Je Klacid 500 vhodný pre 6-ročné dieťa?
Ahojte chcem sa spýtať boli sme na a pohotovosti a dcére dali tablety klavír lebo jej terajšie ATB nezabrali lenže v letáku píšu od 12 rokov
Ahoj, no tento liek synovi vo veku cca 6-7 rokov tak poškodil sliznicu žalúdka, že až...aj napriek tomu, že bral popri tom aj probiotiká. Vybral 2 balenia Klacidu a mesiac sme behali po gastre, tak mu to rozhodilo ,,vnútro,, 🤔
je to vysoka davka, 6 rocny by mal uzivat sirupovú formu , ak uz tablety, tak predelit a dostat sa k pribliznej davke /celkova je 15 mg na kilo hmotnosti a rozdelit na dvakrat rano a vecer.
@nahodnemeno ty si lekár? Spamataj sa, lekár mu predpísal lieky i davku
Sirupy sú pre batoľatá a nie 6 ročne deti
@mabose no neviem ako vám ale mne sa stalo,že zle napísali dávkovanie mne a dokonca i mojej dcére. Tak som volala lekárke, ktorá sa mi ospravedlnila a povedala ,že dobre,že som zavolala. Aj lekári sú len ľudia. Keď vidím,že dávka je násobne vyššia tak si to predsa overim ,kým to dieťaťu podám...
@luliu aj dr sú len ľudia a mýlia sa. Ďalšia vec čo lekár to názor. Klacid je naozaj silný liek a môže dieťaťu aj poškodiť. Niekedy treba používať aj vlastný rozum a ozvať sa. Dr nie je pán boh a titul z neho nerobí neomylného. Klacid tablety existujú aj 250 pre deti.
@lucia147852 súhlasím, ale aj tak verím, že lekár je kompetentnejší ako MK. A Klacid 500 je bezne davkovany v takom veku deťom 😉
@luliu som pediater, bezne odpovedam aj v skupine zdravotnici na MK.
@nahodnemeno si lekar, pediater, dieťa si nevidela a radis, že lekár, ktorý ho vyšetroval sa mýli. OK.....
@luliu nic neradim, jedine co vravim je, ze ak ma dieta 6 rokov , tak s priemernou vahou sa nepriblizuje ani zdaleka jednorazovej davke klacidu 500 mg....pre presnejsie davkovanie su urcene sirupove formy 125mg/5ml resp. 250mg/5ml...si vyprosim ma tu poucovat o tom, ze sirup je pre batolata...

Myslíš Klacid 500, dáva sa aj škôlkárom