Je nevyhnutná návšteva lekára po páde dieťaťa na hlavu?
ahojte syn dnes v kupelni spadol buchol si hlavu o dvere a na hlave ma skrabanec krvavy nekrvacalo to ale proste ma tam skrabanec lenze problem je v tom ze v anglicku ako uz vetsina z vas Vie nas nezoberu len tak na pohotovost jedine ze si tam pockame aj celu noc aj to niesom si ista ci by ho pozreli skor nie ako ano rano by som skusila zavolat vseobecnemu lekarovi ci by ho niekto nepozrel sprava sa normalne ako vzdy smeje sa hraje sa nevidim ziadnu zmenu v spravani myslite si ze by to mohlo byt ok? na fotke to nieje velmi vidiet tak ako na zivo.

skrabanec nemusis riesit, len ho urcite sleduj celu noc, plakal, ked spadol? nevracal? aby si vylucila ten otras mozgu (aj ked verim, ze to bude v poriadku)
Tak spadol na hlavu alebo sa udrel o dvere? Popis to presnejšie,ak spadol tak z akej výšky a na aký povrch? Ten škrabanec odezinfikovat a stačí,to sa zahojí samo.
@ahhola jasne tak som to Myslela
@petamich plakal zlakol sa ale inac papal pil hral sa smeje sa normalne ako vzdy
Skus mu posvietit do oci, ci zrenicka prirodzene reaguje na svetlo, tj sa zuži. Ak by mal otras mozgu, tak by sa nezuzila. Tiez sleduj pripadne zvracanie alebo napriklad nezvycajnu ospalost v skorsi hodinach, napriklad uz o 17:00 sa pyta spat na nocny spanok…
@janinah z vlastnej vysku ma nejakych 85cm max
spadol udrel si hlavu o dvere z vlasntnej vysky ked stal .
@mimachicha dakujem
Nestresuj nič mu nie je, ani škrabanec nevidno.
@januska12323 ono na zivo je to dost cervene a vidno to aj z dialky… skrabanec je Malicky.. lenze ta hlavka je proste cervena…on celkovo ked ho chytim za rucku mu ostane cervena aj ked len sa niekde cuchne ma hned cervene ako keby sa udrel velmi ale ta hlavicka je cervena dost ma to presne na casti kde ma
malo vlaskov cize je to dost vidiet
🥲
ja by som išla na pohotovosť na rontgen nikdy nevieš.Hlava je proste hlava.
@alickapusinka nemam moznost momentalne.. bohuzial
niesom na Slovensku… na pohotovosti nam ho
nebudu robit hned…
suseda je zhodov okolnosti lekarka a pisala som Jej vravela ze najskor rano volat dr a ona nas odporuci na rtg aj to si musim
navymyslat priznaky aby ho urobili cele na hlavu toto tu 🫣
Ak by mal otras mozgu, to si človek nemôže nevšimnúť, môj syn si neraz udrel hlavu, jasne že som stresovala, ale keď mal raz reálne otras mozgu, tak to uz bolo jasne, on od udretia asi 20 min zaspaval, nevracal síce, ale malátnosť bola veľká,
Hneď po buchnuti treba dat studený obklad.mozes aj teraz ak ešte nespi.
@ladenka4 hned sa to ukazalo?
citam kade co a vsade sa pise ze aj 24hod
po pade… problem je v tom ze ked maly spadol tak to bolo pred kupanim
cize po kupani bol cas na spanok napapal sa bol hore nejaku hodinu a pol hral sa chodil smial a uz spi
mila autorka ja mam osobne velmi zlu skusenost s lekarmi v UK, urobili sice po pade RTG ruky, no NIC tam nevideli, ale ruka bola opuchnuta, bolesti ukrutne, nastastie sme leteli na Slovensko domov, prisli sme v BA do Milosrdnych bratov chirurgicku ambulanciu a dali im CD s RTG z UK tak lekar nas zavolal a ukazal nam, ze to snad nie je mozne ci v UK su slepi alebo sprosti nevzdelani, obrovska viditelna zlomenina, roztiepene kosti, jednoducho pohotovost v Londyne ...
@majkabambulik no preto pisem ze to ze dnes pojdem presediet na pohotovost na celu noc tak tym neziskam absolutne nic… kym vlastne mu nieje ani nic spi papal hral sa nebol malatny. ani nic tak mi pride uplne zbytocne lebo po hodinach cakania by nas poslali domov s tym ze mame volat rano svojmu lekarovi cize tolko k tomu…. keby som videla ze mu nedaj boze Nieco Je… tiez by som radsej letela na slovensko ako tu tyzdne cakala na nejake vysetrenia
uplne s tebou suhlasim, aj sucitim, to sedenie cca 5 hodinove na pohotovosti v Londyne velmi dobre poznam a po skusenostiach v UK nenadavam na nasu zlatu slovensku pohotovost, nas po pade z kolotoca na Slovensku ihned hospitalizovali - na pozorovanie, ale dieta bolo malatne, blede, zaspavalo... Hlavne pravidelne pozoruj malicke, drzte sa!
Pokial dokaze prehltat, nevracia, nebol spavy.malo by to byt ok

Skrabanec nemusis riesit, ale otras mozgu hej. 🤔