icon

Je dcérka prehriata? Poraďte, ako pomôcť!

29. jún 2024

Dievčatá, dcéra bola s ex celý deň na slnku, potom sadli do auta a asi hodinu cestovali domov. Ráno odchádzala v dobrej nálade, veselá, vysmiata. Vrátila sa, že ju bolí bruško, asi chce zvracať a má horúčku 39. Môže byť prehriata? Prišla z auta celá mokrá. Ako jej dať prvú pomoc? Či klasika nejaký Nurofen?

barcinka13
29. jún 2024

Zrejme ma úpal

autor
29. jún 2024

@barcinka13 a ako jej pomôcť? Či to prejde samé?

barcinka13
29. jún 2024

No ja keď som to mala normálne lieky od teploty a zdržovať sa v chlade nie na slnko..pripadne aj ochladzovať mierne..

barcinka13
29. jún 2024

Aj keď neviem pri teplote sa dávajú zábaly pokiaľ ruky nemá studena..

tenerifka
29. jún 2024

Tekutiny hocijake, nech pije

viestta
29. jún 2024

Vlazna sprcha, postupne schladzovat vodu k vlaznej, vela tekutin, ked mas doma rehydratacny roztok mozes je podavat po duskoch.

bublinka1426
29. jún 2024

vela tekutin a znizovat teplotu.

domka222
29. jún 2024

Neviem teda,či je podávanie liekov proti horúčke vhodné. Prvá pomoc pri prehriatí je ako píše
@viestta ochladzovanie špongiou namočenou vo vode,poprípade sprchou,nie studenou. Pobyt v najchladnejšej miestnosti,odpočinok a voda po dúškoch

nikpa
29. jún 2024

Zavolaj si na hociktoru detskú pohotovost, presne tí povedia co robiť pri upale, keď je dieťa prehriate.

beata_k
29. jún 2024

@barcinka13 Ziadne lieky sa nesmu. Telo sa iba ochladzuje a tak znizuje teplota.

barcinka13
29. jún 2024

@beata_k aha ok tak beriem späť nevedela som

autor
30. jún 2024

Ďakujem dievčatá. Nedali sme žiaden liek, lebo hneď zaspala. Keď vstala, poutierala som ju mokrym uterákom, dala som jej rehydratacny roztok trosku. Potom šla spať na noc a dnes ráno vstala ako keby nič. Ďakujem za rady.