Je kombucha vhodná pre deti? Skúsenosti a názory
Dobrý večer, má niekto skúsenosť s kombuchou? Čítam všade že je vhodná aj pre deti, ale odrádza má že obsahuje alkohol. Má také benefity, že to prevýši to minimum alkoholu? Mám dilemu a rada by som si prečítala vaše názory. Ďakujem pekne
Tak hlavne obsahuje veľmi veľa kofeínu. Dietatu by som to vôbec nedávala
Len velky boom okolo toho je tak, ako pri vsetkom.
Nechod s ostatnymi oveckami lebo oni ju robia oni ju piju lebo to je boom na rik toku ci IG
Ja som nic pozitivne necitala, davaj svojmu dietatu vodu, caj, mlieko ci cerstvu odstavenu stavu a nie tieto blbosti
@lenuska9999 pre deti sa vyrába zo sipkoveho čaju, ten neobsahuje kofeín.
@lianka123 nevypil toho veľa? U detí je dávkovanie nižšie asi 1,5 dcl.
@taktotedanie tak ale voda, čaj neobsahujú probiotiká. Nechcem mu to dávať preto že je to in. Chcem mu dopĺňať probiotiká prirodzenejšou formou, kyslú kapustu nezje, ani kefír.
Tak mu napchaj kombuchu, trosku si nastuduj a potom chod s davom influencerov
Tak to zarad do jedla
@taktotedanie ako ja neviem prečo tu stále vytahujes influencerov a tik tok 😁. Veď to už existovalo v mojom detstve čo bolo dosť dávno nieje to žiadna novinka alebo výmysel influencerov.
Tiež som si ju zadovážila kôli prirodzenému obsahu probiotík a chystám sa ju dávať aj deťom, ak im bude chutiť. Moja babka ju pila a dožila sa veľmi vysokého veku. Nie je to nič nové, žiadny novodobý internetový trend, tak neviem čo tu reagujú poniektoré akoby mali práve krámy. 😃 Ešte okrem kombuchy a mliečneho je aj vodný kefír, ten tiež stojí za zmienku a je chuťovo asi najlepší. Dáva sa do len vody zmiešanej s cukrom, citrónom a sušeným ovocím ( hrozienka, slivky, brusnice, figy alebo ďatle). Výsledkom je osviežujúci jemne sýtený sladko kyslý nápoj s obsahom živých kultúr.

Maly z toho tri dni grcal. Blbost jak mraky