Je menzes u 10,5 ročnej dcéry príliš skoro?
Dobrý večer. Dcéra 10,5 ročná dostala práve menzes. Nie je to podľa vás skoro ? Mne sa to zdá dosť.
@subartic tak asi máš MS cyklus po otcovi(teda asi skôr po niekom z jeho rodiny🤣), lebo ja si zas myslím, že sa to väčšinou dedí.
@anonym_127038 možno a možno je to aj počtom detí ktoré som porodila ( 6 detí ) a ako dlho som ich kojila , v priemere každého 15-18 mesiacov a život aký som žila aký žijem .
V dnešnej dobe je to bežné
@terry2003 to nie je v dnešnej dobe, len kedysi sa o tom takmer vôbec nerozprávalo
Nepôjde kôli tomu príliš skoro do menopauzy ?
@anonym_autor to nikdy nikto nevie
áno čím skôr príde menzes tým skôr príde aj menopauza.
ešte môže byť ovplyvnená tehotenstvami, kojením...
@deti95060810 toto je sprostost jak mraky
Mam kamošky a ich baby maju už menzes v 9 rokoch. Teraz nič zvláštne. A čím to je? Ja myslím ze ma veľký podiel na tom stravovanie, životný štýl..jedlo je plne somarin, hormónov, antibiotik, éčok.. ktoré nepriaznivo pôsobia...už len obyčajné kuracie mäso...ani obyčajný voda nie je čistá...veľa žien berie antikoncepciu....ja si myslím ze je to tym spôsobené...mam známu, doktorka zakázala konzumáciu kuracieho masa u dcéry, lebo jej začali rast prsia🙈🙈🙈
@anonym_autor ako vieš že má ochlpenie? 🤨 Verím že v tomto veku ju už nekupes alebo už má svoje súkromie a nevravi také veci. No nič... A prečo riesis nejakú menopauzu nechápem... Dobre že už truhlu nevyberas veď za chvíľu bude mať 90 🤦 prepáč ale je to normálny vek aj 9rocne majú menzes
@deti95060810 toto je sprostost jak mraky
@rfrd12 ak je názor lekárky podľa teba sprostosť tak Ok. každý sme nejaký to je pravda.
žena čo rodila 5 krát dostane určite menopauzu neskoršie ako tá čo tehotná nebola nikdy. to isté kojenie.
@anonym_autor ako vieš že má ochlpenie? 🤨 Verím že v tomto veku ju už nekupes alebo už má svoje súkromie a nevravi také veci. No nič... A prečo riesis nejakú menopauzu nechápem... Dobre že už truhlu nevyberas veď za chvíľu bude mať 90 🤦 prepáč ale je to normálny vek aj 9rocne majú menzes
@anonym_38d552 čo je na tom že matka má prehľad o tom či dieťa začína mať ochlpenie.
nie je to normálne že 9 ročné začínajú mať menzes. to je strašne skoro.
je to stravou, hormónmi a kde akými svinstvami v potravinách. a samozrejme deti majú nadváhu - potrebuješ určité množstvo tuku aby nabehli hormóny.
Je to úplne normálne
@anonym_autor ja mam 37 a dostala som menzes na svoje 10narodeniny
@anna777115 nejake dve tvoje zname su statisticky vyznamne vzorka, aby si mohla povedat, ze zaciatok menopauzy neovplyvnuje zaciatok prvej menstruacie? Jasne, ze ovplyvnuje! A ano, menopauza pravdepodobne pride skor.
@belllinka jasné že je to sprostosť s tou skoršou menopauzou. Každá žena nemá striktne presne rovnako stanovený počet menštruácii, ktoré má počas života ani presný počet vajíčok.
Ako potom vysvetlis že ženy sú v menopauze aj pred tridsiatkou? Čo už mali menzes ako dojčatá???
Žena dostane prvú menzes cca 9-16 rokov (rozpätie 7 rokov) do menopauzy môže ísť 25 ročná aj 55 ročná čo je cca 30 ročne rozpätie .... To nejako nesedí nemyslíš?
áno čím skôr príde menzes tým skôr príde aj menopauza.
ešte môže byť ovplyvnená tehotenstvami, kojením...
