Je chvenie dieťaťa prejavom radosti?
Ahojte nevedela som aký nadpis dať,za čo sa aj ospravedlňujem
Ide o to 6mesacne dieta robi to ze napr.ked pozerá rozprávku a niekedy sa napne a ako keby sa zachveje..... môže to byť od radosti?(Myslím tým "veselé"rozprávky s hudbou)
Alebo ked sa s nou niekto hraje.....a ked sa začne tešiť aj vtedy to niekedy robí
Je to v pohode podľa vás?
6 mesačne rozprávku pozerá? Toto nie je,podľa mňa, v poriadku, ostatne áno. Ale jak je komu libo.
Najskôr sa v tej chvíli vyciká 🤦♀️ prosím ťa nepúšťaj 6m dieťaťu rozprávky, nepotrebuje to
Dieta je v pohode. Rozpravky, telka/ mobil / tablet v takom veku vobec nie. Zarabas jej na problem 🫤
@larinka552 môžem ip?
Mozes, aj ked ja ziadny odbornik nie som... napisala som iba to, co sa hovori uz dlho, ze sa neodporuca.
@denkabemommy
Ak je to odborne a s rešpektom na detského diváka pripravený a kontrolovaný program, je sledovanie takéhoto programu pre dieťa vhodné, rozvíjajúce a dokonca povzbudzujúce jeho vývoj. Takouto stanicou je napr. slovenská televízia ducktv, ktorá spĺňa všetky parametre vyhovujúce batoľaťu.
No ked myslis... Viac by povzbudzovalo jeho vyvoj, keby si mu robila program ty a interaktivne sa mu venovala...a nie nejake pohybujuce sa farebne obrazky v tv, na ktore len bezducho pozera.
Nie, sledovanie takého programu pre tak malé dieťa nie je nijak rozvíjajúce, skôr naopak. Take malé dieťa rozvíjajú aktivity s rodičom, hranie, rozprávanie rodiča atd. Ale naozaj žiadne rozprávky/Tv a pod nie sú v tomto veku nijak rozvíjajúce či povzbudzujúce vývoj.
Dieťa sa napr neučí ani len rozprávať tým, že niečo počúva, potrebuje k tomu vidieť aj mimiku tvare..
@autorka vôbec neriešim obsah v tv. Skôr všetky účinky modrého svetla, vytváranie závislosti už v úplne rannom detstve atd atd.. skús niečo o tom prečítať. Pol ročné dieťa si má čítať čiernobiele knižky, a učiť sa ako robia zvieratá, nie čumieť na duck tv 🙂
@denkabemommy aktivita s rodičmi je každodenná hraje sa aj na hracej podložke každý deň sa s ňou chodí na prechádzky nie "celý"deň čumí duck tv
Nie, nie je to v pohode, ze decko ,ktore ledva sedi, zle vidi, tak ho drbnes pred tv.
dieťa sedi vtedy, ked sa vie samo od seba posadiť. Takže pochybujem, že 6m dieťa sedi
@autorka ja nespomínam absolútne nič, či sa dieťaťu rodičia venujú. Píšem výhradne len o tom, že to má samé negatíva na deti. Naozaj nič pozitívne na tom nie je. U 6mes dieťaťa určite nie.
Keď mu už musíš pustiť telku, tak mu aspoň púšti niečo "vhodné". Existuje milión videí pre malé bábätká. Všetky sú čierno biele, kontrastné a hlavne pomalé. Žiadne blikajúce svetlá a obrázky, žiadna rýchla pesnička.
Duck TV určite nie je pre tak malé bábätko vhodné. Vlastne celá telka nie je pre tak malé bábätko vhodná. Ale keď už musíš...
Mila autorka, tvoje a aj ine deti, ked sa napnu a trasu, proste curaju, nie je to ziadna radost. A teraz ti orezradim asi novinku, ale 6 mesacne dieta nie je batola 🤷 to sa uz akoze batoli? Prezrad nam, v akej polohe pozera tu rozpravku, ci kde ma tv na strope?
nie je to od radosti, vtedy dieta čurá
Chudak dieťa
Inak zisti si, ake dioptrie ma dieta v 6m. Naozaj, nie tvoje konkretne, ale ako sa detom zrak vyvija tak do 6r.
@kataina nie nesedí samo
@lindusss2016 buď z postele ležato alebo z lehátka
@lindusss2016 o akej batoľe píšeš nespomínala som tu také slovo vôbec
Žiadna telka a ani program nie je vhodný pre polročné dieťa...nastupujem si niečo o tom, ako.mu spôsobíš dlhodobé následky.
Písala si to tu ....v obhajobe ako je to pre dieťa poučné 🤦♀️ co určite pre 6mesacne dieťa nie je ...ale darmo ti to napíše 100 žien, keď si ideš stále svoje...6mesacne dieťa určite nemá pozerať telku a nejaké rozpravky sú mu ukradnuté. Fakt ti baby dobre radia, že to prinesie viac škody ako úžitku
o ja súhlasím s ostatnymi. Na telku ma cas.
Odporucam co-to pogooglit, alebo sa informovat u pediatra a neurologa aky vplyv ma pozeranie tv u tak malych deti. do 3rokov sa totiz pozeranie tv vobec neodporuca- negativne ucinky modreho svetla, vytvaranie zavislosti, kazenie oci. ja mam 3rocnu dceru a tv pozera obcas par minut, ked nie je nikto doma a potrebujem dat spchu, ci ocistit si v pivnici zeleninu. z nudy som tv dietatu nikdy nezapla a ani sa sa najblizsie roky nechystam.
neviem, ci ma zmysel sa pripajat k ostatnym, autorka, ale naozaj sa to neodporuca. 6m naozaj vobec, ani na chvilku. su na to vyskumy. skodi to na mozog, pozornost... je naozaj vela argumentov proti a ziadny argument za.
a ten tras - ak sa bojis, nahraj a ukaz pediatricke. moze byt, ze cika, moze to byt aj nieco ine, neviem si to z opisu uplne predstavit.
6m tv? No ok 😅😅😅
Vieš, teraz je to DuckTV, potom nenápadne to bude nieco ine, potom v roku a pol mobil do ruky, aby vydrzalo cestu MHD...a potom v škole poruchy sustredenia, poruchy s učením, atd.
To je varovanie. My v škole to vidíme, je to z roka na rok horšie, teraz máme prvakov, ktorí už vyrastali s mobilom či tabletom v ruke a je to čistá katastrofa.

6mesacne dieta ......napr.ked pozerá rozprávku....
nemyslíš vážne !!