Je moje dieťa obézne?
Dobry den,chcem sa prosim vas opytat na temu,ktora je kazodennym motákom..
Som chlap ale rad si tu zistujem veci🙂
Prosim vas,mala sa narodila s porodnou vahou 4000g a dnes ma 3 a pol mesiaca a vazi 7760g (kvazi uz viem ze svoju vahu co by mala mat v polroku zdvojnasobenu 8kg presiahne)
Bola na vysetreni na BKM a do popisu nam dali ze je obezna/pastezna..
Je krmena na 80-85% MM a cca 15% UM
Po lopate povedane dostava cca 120ml UM denne na jednu davku,za den max 2 davky UM..
Nutrilom nesadol,kendamil sadol ale zevraj sa z neho viac pribera..samozrejme ze stale mala max 2 davky UM denne inak vkuse materske
Prosim vas,vahovy prirastok je uz obezny?
Dakujem
@andulka1988 kks...čím si ju kŕmila?
@anonym_b1ce62 Beba comfort, zistili jej že má zvýšenú činnosť štítnej žľazy a tým aj rýchlo pribrala a rástla teraz je to už ok
@maryetta lebo ma zena MM na 80% dennej stravy malej..skusali sme dva tyzdne cisto na MM a nic nepribrala tak jedna flaska max dve UM a zacala priberat
Lenze mala ma BKM a zena nemoze mliecne tak sa jej pomalicky straca MM
@rebus11 mlieko nemá vplyv na tvorbu MM-tiež ma tak odrbali pri prvom.. kopec mliečneho som jedla, mm sa stratili a dieťa malo intoleranciu laktozy.. pri druhom mi dr povedala že na mlieko hlavne veľa vody piť.. a teda tiež som dala um, na začiatku asi 3-4x pretože hrozne veľa schudlo po pôrode a akonáhle sa váza stabilizovala sme na mm.. a teda nie stále to ide ideálne ale už som nedokrmovala-keď mám pocit že mám malo mlieka pijem veľa veľa vody a veľa kojím
@oliolijanka ano davame pravidelne
@rebus11 Nechcem tu rozputat hadku, ale skontroluj kolko davate. Davkuje sa to v kvapkach, tusim dve kvapky(podla toho, ake dečko mate.)Takze ked das tri kvapky, dala si o 50% viac.
@rebus11 Nechcem tu rozputat hadku, ale skontroluj kolko davate. Davkuje sa to v kvapkach, tusim dve kvapky(podla toho, ake dečko mate.)Takze ked das tri kvapky, dala si o 50% viac.
@oliolijanka davame jednu kvapku🙂

@maryetta lebo ma zena MM na 80% dennej stravy malej..skusali sme dva tyzdne cisto na MM a nic nepribrala tak jedna flaska max dve UM a zacala priberat
Lenze mala ma BKM a zena nemoze mliecne tak sa jej pomalicky straca MM
@rebus11 a ako viete ze ma malo mlieka?? Podla coho?