@deti95060810 vobec nie, ja som citala prave opak, cim skor dostane menzes, je vacsia pravdepodobnost, ze ma vacsiu zasobu vajicok. Moja mama tiez dostala MS takto skoro a menopauza v 56 rokoch. Ja mam 42 a stale ovulujem, deti ani neviem ako, aj kratko pred 40-tkou. Ale je pravda, ze sesterka, kedze mavala MS kazdych 24 dni, tak minula viac vajicok za zivot, ako ja, co som.mavala 35-39 dnove cykly. Asi to bude velmi individualne.
@rfrd12 ak je názor lekárky podľa teba sprostosť tak Ok. každý sme nejaký to je pravda.
žena čo rodila 5 krát dostane určite menopauzu neskoršie ako tá čo tehotná nebola nikdy. to isté kojenie.
@deti95060810 je to kravina... Ani študovany gynekológ nevie povedať kedy bude žena v prechode. Si niečo o Tom nastuduj a potom píš blbosti.
Takže keď máme 2 ženy obe dostanú menzes v 12 rokoch a jedna pôjde do prechodu v 35 a druhá v 55 znamená to že ťa druhá rodila ako jabloň každý rok?
Na výpočet menopauzy neexistuje matematický vzorec
@anonym_38d552 no tak matka by sa mala zaujimat o zdravie svojich deti, nemyslis? Vsak hadam jej nasilu nelezie do rozkroku? My sme toto tiez riesili, ja mojej umyvam napriklad vlasy, tak si vsimnem. Mala aj nejaky zapal, tak som jej tam pozriet musela predsa. Tak neposlem tam otca, ako chlapcom nekontrolujem od isteho veku predkozku ja, ale radsej manzel, ale treba to riesit s detmi predsa. Ved ide o zdravie.
@deti95060810 inak, ja som mala menzes po porodoch vzdy velmi skoro najskor 3,5 mesiaca po porode a najneskor 6 mesiacov. A aj ovulaciu, len mam dlhsie cykly, teraz aktualne 33. Ale za mlada som mala aj 39 dni. Kojenie dokopy 4 deti cca 9 rokov. A 4 tehotenstva. Ale niekdy som to nejak neskumala, ako to vplyva vsetko.
@autorka netreba z toho podla mna robit vedu, paniku, toto je zalezitost jej tela, ake je zrele. Moze to byt este sporadicke, nepravidelne, telo sa stale vyvija. Ale predcasna puberta to nie je, je to naozaj normalne. Treba to prijat, ako to je.
@anonym_autor ja som dostala v necely ch 11 rokoch a mam cez 50, cize aj v minulosti sa to stavalo a citam aj tu, ze nie som jedina.
@deti95060810 vobec nie, ja som citala prave opak, cim skor dostane menzes, je vacsia pravdepodobnost, ze ma vacsiu zasobu vajicok. Moja mama tiez dostala MS takto skoro a menopauza v 56 rokoch. Ja mam 42 a stale ovulujem, deti ani neviem ako, aj kratko pred 40-tkou. Ale je pravda, ze sesterka, kedze mavala MS kazdych 24 dni, tak minula viac vajicok za zivot, ako ja, co som.mavala 35-39 dnove cykly. Asi to bude velmi individualne.
@nevenka tak tak, ako pisem, menzes pre 11 a stale mam pravidelny cyklus (55 rokov).
Ja som mala v 10. Čiže úplne bežné uz pred ...dávno 😅
@belllinka jasné že je to sprostosť s tou skoršou menopauzou. Každá žena nemá striktne presne rovnako stanovený počet menštruácii, ktoré má počas života ani presný počet vajíčok.
Ako potom vysvetlis že ženy sú v menopauze aj pred tridsiatkou? Čo už mali menzes ako dojčatá???
Žena dostane prvú menzes cca 9-16 rokov (rozpätie 7 rokov) do menopauzy môže ísť 25 ročná aj 55 ročná čo je cca 30 ročne rozpätie .... To nejako nesedí nemyslíš?
@44janica44 vies citat s porozumenim?? Je to jeden faktor z mnohych, ktory ovplyvnuje menopauzu. Cize ju obplyvnuje aj zasoba vajicok, pocet tehotenstiev atd. Jasne ze nie je urceny presny pocet rokov po ktorych ide zena do menopauzy od zaciatku ms.
