icon

Je možné, že moje dieťa má ADHD?

3. mar 2026

Ahojte idem si po radu lebo ja už nevládzem, som hodná psychiatra. Syn má 2 roky. Je predčasné narodený v 30 týždni. Je neskutočne živý, neposedi ani len dve minúty pri jednej činnosti, s ničím sa dlho nehrá. Vonka nepočúva ide si svoje. Strasne čo robí. Ja už neviem čím ako ho zaujať. Robím mu aktivity denne potom ideme von. On je v kľude iba keď spí. Je možné že bude mať adhd? Telka ho absolútne nebaví že mu zapnem nech troška sedi pri nej. Vlastne on ani nepozná čo je to swdenie. Je fakt vkuse v pohybe,minimum zaujem o hračky. Hrám sa aj ja ukazujem mu . Ale vobec nereaguje. Knizky bude radšej trhať strany ako by sme si ju pozerali. Každý keď príde z rodiny na návštevu tak len vraví že je ako za troch. Že toto nemali oni s viacerými čo ja s jedným. Som unavená zúfalá neviem ako dalej fakt. Boli sme dvakrát aj v centre včasnej, ale tam mi nejak adekvátne neporadili čo s ním robiť. Veľmi sa bojím že mi ho nikde nevezmú do škôlky alebo keď bude fajhro akrivny. Strasne zle aj jedava, furt musí byť niečím zaujatý. Strašné často cez deň "rumazga" nenápadne má slovo.

Strana
z2
autor
Včera o 12:24
@biba_18

@anonym_autor aký je kvalitatívny rozdiel medzi štátnym a súkromným?

@biba_18 ja vôbec netuším, v našom meste som našla súkromného ktorý nám dal dosť skoro termín nemusim riešiť výmenný lístok.

anonym_243d7e
Včera o 12:45

@anonym_autor a zas mamka ktorá ma vďakabohu zdravé dieťa a robí z neho chore. Máš zdravé živé dieťa. Či radšej by si bola keby len sedel cely deň v kúte a bol ticho???????🤔 si mama, venuj sa mu, uč ho, vysvetluj, a samozrejme dávaj doraz keď povieš nie tak neustúp. Aj ja mám synceka, narodeny v 32tyzdni a neposedí. A predstav si, že od roka nespí cez deň ale aby som napísala o ňom niečo zle to nikdy.

autor
Včera o 12:51
@anonym_243d7e

@anonym_autor a zas mamka ktorá ma vďakabohu zdravé dieťa a robí z neho chore. Máš zdravé živé dieťa. Či radšej by si bola keby len sedel cely deň v kúte a bol ticho???????🤔 si mama, venuj sa mu, uč ho, vysvetluj, a samozrejme dávaj doraz keď povieš nie tak neustúp. Aj ja mám synceka, narodeny v 32tyzdni a neposedí. A predstav si, že od roka nespí cez deň ale aby som napísala o ňom niečo zle to nikdy.

@anonym_243d7e kde vidíš že ja píšem o ňom niečo zle ? Je to veľmi sikovny chlapček. Je naše všetko. Len sa mi proste nezdá pár vecí a radšej to budem riešiť skôr, veď nič sa nedeje keď tam pôjdeme. Ale zas nechcem aby mi ho nikde nevzali do škôlky a budem počúvať prečo ste to neriešili skôr. Som veľmi vďačná že je zdravý že má všetko že mu nič nechýba. Ale bohužiaľ vidím aj kne stránky, nezatváram si oči

anonym_243d7e
Včera o 13:04
@anonym_autor

@anonym_243d7e kde vidíš že ja píšem o ňom niečo zle ? Je to veľmi sikovny chlapček. Je naše všetko. Len sa mi proste nezdá pár vecí a radšej to budem riešiť skôr, veď nič sa nedeje keď tam pôjdeme. Ale zas nechcem aby mi ho nikde nevzali do škôlky a budem počúvať prečo ste to neriešili skôr. Som veľmi vďačná že je zdravý že má všetko že mu nič nechýba. Ale bohužiaľ vidím aj kne stránky, nezatváram si oči

@anonym_autor ako mu prispôsobujeme deň? Vieš napísať ako vyzerá bežný deň u vás?

anonym_243d7e
Včera o 13:05

Ináč milujem mamy, ktoré nápisu inej mamke, objednaj MALÉ dieťa k psychologovi. Tým úplne dodrbete dieťa ale ok mamky. Len raďte ;)

autor
Včera o 13:19
@anonym_243d7e

Ináč milujem mamy, ktoré nápisu inej mamke, objednaj MALÉ dieťa k psychologovi. Tým úplne dodrbete dieťa ale ok mamky. Len raďte ;)

@anonym_243d7e prečo si myslíš že tým dieťa dodrbem?

kikappp
Včera o 13:40
@anonym_243d7e

@anonym_243d7e akože prepáč ty si z jaskyne vyšla? Odkedy pomoc dodrbe dieta?

anonym_243d7e
Včera o 13:46
@anonym_autor

@anonym_243d7e prečo si myslíš že tým dieťa dodrbem?

