Je dieťa po nástupe do škôlky stále choré?
Pekný večer ,
Je prosím vás normálne že syn pl nastúpe do ms vydrží max 4 dni zdravý? Je ich tam len 6 !! Súkromné zariadenie.. už som z toho pomaly ale isto na prášky
Vnučka teď vzdala dětskou skupinu, měsíc a dvakrát rýma. Je to tak, je to běžné a časem se to zlepší.
Áno, je to normálne, väčšina detí to tak má ... aj moja chodila do súkromného zariadenia, ja som bývala každý druhý týždeň na OČR ... paradoxne, keď nastúpila do štátneho zariadenia, chorá bývala minimálne ... moc skoro sa "opúšťaš", ešte iné mňamky Ti dieťa z kolektívu donesie ...
Asi je…nasa je tiez casto chora (chap sopel) z jasiel. Je ich tam 15, ale realne kvoli tociacim chorobam max 7 a menej v tomto obdobi.
No vidíš, ty si na prášky a ešte len zacal. Ja som na prášky už dva roky 🤦🏻♀️
Veru toto je naozaj ťažké obdobie, ja sa už bojim aby mu neoreskocilo od septrembra stále doma, medzi 4 stenami jak vo vazani sme. Žiadne výlety restiky zábava alebo aspoň obchod posta.. už sa bojim že sa úplne odsocializuje.. on aj ja
Jasne 2-3 dní v jaslickach a doma 2 týždne....tak sme fungovali prvý rok-boli tam 4 max 5 detí, škôlka prvý rok 16 detí a to isté....teraz chodí druhý rok a zatiaľ je to lepšie uvidíme aká bude "sezona". Ma aj lieky od imunoalergologa lebo začala mávať často aj herpesy tak verím ze to pomôže lebo ten prvý rok v škôlke bol fakt masaker a co som si myslela ze vydrží byť zdravá aspoň cez leto tak za júl si prešla snáď všetkým
Za mňa súkromná škôlka už nikdy! V kuse tam brali choré deti...berú tam všetko... A platiť samozrejme chcú plnú sumu aj keď je tam dieťa 5 dni za mesiac! Po nástupe do štátnej ms býva chorá, ale nie až tak často stav sa podstatne zlepšil a nehovoriac o tom že ušetríme dosť peňazí lebo je rozdiel platiť 50 mesačne a 400 mesačne a dieťa v škôlke ani nie je. v súkromnej škôlke nachytala také pliagy že za pol roka brala 4x atb, naposledy nejakú nemocničnú baktériu tak to bola posledná kvapka odhlasila som ju a dala do štátnej ms...za mňa súkromná škôlka už nikdy viac!
Velmi skoro sa ozyvas , zial toto je realita
Na prasky budes tak za 2 roky
@lilizzachy kde chodila
Zial.....na konik chodia ticise zien a na vyriešenie skolkarskej chorobnosti sme este nikto neprisli :(
@eternity24 ja tri 😂😂😂 a tento rok extrém ma 5 a najhorší rok september 7 dní v škôlke október 6 dní teraz bol 2 dní prázdniny a zas kašle.. na slučku
No ale ak nema teploty kludne chodte na vylety a von…cerstvy vzduch je len prospesny.
Vitaj v realite 😂. Ja to mam krat 3 😁😆. Resp.vacsinou schytam aj ja a manzel, cize krat 5. To sme si uz presli vsetkymi vysetreniami, mandle vybrate, na podporu imunity vzorne davam lieky 🤷. Raz z toho vyrastu
Co počúvam z okolia tak súkromné je asi horšie ako štátne. Tam viac tolerujú sopeľ a kasel. Toto je ale úplne bežné a ja som to takto s dcérou mala 4 roky. Až v prvej triede ZŠ bolo badať zlepšenie
@autorka Syn po nástupe do škôlky vydržal max 3 dni a potom 2 týždne doma. V tom 1.roku pred Vianocami ochorel, potom začal Covid, potom bola v škôlke rekonštrukcia a vo výsledku bol doma 11 mesiacov. Teraz je druhák, v 1.triede bol tiež veľa chorý, na konci júna bol na zákroku s mandlami a pomohlo až to.
Jaj, ty nie si na prášky z toho, že musíš z práce ostávať doma, ale že nemôžete chodiť do reštiky 😁 Ak si tak či tak doma, tak buď rada, že nemusíš riešiť očr. Dieťaťu z toho, že bude choré v domácom pohodlí oddychovať so svojou mamou, určite nepreskočí.
@ibrunova tak vieš ono je to aj psychohygiena prestriedat sa s muzom na ocr babky svokry atd.. muz ale chodí každý den o 19:30 domov cestou nakúpi vybaví čo treba čiže mám pocit ze som zavretá doma cely mesiac …
Vieš, ak nepracuješ, muž nemá dôvod ísť na očr, tak je to všetko na tebe. Ale neboj, to prejde, je to len obdobie, imunita sa postupne vybuduje.
@ariannazara cítim to podobne 🤪
Nasi dvaja sice nebolo takyto extrem ze kazde 3 dni daco ale druha dcera schytala od starsieho brata vela smakociniek este ked bola so mnou doma a nastup nebol taky. Teraz jeden skolak druha v ms a treti so mnou doma na md. Kto je najviac chory? Ja! 🤧 Ale krpko tiez trenuje imunitu. A ver mi ze byt doma s jednym 3r dietatom je v pohode ako byt doma s 3 detmi a soplom az za usami. 😂
Ja im preto kupujem sialene drahy vitamin na podporu imunity a beru to podctivo..niekedy im to kradnem 😋.

Ano...moja v sukromnom zariadeni teda nebola vobec chora, az v statnej skolke, ale tam je 25 deti..