icon

Je menzes u 10,5 ročnej dcéry príliš skoro?

9. aug 2025

Dobrý večer. Dcéra 10,5 ročná dostala práve menzes. Nie je to podľa vás skoro ? Mne sa to zdá dosť.

Strana
z3
anonym_c5a1b2
9. aug 2025

@anonym_autor Aj tak to nezmenis.

terry2003
9. aug 2025

V dnešnej dobe je to bežné

rozculena
9. aug 2025

vek sa stále znižuje

autor
9. aug 2025

Čím to je, že už takto skoro ?

nevenka
9. aug 2025

Ja mam 42 rokov a menzes som dostala v 11-tich. Ani vtedy to uz nebolo vynimocne. Dcera bide mat 10, cakam, ze do roka uz aj ona bude mat. Od lekarky viem, ze od 9 rokov, ked uz maju ochlpenie atd., ze sa to uz neberie ako predcasna puberta.

anonym_e613ec
9. aug 2025

Ja som dostala v 11tich, pred 20timi rokmi

subartic
9. aug 2025

Ja mám 50 a menzes som dostala v 10,5 roku . Moje dcéry až po 12,5 roku . Mám 160 cm a myslím že mi nič nie je .

pribinak
9. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vahou, fyzickou vyspelosťou

autor
9. aug 2025

Nepôjde kôli tomu príliš skoro do menopauzy ?

autor
9. aug 2025

Práveže ona je chuducka ale prsia už má aj ochlpenie ale čakala som,.že to ešte počká.

deti95060810
9. aug 2025

áno čím skôr príde menzes tým skôr príde aj menopauza.
ešte môže byť ovplyvnená tehotenstvami, kojením...

pribinak
9. aug 2025
@anonym_autor

Práveže ona je chuducka ale prsia už má aj ochlpenie ale čakala som,.že to ešte počká.

@anonym_autor tak vidíš, jej telo je pripravené
Netreba z toho robiť dramu, je to prirodzený vývoj, si spolu niečo prečítajte, nachystaj záchranný balíček do školy a buď rada, že máš zdravú dcéru

bluka2
9. aug 2025

Ja len, ze ta chapem. Moja ma rovnaky vek a neviem si to predstavit, ale ona vyzera stale ako dieta.

anna777115
9. aug 2025

S tou menopauzou, je to neskutočná sprostosť. Poznám osobne minimálne dve ženy, ktoré dostali menzes ako deväť ročne a jedna prišla do menopauzu 57 rokoch, druhá má 54 rokov a menzes ako švajčiarske hodinky.

anna777115
9. aug 2025

Normálna puberta je u dievčat od ôsmich rokoch. Moja dcéra mala v štvrtom ročníku na základnej škole tri spolužiačky, ktoré už menštruovali. Takže to vôbec nie je zavčasu.

anonym_b82589
9. aug 2025

Tak to, ze ma tvoja dcera v 10-tich rokov prsia a ochlpenie sa ti nezda skoro, ale menzes ano? To si uz snad mohla cakat, ze dostane

laskonka_lasky
9. aug 2025

Mam pomaly 30 rokov..pamatam,ze moja spoluzicka to dostala ako 9 rocna, druha spoluziacka ako 10 rocna

belllinka
9. aug 2025
@anna777115

S tou menopauzou, je to neskutočná sprostosť. Poznám osobne minimálne dve ženy, ktoré dostali menzes ako deväť ročne a jedna prišla do menopauzu 57 rokoch, druhá má 54 rokov a menzes ako švajčiarske hodinky.

@anna777115 nejake dve tvoje zname su statisticky vyznamne vzorka, aby si mohla povedat, ze zaciatok menopauzy neovplyvnuje zaciatok prvej menstruacie? Jasne, ze ovplyvnuje! A ano, menopauza pravdepodobne pride skor.

subartic
9. aug 2025
@belllinka

@anna777115 nejake dve tvoje zname su statisticky vyznamne vzorka, aby si mohla povedat, ze zaciatok menopauzy neovplyvnuje zaciatok prvej menstruacie? Jasne, ze ovplyvnuje! A ano, menopauza pravdepodobne pride skor.

@belllinka tak ja mám 50 a menštruujem ako hodinky , začiatok menzesu 10,5 roka. Moja mama takmer v 14 a prechod 42, sestra menzes v 14 a prechod v 45 rokov. každá z nás sme individuálna .

anna777115
9. aug 2025
@belllinka

@belllinka Nie, moje známe, ovplyvňujú dĺžku cyklu u žien, ale silu a výkon vaječníkov, Určite, to neovplyvní vek prvej menštruácie , kedy žene nastane menopauza.

abdn16
9. aug 2025

ja som tiez dostala ako 10rocna... pred milion rokmi...

subartic
9. aug 2025
@anna777115

@belllinka Nie, moje známe, ovplyvňujú dĺžku cyklu u žien, ale silu a výkon vaječníkov, Určite, to neovplyvní vek prvej menštruácie , kedy žene nastane menopauza.

@anna777115 tiež s tým súhlasím že prvá menštruácia nemá výrazný vplyv na menopauzu lebo sa berie do úvahy ešte množstvo faktorov napr. ovariálna rezerva, počet narodených detí atď.

belllinka
9. aug 2025
@anna777115

@subartic
@anna777115 vec nikto netvrdi, ze skorsia ms rovna sa skorsiia menopauza. Je to iba jeden fakt z mnohych

anna777115
9. aug 2025
@subartic

@anna777115 tiež s tým súhlasím že prvá menštruácia nemá výrazný vplyv na menopauzu lebo sa berie do úvahy ešte množstvo faktorov napr. ovariálna rezerva, počet narodených detí atď.

@subartic Samozrejme, že nie. Celý cyklus u ženy riadi podmozgova žľaza, štítna žľaza a samozrejme pohlavné žľazy čo sú u žien vaječníky.

chrobak7
9. aug 2025
@subartic

@subartic Dievča má 10 rokov a vy už riešite jej menopauzu????? 😨😨

januska12323
9. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vôbec to nie je skoro. Dúfam, že si jej stihla všetko vysvetliť.

anna777115
9. aug 2025
@belllinka

@subartic
@anna777115 vec nikto netvrdi, ze skorsia ms rovna sa skorsiia menopauza. Je to iba jeden fakt z mnohych

@belllinka Prepáč, ale nemôžem s tebou súhlasiť.

anna777115
9. aug 2025
@chrobak7

@chrobak7 Ja, reagujem na odpoveď ktorá bola uvedená ohľadom začatia prvej menštruácie a nástupu skorej menopauzi. Čo, samozrejme nemá žiadny súvis .

subartic
9. aug 2025
@chrobak7

@chrobak7 nitko nerieši menopauzu konretneho dievčaťa. Všeobecne .

vila_amalka1
9. aug 2025

Aj ja som tak mala, ako 10,5 rocna. Nastastie mi to vyslo na jarne prazdniny. Iba otec bol doma a mama v robote. 🥴 Jaaaaj, uz je tomu kopec, kopec rokov a spominame.😁 Nic sa neboj. Je to skor, ako je beznejsie, ale som v pohode.

Strana
z3