Je možné opätovne nakaziť bábätko vírusom RSV?
Ahojte mala mala potvrdeny RSV virus, 6 tyzdnove babo, neskor som ochorel ja tiez na RSV virus. (Asi od nej) Mala sa zotavuje ja tiez ale dostal som ho neskor. Je mozne ze by som ju opetovne nakazil kym nieje doliecena uplne?
O malu sa stara mamina a je dost vycerpana tak jej chcem pomoct ( ako som ochorel isiel som spavat inde). Samozrejme v pritomnosti malej budem mat rusko.
@kiki68 rozumiem to ma mrzi,my sme sa tiez bali,aj bojime, problem prvotny bol ze bola zahlienena a nevedela to vykaslat ako clovek. Tak sme nevedeli co sa prvotne deje. Lebo dovtedy len soplik a kasel. Priebeh sme mali nastatie dobry, aj ked boli v nemocnici preistotu ponechani. Dovtedy sme ani nevedeli co to je RSV az ked oznamili tak clovek len zbledol po precitani nasledkov. Dakujem za odpoved.
@peterkmy predcasne narodenym a rizikovym babatkam sa podavaju protilatky proti RSV ako prevencia 1.rok zivota, liecivo sa vola Synagis a picha sa to raz mesacne, kedze tak dlho ucinkuju protilatky. Predpokladam, ze je to podobne po prekonani choroby, ze cca tych 30 dni je dieta chranene a potom sa moze znovu nakazit. Skuste sa mozno popytat na ten Synagis, ci by ste nanho nemali narok, aby sa to u dcerky znovu nezopakovalo. Moj syn to dostaval ako predcasniatko a nebol vobec 1.rok chory.
Takze po 1.5 tyzdny, resp po 1 tyzdny bez priznakov, opat nadcha… isli sme na test a rsv stale pretrvava :(

@peterkmy ano, zial ten Virus nie je iba jeden typ, ale viac toho, cize oslabeny organizmus moze schytat dalsiu naloz. RSV je strasna zloba, nas to stalo a to uz mal 2 roky cca rok komplikacii, kazdy kasel koncil na liecbe inhalatorom ( ale tym pre astmatikov) a lekar povedal, ze bud sa tie pluca z toho do 2 rokov dostanu, alebo na ne zostane velmi nachylny. Nastastie sa to dalo dokopy, ale kazda viroza mu hned sadala na pluca. Teraz uz je na RSV ockovanie, druhe dieta dam zaockovat hned ako to pojde