icon

Je kašeľ nákazlivý pre ďalšie deti na oslave?

1. mar 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať budeme mať oslavu dieťa má kašeľ a sople máme pamycon kvapky mám ich dávať do stredy dieťa po užívaní kvapiek sopliky nemá a kašeľ 11 deň má chcem sa spýtať môžu to dostať alebo nakaziť sa aj ďalšie deti kašľom ktoré by k nám prišli ??

euka210
1. mar 2025

Kasel nie je nakazlivy, je to len symptom...virusy su jeho zdrojom a virusom sa mozu ine deti nakazit. Stale je otazka, ake su tie sople...ci sem tam, ci fuka nos kazdych 10min....a priesvitne su viac infekcne ako neskor farebne. Rovnako kasel...obcas ci je to hrozny kasel. Myslim, ze normalne uvazujuci clovek vie zhodnotit ako je na tom choroba, ci uz konci, ci akurat najviac...
...lebo kasel moze mat po chorobe aj 3t a je to ok, uz nie je prenasac.

autor
1. mar 2025

@euka210 no po kvapkách ATB pamycon už sopliky nemá ale máme ich dávať do stredy a kašeľ niekedy nič a niekedy tak hnusne zakasle

sovica
1. mar 2025

Nebolo by vhodnejšie preložiť oslavu o týždeň? Dieťa ešte asi zdravé nie je, keď má brať lieky do stredy a je sobota...🙄

terezkaarthuramax
2. mar 2025

@euka210 ďakujem za informaciu o kasli.. a ja ze ako dlho som uz chora.a bala som sa ísť niekde do spoločnosti . lebo trochu kaslem

autor
2. mar 2025

@sovica doktorka povedala 7 až 10 dní že to je už na nás a do stredy je 10 dní 😉

eva233
2. mar 2025

Tu vsak nejde len o dieta, ze ci je nakazlive. V prvom rade ma rozbitu imunitu a po atb o to viac - aj ked je to "len" pamycon. Takze gratulanti mozu kadečo doniesť a do týždňa je dieťa nanovo choré. 🤷‍♀️