icon

Je moje dieťa obézne?

rebus11
3. sep 2025

Dobry den,chcem sa prosim vas opytat na temu,ktora je kazodennym motákom..
Som chlap ale rad si tu zistujem veci🙂

Prosim vas,mala sa narodila s porodnou vahou 4000g a dnes ma 3 a pol mesiaca a vazi 7760g (kvazi uz viem ze svoju vahu co by mala mat v polroku zdvojnasobenu 8kg presiahne)
Bola na vysetreni na BKM a do popisu nam dali ze je obezna/pastezna..
Je krmena na 80-85% MM a cca 15% UM
Po lopate povedane dostava cca 120ml UM denne na jednu davku,za den max 2 davky UM..
Nutrilom nesadol,kendamil sadol ale zevraj sa z neho viac pribera..samozrejme ze stale mala max 2 davky UM denne inak vkuse materske

Prosim vas,vahovy prirastok je uz obezny?

Dakujem

Strana
z2
jane1987
3. sep 2025

@rebus11 prosim ta, u tak maleho dietata neries vahu, pokial nie je vyslovene podvyzivene a nic nepapa.
Syn jedol za tri deti, fakt som mala obcas ten pocit, do 1 roka bol jednoducho,, vacsi" a teraz ako 4rocny je dost vysoky a ako sliz. Od prvej pediatricky som bola permanentne za to sfuknuta a druha to absolutne neriesila.

lavender94
3. sep 2025

Take malé deti vedia paradoxne najlepšie, koľko toho potrebuju. Ešte nie su zblbnute z toho ze koľko sa ma čoho jesť a dokážu sa inštinktívne nasýtiť presne tak ako je pre ne potrebné. Pokiaľ je dieťa zdravé, ma dobrú stolicu tak nevidím dôvod prečo by mal byt nejaký problém. Ja som toto v živote u dcéry neriešila a to som dojčila na vyžiadanie.
Keď sa vám to zdá veľa, skúste uplne vynechať umelé mlieko. Akoby zdá sa mi to zbytočné, prikrmovať umelým keď ma žena svojho mlieka dostatok.

pribinak
3. sep 2025

🤣🤣🤣veď je to bábätko.

anonym_d10bd0
3. sep 2025

Keď lekár povie, že je obézne, načo do dieťaťa pcháte UM?

melanta
3. sep 2025
@jane1987

@rebus11 prosim ta, u tak maleho dietata neries vahu, pokial nie je vyslovene podvyzivene a nic nepapa.
Syn jedol za tri deti, fakt som mala obcas ten pocit, do 1 roka bol jednoducho,, vacsi" a teraz ako 4rocny je dost vysoky a ako sliz. Od prvej pediatricky som bola permanentne za to sfuknuta a druha to absolutne neriesila.

@jane1987 rozhodne nesúhlasím, že váhu netreba riešiť. Aj novorodenci môžu mať množstvo zdravotných problémov, vrátane závažných, môžu mať aj cukrovku.

Autorka, rieš uvedené s lekárom. Žiadaj ďalšie vyšetrenia, konzultácie, ak pediater nie je ochotný, oslov iného. Nerieš názory laikov na MK ak ide o zdravie tvojho dieťaťa. Nemusí to nič znamenať a môže. Preto to rieš s odborníkmi a na názory žien na MK ozaj zabudni ak ide o zdravie tvojho dieťaťa.

beata_k
3. sep 2025

@rebus11 Nie, nemas obezne deti. Zo mna sa pediatricka smiala, ze mne tecie rovnl smotana a nie mlieko. Bola rada, ze dieta nie je chudunke. Dnes su z nich "rukate, nohate". Absolutne vsetko schudli, ked sa zacali viac hybat. Len mu nedavaj ziadne diety ani obmedzenia. Zdrave dieta z toho vyrastie.

denkabemommy
3. sep 2025

@rebus11 moje deti s pôrodnou váhou 2700g mali v 3.5m 7kg tiež. V živote mi lekárka nepovedala, že sú obézni. 🙈 niektorí lekári nemajú všetkých 5 pohromade.

jane1987
3. sep 2025
@melanta

@jane1987 rozhodne nesúhlasím, že váhu netreba riešiť. Aj novorodenci môžu mať množstvo zdravotných problémov, vrátane závažných, môžu mať aj cukrovku.

Autorka, rieš uvedené s lekárom. Žiadaj ďalšie vyšetrenia, konzultácie, ak pediater nie je ochotný, oslov iného. Nerieš názory laikov na MK ak ide o zdravie tvojho dieťaťa. Nemusí to nič znamenať a môže. Preto to rieš s odborníkmi a na názory žien na MK ozaj zabudni ak ide o zdravie tvojho dieťaťa.

@melanta no nie som az tak laik, som zdravotnik a dieta si od mala preslo mnohymi problemami (ktore nemali suvis s vyzivou) ale zasadne nehladam problem tam, kde nemusi byt. Celkom si neviem predstavit, ze kazda matka, ktorej dieta zje o nieco viac, bude riesit lekarov vseho druhu a stresovat tym seba a dieta.

tramtada31
3. sep 2025

Tiez by som to neriešila, ono aj keby bola nejaká velka, časom z toho vyrastie. Druhé dieťa malo pri porode skoro 5 kil a v nejakých 4 rokoch sa natiahlo do dĺžky, že už strihovo užšie leginy lindex nemal napasovane.

ariannazara
3. sep 2025

Moj syn mal v roku 12kg jedna pani mi hovorila ze take tučné dieta nevidela, teraz ma 6 rokov a 19kg 😂 spageta

simsalabim
3. sep 2025

Mala som známu, ktorej dieťa bolo v roku ako ten panáčik Michellin z pneumatík, toľko tukových záhybov som na nikom nevidela. Dieťa začalo chodiť a o chvíľu ako cverna. Všetko vybehala.

maryetta
3. sep 2025

Je to ok. A na to ze dieta krásne pribera nevidim dovod davat aj um. Ale je to (zrejme) vase rozhodnutie.

anonym_00659f
3. sep 2025

@rebus11 ma uplne normalnu vahu, neviem naco jej davate aj UM?

