Je malý obvod hlavičky 31 cm dôvod na obavy?
Dobrý deň, syn sa narodil s priemerom hlavičky 31cm. 2750g / 48cm. Na termín.
Prvý syn mal hlavičku 34,5 cm. 3 300g / 52cm.
Nie je to niejako maáo ? Lekárka povedala že na jeho váhu a proporčne k telu je to ok.
Podľa internetu je to málo, tam je hranica niekde 34.5cm tuším.
Bojím sa, že sa jedná o mikrocefáliu.
Mali ste niekto podobný prípad a hlavička postupne dorástla ?
Ja a manžel veľké hlavy nemáme, meriam 165cm a on 177cm.
Moj maly bol narodeny po termine lebo som prenasala a narodil sa drobny, 2870 g, 50 cm a priemer hlavicky 31 cm. No ja som mala tiez taky priemer hlavy pri narodeni a aj parner ma mensiu hlavu, takze to mame asi geneticky. V porodnici robili aj sono hlavicky, vsetko bolo v poriadku. Teraz bude mat pomaly 6 rokov a je sikovny, zdravy 🙂
A ake stare je teraz dieta? Par dni? Skus mu ju teraz premerat, ta hlavka sa pri prechode posvou stlaci, mozno uz ma viac… Mikrocefalia sa (okrem ineho) prejavuje vyrazne malou hlavickou, podla teba obvod 31 cm je vyrazne mala hlava na 2700 g dieta? Podla mna veru nie.
Je to akurat, ved je to male dieta, nema ani 3kg, to su take mini babiky do ruky. 3,5 kg dieta ma ine proporcie umerne vahe a velkosti tela
moja dcera 32 cm, 3200 kg, je uz dospela, uplne zdrava, velkost hlavy ok,
lekarka ma pravdu, ku telu ma uplne proporcnu hlavicku, dieta ma v rannom veku makke kosti lebky aby mohla rast a rozsirovat sa podla vyvoja mozgu.

moja dcéra mala 32 cm , 3200 g a 50 cm. Dnes má 15 rokov , je úplne normálna , zdravá teenka . Posledný syn mal 37 cm , 3450 g a 50 cm a je zas normálny zdravý chlapec. Uvidíš ako sa bude vyvíjať.