icon

Je moje 17-mesačné dieťa autistické?

28. nov 2024

Dobrý večer žienky(napred sa ospravedlňujem pretože mi hapruje klávesnica😁) viem že je veľmi priskoro diagnostikovať takému malému dieťaťu niečo také ale skúsim sa vyrozprávať a chcem vedieť čo si o Tom myslíte vy... Odmalička cca od perinky vydím na nej že neustále trepoce ručičkami aj nohami ešte keď bola bábo som si myslela že to bude asi tým syndrómom(neviem narýchlo názov) tak som kúpila ulitku bolo to trochu ok lenže aj tak sa nervačila..vydrzala som,vyrástla..lenže ono to nijako neprestávalo vydávam to u nej väcsinou až večer keď ju uspavam cez deň až tak nie pretože ona sa vládze cely deň len prechádzať nechce ani sedieť a hračky hryzie (idú jej zuby)...mám ešte okrem nej aj 3r dcérku ktorá keď ju zavolá hneď menšia pribehne a hrajú sa na schovávačku alebo sa naháňaju niekedy za ňou aj menšia pribehne ale staršia sa do toho nemá...Očný kontakt: hneď ako ju zavolám na alebo dcera tou jej hatlaninou na prvý krát sa obzrie stým problém nemá hovorí baba mama tata papa dokonca niektore pesničky vie pohmkať..keď jej poviem že ide papat hneď pribehne aj keď jej poviem že sa ide von to hneď ale keď jej poviem aby doniesla nejakú hračku ktomu sa nemá dokonca vie aj sama rukami papat lyžičkou som ešte neskúšala..len toto ma najviac zaráža večer zaspávanie je hrôza kope nohami rukami točí...ďakujem za prečítanie a za názor

berenika39
28. nov 2024

Co na to říká pediatr?

anjelicek26
28. nov 2024

hyperaktivita, hypertonus a autizmus nie je to iste...

autor
28. nov 2024

@berenika39 ani sa nad tým nepozastavuje absolútne je to ako hovoriť do vetra

bubuzu
28. nov 2024

Akoze neviem presne aké pohyby robí tvoje dieťa ale pripomenulo mi to teraz môjho syna, ktorý od bábätka sa tak akoby hádzal, ležiac na chrbte dával nohy vysoko a potom ich navolno spustil a bachol pätami o posteľ. A stále opakoval. Robil to strašne dlho, ani si už nepamätám do kedy. Bolo to také zvláštne, nevedela som k čomu ti priradiť a dodnes vlastne neviem. Ale syn je v poriadku, je hypersenzitivny, čiže veľmi vnímavý, citlivý a tak trochu inak ako iné deti, čiže vnímam na ňom trošku že nie je bežným dieťaťom, ale inak je vo veľa veciach popredu, naučil sa sám asi v štyri a pol rokoch čítať, teraz má 5 a pol a z hlavy počíta príklady dvojciferné, lebo ho to akurát baví.

autor
28. nov 2024

@bubuzu aj moja to robí ale väcsinou točí zápästím aj patami

bubuzu
28. nov 2024

No, asi ti neostáva nič iné, len byť všimavá na nejaké ďalšie znaky, ale veľmi pravdepodobne to bude v poriadku.

kacena4
29. nov 2024

toto je malo na dg. autizmu a najma v takom veku za mna nic zvlastne nevidim. neviem ako trepoce ruckami ale moze to byt problem s tonutom vypytaj sa k neurologicke nech na nu pozrie