@anonym_autor opíš váš deň

anonym_243d7e
Včera o 13:47
@kikappp

@anonym_243d7e akože prepáč ty si z jaskyne vyšla? Odkedy pomoc dodrbe dieta?

@kikappp nie, mám pocit, že len matka ktorá nezvláda sama seba a ani svoje dieťa tak sup s ním k psychologovi 😵‍💫 chorá doba

autor
Včera o 13:49
@anonym_243d7e

@anonym_autor opíš váš deň

@anonym_243d7e kľudne, ráno vstane najeme sa , keď má dobrý deň zje raňajky keď nie nezje, behá uteka, keď sa s ním chceme hrať nechce sa hrať, oblečemie sa ideme vonka, buď na ihrisko alebo prechádzka v kočíku, prídeme domov zje obed , keď ho vôbec zje pricom musí stále niečo mať v ruke musí byty zaujatý, nasleduje poobedny spánok keď vstane naje sa a zas ideme von

autor
Včera o 13:49
@anonym_243d7e

@kikappp nie, mám pocit, že len matka ktorá nezvláda sama seba a ani svoje dieťa tak sup s ním k psychologovi 😵‍💫 chorá doba

@anonym_243d7e veď kľudne poraď čo robiť lepšie

anonym_243d7e
Včera o 14:14
@anonym_autor

@anonym_243d7e kľudne, ráno vstane najeme sa , keď má dobrý deň zje raňajky keď nie nezje, behá uteka, keď sa s ním chceme hrať nechce sa hrať, oblečemie sa ideme vonka, buď na ihrisko alebo prechádzka v kočíku, prídeme domov zje obed , keď ho vôbec zje pricom musí stále niečo mať v ruke musí byty zaujatý, nasleduje poobedny spánok keď vstane naje sa a zas ideme von

@anonym_autor je to normálne dieťa. Je to obdobie a nikam s ním nechod prosím ťa

autor
Včera o 14:16
@anonym_243d7e

@anonym_autor je to normálne dieťa. Je to obdobie a nikam s ním nechod prosím ťa

@anonym_243d7e ďakujem pekne aj za takýto názor, som zúfalá, chcela som len poradiť

anonym_243d7e
Včera o 14:20
@anonym_autor

@anonym_243d7e ďakujem pekne aj za takýto názor, som zúfalá, chcela som len poradiť

@anonym_autor je to dieťa a každé dieťa je iné. Jedno neposedí, iné len sedí. Niektorá mamka dá mobil a všetko je ok. Iná mamka ako ty sa 200percentne staráš a máš pochybnosti. Všetko čo robiš, robíš správne. Nestresuj sa, a si aj vyčerpaná. Nechaj ho nech sa zahra aj sám 🙂

autor
Včera o 14:25
@anonym_243d7e

@anonym_autor je to dieťa a každé dieťa je iné. Jedno neposedí, iné len sedí. Niektorá mamka dá mobil a všetko je ok. Iná mamka ako ty sa 200percentne staráš a máš pochybnosti. Všetko čo robiš, robíš správne. Nestresuj sa, a si aj vyčerpaná. Nechaj ho nech sa zahra aj sám 🙂

@anonym_243d7e ďakujem 🙂 ver mi že ho nechávam hrať sa aj samého, niekde som čítala takú dobrú veru že nuda tvorí tvorivost. Som možno veľmi opatrná a všetko sledujem kvôli tomu že je predčasné. Ale ďakujem ti

anonym_243d7e
Včera o 15:07
@anonym_autor

@anonym_243d7e ďakujem 🙂 ver mi že ho nechávam hrať sa aj samého, niekde som čítala takú dobrú veru že nuda tvorí tvorivost. Som možno veľmi opatrná a všetko sledujem kvôli tomu že je predčasné. Ale ďakujem ti

@anonym_autor ver mi, i ja som sa prvý rok bala. Potom som tak zrezignovala, že mám pocit, že odvtedy je všetko úplne ok 🙏 deti chcú aj klud. Tak ako my dospeli

Strana
z2