Je moje dieťa autista?
Ahojte, neviem kde pridat tento moj prispevok tak pisem sem. Chcela by som pocut nazor mamiciek ktore maju dieta s autizmom. Mam podozrenie ze aj moj syn ma nejaky druh autizmu. Moj syn ma 5 rokov, a robi pre mna zvlastne veci. Ma taky ako keby ritual, kazdy vecer ho moze umyvat iba ja, ked tak nieje ale umyva ho manzel spusti jedy vresti, pisti ze on ho nema rad, neznasa ho a on chce iba maminku, takto je to skoro zo vsetkym, iba maminka moze umyt, iba maminka mu moze nachystat veceru, iba maminka ma ho moze odniest do skolky aj zo skolky od niest a nikto iny, ked pride manzel alebo babka, teta hoc kto iny spusti jedy ze on domov nejde on chce maminku, mala som pracu kde som zacinala rano o 6:00 a teda manzel musel nosit syna do skolky, no bez toho aby syn rano nevrestal a nejedoval sa ze on s nim nikam nejde a on chce iba maminku to proste neslo, do skolky chodil jedovity a manzel vytoceny ze robil cirkusi syn a nedal si vysvetlit ze maminka je vrobote a nemoze ho odniest do skolky
2. Syn spickuje, chodime aj ortopedovi lebo ma tazky stupen plochych noh, ma ortopedicke topanky aj vlozky do topanok, ked som sa ho spytala preco chodi po spickach povedal ze lebo sa mu chce
3. Velmi casto chyta jedy, najma ked niekto nieco povie a on to napr.nechcel pocut zacne sa jedovat, vrestat, pistat a mlati kazdeho kto mu pride do cesty. Neznesie ked si niekto spieva, hned si chyta usi a zacne vrieskat na toho druheho aby prestal spievat lebo jemu to vadi.
4.casto si pyta odpoved na otazku ktoru mi uz polozil a ja mu na nu odpoviem, pyta sa aj 1000krat to iste on mi vzdy odpovie ze tu odpoved pocut nechcel a zase spusti jedy.
5. Neznesie ked ho niekto iny nez ja ma varovat. Napr. vzdy ked niekam idem a teda jeho nemozem zobrat zo sebou upozornim ho aj 3 dni do predu ze bude ta varovat napr.babka lebo ja musim ist prec. Zacne sa jedovat ze on chce ist somnou a mam byt doma lebo on nechce nikoho ineho. Po prichode domov mi oznamila svokra ze maly bol hnusny, nepocuval ich a stale sa dozadoval mna ze nechcel s nou ani rozpravat len sa jedoval a posielal ju stale prec.
Je aj strasne tvrdohlavy neda si nic vysvetlit, v skolke mi pani ucitelka povedala ze akonahle mu chce nieco vysvetlit on sa urazi a nekomunikuje s nou cely den. Musia ho nechat tak. Nikam bezomna nechce ist, ani len z manzelom jeho otcom, on chce radsej zostat somnou. Ked nanho stale tlacim ze nech ide s tatom tak je potom po cely cas hnusny lebo on chcel maminku.
Ja uz som s tohto celeho zufala a uz fakt neviem ci je to len tym ze je namna moc naviazany alebo moze to byt autizmom? Syn vie bez problemov povedat celu abecedu, vie precitat celu vetu hoci po pismenkach ale vie a rozumie co cital, vie vypocitat jednoduche priklady, vie napocitat do 100, pozna cislice vie ich aj precitat...
Dakujem za vase odpovede
Mozu byt toto priznaky autizmu?
4

nemusí byť a aj aj môže byť autista. jediná vec, ktorá je istá, že nejakú diagnózu zrejme bude mať podľa toho čo píšeš. Treba navštíviť psychológa a aktívne sa venovať jeho zdraviu.