icon

Je možné vyberať mandle chorému dieťaťu?

17. aug 2025

Ahojte mame ísť vyberať nosné mandle, ale syn je chory. Vyberali už chorému dieťaťu mandle? Viem, že pri vybere mandlí by mal byť pacient zdravý. Ale môj syn ma tie mandle už chronické, všetko mu začína nosom, a potrebuje hneď ATB.

x_mery_x
17. aug 2025

Musi byt zdravy aj dva tyzdne predtym. Tri tyzdne predtym, nesmie mat ani antibiotika, vsetko to mame napisane v papieroch co nam dali.

autor
17. aug 2025
@x_mery_x

Musi byt zdravy aj dva tyzdne predtym. Tri tyzdne predtym, nesmie mat ani antibiotika, vsetko to mame napisane v papieroch co nam dali.

@x_mery_x to som nevedela. My mame tie mandle chronické.

kacena4
17. aug 2025

co znamena chory? pri akutnej chorobe operacie nerobia ak nemusia. odkladaju sa. ak su chronicke nas napr. preventivne prekryli atb a operovali takto. ale teda nie mandle ale vaznejsiu chorobu. inak je potrebne byt par tyzdnov bez atb. my sme operaciu odkadali 1/2 roka nakoniec sa teda neurochirurg rozhodol operovat cez atb. ale mandle su jednoduchsie. to treba asi byt bez choroby

zojanka
17. aug 2025
@anonym_autor

@x_mery_x to som nevedela. My mame tie mandle chronické.

@anonym_autor čo znamená chorý? Naše dieťa trošku soplilo keď šlo na zákrok a v pohode. Ale žiadne zelené husté sople a teplota.

1mina
17. aug 2025

Záleží ako chorý. Teploty by nemali byť dva týždne pred, antibiotiká 3 tyzdne. Ide o to že telo sa musí vysporiadať s celkovou anestéziu, takže preto treba aby bolo fit. Pri nejakých soploch dokonca aj kašli som videla vyberať mandle deťom ktoré boli s nami na izbe

zuzubb007
17. aug 2025

Nie dva týždne pred výberom nesmie mať ani sopeľ, 3 týždne nebrať antibiotiká, my sme takto prekladali 3 x, nakoniec v lete vyberali lebo vtedy bol vždy zdravý, v kolektíve je to hrozne

autor
17. aug 2025
@zojanka

@anonym_autor čo znamená chorý? Naše dieťa trošku soplilo keď šlo na zákrok a v pohode. Ale žiadne zelené husté sople a teplota.

@zojanka no upchaty nos, sokle.

zojanka
17. aug 2025
@anonym_autor

@zojanka no upchaty nos, sokle.

@anonym_autor ako píšem, náš mal trochu sople - to bol aj dôvod prečo sme dávali mandle vybrať, lebo mal sople nonstop. Volala som na kliniku a tam mi povedali, že sople nevadia, len aby nemal teploty. Skús si zavolať čo povedia.