Je možná diagnostika downovho syndrómu v 3.mesiaci po pôrode?
Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť alebo informácie o možnej diagnostike downovho syndrómu až po niekoľkých mesiacoch po narodení?
Dnes som mala so synom preventívnu prehliadku, bude mať tri mesiace a doktorka ma celkom dosť vystrašila. Je to moje druhé dieťa, narodil sa prirodzenou cestou, bez akýchkoľvek komplikácii, je plne kojený, dobre rastie aj priberá. Keď sa narodil, tak mal také šikmé mandlové očká, že aj ja som sa bála, či náhodou nemá downov syndróm, nakoľko som si nedala robiť žiadne testy počas tehotenstva. Doma potom začal mávať stále vyplazený jazýček. Okrem tých očiek a jazyka je ale úplne v poriadku. Krásne na všetko reaguje, zdvíha hlavičku, proste normálka. Dokopy ho videlo niekoľko doktorov a žiadny nič nepovedal, až dnes nová pani doktorka. Začala sa ma vypytovať, či som nepostrehla nejaké zmeny, že ma ale nechce strašiť, ale tie oči a jazyk sa jej nejako nezdajú, že o týždeň mám prisť zase na kontrolu a uvidíme, a že v najhoršom urobíme krvné testy. Ja som sa len chcela spýtať, či je možná taká neskoršia diagnostika a že doteraz si to žiadny doktor nevšimol. Za každú skúsenosť,radu či informáciu budem veľmi vďačná.
Ja si myslim osobne,ze niektore deti su ako keby okolo nich presiel downov syndrom...nechcem tym nikoho urazit,ale je to tak...proste nemaju ho, vdakabohu,ale podla mna ako keby niektoru crtu mozu mat...ja na Vasommiesteby som uuuuurcite zasla za odbornikom aby mi to bud potvrdil alebo vyvratil....nedokazala by som zit v takej neistote...a hlavne hlavu hore...proste je to Vase dieta, a to ci ten downov syndrom ma alebo nema je uz teraz realita...toto okolo toho Vam vobec nemoze....takze urcite chodte za odbornikom.Drzte sa...

@szzuzka Ano,jasne.