Je Calcium Teva vhodný na vlhký kašeľ?
ahoj dievčatá, mamičky, babičky... malá mi kašle viem že si asi pomyslite ze prečo neidem dokymu ale prve neni tam a zastupujuca nam da zas daky overeny sirup na vykašliavanie ako pokažde a konec a nepomôže tak som vyhodila asi tych 5 čo som mala doma a poradila mi jedna stara znama calciovy včera som ho začala davat kludne spinká, nedusi sa ale teraz čitam že su dva druhy... teda davam vobec spravny na vlhky kašel? počujem lpri kašly ako sa jej trhajú hlieny.. nemame teploty, sopliky nic...
Ahoj, kalciový sirup je len jeden druh - resp. viem o tom, že existuje ešte jeden, ale je len od iného výrobcu s nejakou banánovou príchuťou, ale zloženie nič moc - samá chémia, cukor (aby to deťom chutilo, keďže ten klasický je dosť nechutný). Kalciovým sirupom nič nepokazíš, dokonca sa môže užívať aj dlhodobo, ale ako bolo spomenuté, na vykašliavanie moc nepomôže. To ozaj treba sirup na to určený - samozrejme, je ich niekoľko druhov, čiže treba nájsť ten, čo vám bude vyhovovať. Nám zaberá napr. Stodal - v začiatkoch ochorenia. Inak sme ich mali tiež niekoľko - Mucoplant bol tiež celkom fajn. Ale ak nechceš ďalší kupovať, vyskúšaj klasický domáci cibuľový, to je tiež dobré v začiatku ochorenia. Ja ho robím tak, že nakrájam 1 cibuľu, zalejem medom a nechám zo 2 hodinky postáť, kým pustí šťavu cibuľa. Potom užívame po čajových lyžičkách každú hodinu - dve, podľa potreby. Niekto zvykne cibuľu aj zasypať cukrom, ak nemá med.

Kalciovy sirup zvykli davat pri laryngitidach,ked boli deti zachripnute. Aj ludia si chodia davat pichat kalciove injekcie, ked chytaju virozu. G skutocnosti to nema ziadne.medicinske opodstatnenie,ide len o doplnkovu liecbu,urcite by som ju ako nosnu liecbu nedavala. Ale ak mas pocir,ze to zabera,kludne to nechaj. Ale moc si od toho neslubuj.