do jedného roka..keď má dieťa ešte guľaté líčka z materského mlieka..
Takže je fajn že si uvedomujes problém a chceš to riešiť...ale asi by som naozaj vyhľadala odborníkov na výživu...a nespoliehali sa na jednu pediatrickou

jasminet
5. máj 2017

@puklica13 ale ona bola vraj u dvoch - jedna stara a druha mlada a obom to UDAJNE pripada ok, ze decko ma o 10-12kg viac ako by malo mat. pediatricka povedala, tak problem neexistuje...
to, ze ma nevhodnu stravu, pohyb ziaden (2x do tyzdna ide v jasliach na prechadzku), to uz ide bokom...

@maminalucka2014 tebe radim, pre dobro tvojho syna - pozri sa na svoju rodinu - babku, deda, mamu, otca, surodencov - aj na vas s muzom, ale ozaj daj dole ruzove okuliare - ak maju nadvahu oni/vy, tak bude raz vyzerat aj vas syn. a nechci vediet, co sa v skolke a skole o sebe dozvie od spoluziakov....

maminalucka2014
autor
5. máj 2017

@puklica13 ahoj ano presne po vysetreniach ak maly bude ok rozhodne sa chcem ist poradit aj s dietabetologickou co papat co zmenit a pripadne navrhnut tyzdenny jedalny listok...