@anonym_autor je, ale nic s tym nespravis. Aj ja som.dostala skoro - 3 mesiace pred 11.rokom...
Práveže ona je chuducka ale prsia už má aj ochlpenie ale čakala som,.že to ešte počká.
@anonym_autor Moja je tiez chuducka a dostala v 11 rokoch tiez.
A s tou menopauzou - nuz.. ja som sla v necelých ,49 rokoch .... A deti som mala pomerne neskoro - 35 a 37. ....
@anna777115 nejake dve tvoje zname su statisticky vyznamne vzorka, aby si mohla povedat, ze zaciatok menopauzy neovplyvnuje zaciatok prvej menstruacie? Jasne, ze ovplyvnuje! A ano, menopauza pravdepodobne pride skor.
@belllinka je to blbosť, že skorá menštruácia sa rovná skorá menopauza. Tak isto, ako je blbosť, keď si niekto myslí, že tehotenstvom, kedy neprebieha ovulácia, sa predlzuje celkové plodné obdobie.
Menopauza nastane, keď vaječníky stratia schopnosť dozrievania vajíčok, nie preto, že sa vajíčka minú. A to kedy túto schopnosť stratia je individuálne.
@44janica44 vies citat s porozumenim?? Je to jeden faktor z mnohych, ktory ovplyvnuje menopauzu. Cize ju obplyvnuje aj zasoba vajicok, pocet tehotenstiev atd. Jasne ze nie je urceny presny pocet rokov po ktorych ide zena do menopauzy od zaciatku ms.
@belllinka viem čítať s porozumením. Ty nabuduce napis pravdu a to ze nástup menštruácie moze mat minimálny az zanedbatelny vplyv na nástup menopauzy a dôležitejšie a viac ovplyvnujuce su ine faktory
@belllinka viem čítať s porozumením. Ty nabuduce napis pravdu a to ze nástup menštruácie moze mat minimálny az zanedbatelny vplyv na nástup menopauzy a dôležitejšie a viac ovplyvnujuce su ine faktory
@glade22
@44janica44 ved som napisala x-krat ze je to jeden z faktorov. Je snad logicke, ze to nie je jedina vec, ktora to ovplyvnuje.
@glade22
@44janica44 ved som napisala x-krat ze je to jeden z faktorov. Je snad logicke, ze to nie je jedina vec, ktora to ovplyvnuje.
@belllinka tak najprv si to písala takmer ako jasnú vec a už si sa posunula k zanedbatelnemu riziku 🙂 konečne sme dali veci na správnu mieru
@glade22
@belllinka pravdou je aj to,že to absolútne nesúvisí s genetikou. Ani začiatok menzesu, ani dĺžka, ani intenzita krvacania a ani nástup menopauzy.
Je absolútne v norme, síce na spodnej hranici ale v norme.
Pred 8. rokom sa považuje sa za predčasnú pubertu a je potrebné lekárske vyšetrenie.
8–9 rokov...veľmi skorá menarché
10–15 rokov ...fyziologické, bežné rozmedzie.
@belllinka tak najprv si to písala takmer ako jasnú vec a už si sa posunula k zanedbatelnemu riziku 🙂 konečne sme dali veci na správnu mieru
@glade22 co trepes, aku jasnu vec? Precitala som si svoj prvy prispevok, kde pisem, ze ovplyvnuje. Nikde nepisem, ze je to jedina vec podla ktorej potom pride menopauza.
Je absolútne v norme, síce na spodnej hranici ale v norme.
Pred 8. rokom sa považuje sa za predčasnú pubertu a je potrebné lekárske vyšetrenie.
8–9 rokov...veľmi skorá menarché
10–15 rokov ...fyziologické, bežné rozmedzie.
@procrastique zaciatok puberty pred 8 rokom sa povazuje za predcasnu. A obycajne menzes nepride so zaciatkom puberty, ale cca 2 roky od prvych priznakov zaciatku puberty

@belllinka tak ja mám 50 a menštruujem ako hodinky , začiatok menzesu 10,5 roka. Moja mama takmer v 14 a prechod 42, sestra menzes v 14 a prechod v 45 rokov. každá z nás sme individuálna .
@subartic tak asi máš MS cyklus po otcovi(teda asi skôr po niekom z jeho rodiny🤣), lebo ja si zas myslím, že sa to väčšinou dedí.