Aj moj mal v jednom papieri ako 2m ze je obezny, a pritom nie je. To len je vahou trochu nad normou a hned taketo koniny to pise

asocial
3. sep 2025

aj moja otazka - naco UM? moje deti boli ako michelin prve mesiace a po tom to boli podvahove deti. Jedno stale je, aj ked su uz velki

zoja6913
3. sep 2025
@ariannazara

Moj syn mal v roku 12kg jedna pani mi hovorila ze take tučné dieta nevidela, teraz ma 6 rokov a 19kg 😂 spageta

@ariannazara moj detto, kym sa kojil bol jak buchtos a teraz ma pomaly 6 r a ma len 17 kg takze este hirsie jak tvoj s 19 🙈😆

jaskolka
3. sep 2025

Môjmu tiež napísali,keď mal asi 4mesiace,že je "pastozne dojča"Pediatricka sa nad tým zasmiala,keď som jej to ukázala a zo žartu som poznamenala,že či ho mám dať na diétu 😃. Že si nemám z toho nič robiť.Bol len plné dojčený,nijako prekrmovany.
Teraz bude mať 5 rokov, výšku 125 cm a váži 25 kíl.

sense
3. sep 2025
@ariannazara

@ariannazara aj moja malá v roku takmer 12 kg a to nemala ani 3kg keď sa narodila. V 6r mala síce 25kg ale výšku ako 8-9r deti. Bola sama ruka ,sama noha

mamatroch
3. sep 2025

@rebus11 nam pediatricka vzdy hovorila, ze kojene dieta nie je nikdy obezne. Moje tri deti boli ako babatka vsetky baculate, medzi 2.-3. rokom to vsetko vybehali, dve su uz v puberte a o obezite u nich nemozem hovorit ani keby som ich videla dvojmo.
Ine to bude, ked bude uz riadnu stravu mat, tam uz ano, v zavislosti od stravy a pohybu uz moze obezita a nabeh na nu zacat

anonym_74ac40
3. sep 2025
@melanta

@melanta Nemusíš súhlasiť, ale je to tak. Cukrovka z MM? 😀 Na čom fičíš?

bielasovicka
3. sep 2025

@rebus11 ak sa smiem opýtať, prečo jej dávate um keď je kojena?

andulka1988
3. sep 2025

@rebus11 nieje obézne ale pastózne,schéme neboj sa. Moje dieťatko malo v 9 mesiacoch 16 kíl a teraz to už na nej nevidno. Začne chodiť a hýbať sa schudne

anonym_b1ce62
3. sep 2025
@andulka1988

@rebus11 nieje obézne ale pastózne,schéme neboj sa. Moje dieťatko malo v 9 mesiacoch 16 kíl a teraz to už na nej nevidno. Začne chodiť a hýbať sa schudne

@andulka1988 v 9 mesiacoch 16 kg???

saxana000
3. sep 2025

3 mesacne babetko len lezi a papa preto pribera od pol roka sa zacne pretacat krutit sadat plazit si pojde na styri a priberanie sa spomali.ked zacne chodit schudne.

andulka1988
4. sep 2025
@anonym_b1ce62

@andulka1988 v 9 mesiacoch 16 kg???

@anonym_b1ce62 áno, bola neskutočne ťažká

rebus11
autor
4. sep 2025
@anonym_d10bd0

Keď lekár povie, že je obézne, načo do dieťaťa pcháte UM?

@anonym_d10bd0 lebo zena malo mlieka,preto..co na tom nechápete???

rebus11
autor
4. sep 2025
@maryetta

Je to ok. A na to ze dieta krásne pribera nevidim dovod davat aj um. Ale je to (zrejme) vase rozhodnutie.

@maryetta lebo ma zena malo MM

rebus11
autor
4. sep 2025
@maryetta

@maryetta lebo ma zena MM na 80% dennej stravy malej..skusali sme dva tyzdne cisto na MM a nic nepribrala tak jedna flaska max dve UM a zacala priberat

Lenze mala ma BKM a zena nemoze mliecne tak sa jej pomalicky straca MM

oliolijanka
4. sep 2025
@rebus11

@maryetta lebo ma zena MM na 80% dennej stravy malej..skusali sme dva tyzdne cisto na MM a nic nepribrala tak jedna flaska max dve UM a zacala priberat

@rebus11 Davate vitamin D?

maryetta
4. sep 2025
@rebus11

@rebus11 z jednej flase um istotne by nepribralo takto. Takze istotne pribera aj z materskeho ale to je uz jedno. Kazdopadne dieta obezne nie je-teda z materskeho istotne nie. Vyrastie z toho.

anonym_b1ce62
4. sep 2025
@andulka1988

@anonym_b1ce62 áno, bola neskutočne ťažká

@andulka1988 kks...čím si ju kŕmila?

Strana
z2