icon

Je nízka teplota u dieťaťa po chorobe normálna?

natalia22850
18. feb 2024

Ahojte prosím vás máte skúsenost? Moja malinká 7 r má dnes celý deň nejakú nízku teplotu. Tri dni dozadu mala horúčky pretože mala zápal priedušiek. Užíva ATB.. je vypísaná od lekára na celý týždeň. Mám stresovať alebo je to bežna teplota u detí po chorobe? Obliekla som ju dobre, mala tričko s dlhým rukávom a natom mikinu ale telíčko mala celkom chladné 🤦🏽‍♀️Zajtra by som zavolala dr, že čo to len by ma zaujímalo či s tým má niekto skúsenosti... Dnes vyzerala celkom dobre akurát, že má nádchu a mala 1x hnačku ..inak sa hrala, jašila nič ju nebolelo a dala som jej uhlie na tu hnačku. Teraz už spinká a teplotu ma 35,6 a to ma deku+ paplon. Na internete píšu veľa krát "strašidelné" veci tak sa radšej pýtam na skúsenosť ...ďakujem ...

koniarova
18. feb 2024

Môj mal takú teplotu po horuckach, ktoré sme 4 dní zrážali. Upravilo sa to rýchlo.Mozno aj zle meriaš.

alex5896
18. feb 2024

@natalia22850 ahoj zavolaj zajtra dr isto ak nemas skusenost ja mam MOJU skusenost nevravim ze moze byt vas pripad ale bodaj by ked ma moja vysoke teploty tri dni tak dalsie tri dni ma strasne nizke a ked spi ma dokonca na cele 35 za par dni zas nabehne na normalne teploty ked bola mensia som si to vsimla ze to proste tak ma a potrebuje cas aby sa dala do normalu samozrejme ked bola babatko som stresovala ze jej dake organy odchadzaju 🙄🙈 lebo som citala net ...

cubo2
18. feb 2024

34.4 C je slušné podchladenie, to by sa triasla, rýchlo a plytko dýchala, mala husiu kožu.. pravdepodobne máš na 💩 teplomer, skús iný, alebo to zle meriaš..

lenny307
18. feb 2024

@natalia22850 Aj nasi mali po nejakej viroze minuly rok nizke teploty. Vraj aj po kovide byva narusena termoregulacia, detska neriesila. Tiez som mala stres, ked zacal prvy a kukla som na net.

pribinak
18. feb 2024

Máš dobrý teplomer? 34 C? To sa mi nejak nezda. Veď by ju klepalo od zimy

anjelicek26
18. feb 2024

Nemáš slabe baterky v teplomeri?

ada12345
18. feb 2024

Tricko s dlhym rukavom a mikinka sa mi nezdaju adekvatne na februar, pokial ste vonku boli dlhsie.

koniarova
18. feb 2024

@ada12345 ona nepíše,že boli vonku.

natalia22850
autor
18. feb 2024

@pribinak myslím, že teplomer je dobrý pretože je skoro nový.. navyše mám ďalšie dve deti menšie a tým nenameria takú nízku teplotu ..ešte sa mi to vlastne ani nestalo ...

natalia22850
autor
18. feb 2024

@ada12345 v byte ...zo zápalom priedušiek som deti von samozrejme nebrala ..

ada12345
18. feb 2024
amelie2017
18. feb 2024

Ja mam uplne bezne teplotu 35,5. Pri 36,6 alebo 37 uz horim v horucke. Parkrat som mala uz aj 34,8, 35. Vtedy som sa necitila dobre. Ale ak je to po chorobe, moze byt. Termoregulacia sa musi upravit. Ak dietatu okrem toho nic nebolo, nestresovala by som.

majamat
18. feb 2024

v praci taku teplotu absolutne neriesime. vacsinou chybne meranie.
neviem akym teplomerom si merala a tiez akym sposobom. ale ak je technika merania spravna, j epouzite vhdone miesto merania a vhodny teplomer, je tu moznost, ze je ochladeny hlavne povrch tela, neznamena to, ze je podchladena.

majamat
18. feb 2024

este mi napadlo, teplota tela je zavisla aj odprekrvnia. prave krv rozvadza teplo do celeho tela a teda prekrvenie sa moze menit. vplyvom ochorenia, aj ked po chorobe v obdobi regeneracie to este nemusi byt uplne ok.

majamat
18. feb 2024

@natalia22850 je fuk, ze je novy teplomer. dolezite je aky je to teplomer.
ked sa zrusili ortutove, meranie teploty sa stalo nepresnym. digi teplomery su rozne, ale teda este z tych su najpresnejsie tie, co meraju v podpazusi, ostatne su nanic, potom su nejake liehove a este jedny ( neviem si zapamatat ake ) a teda tieto dva su asi najpresnejsie, no u malych deti je trosku problem s tym, ze nie vzdy vydrzia drzat spravne teplomer niekolko minut dalsia vec je, ze su drobne a ani nezbadas a uz teplomer z druhej strany trci, pripdne je menej pritlaceny,a ko by bolo treba.

luliu
18. feb 2024

@natalia22850 zlý teplomer a to, že je nový neznamená absolútne nič

akvi
18. feb 2024

@natalia22850 inak tieto novodobe digi teplomery, to ja radsej uz ani nepouzivam, vytiahla som stary dobry ortutovy, lebo tiez sa mi stalo, ze som namerala uplne bludy tym digi.

alex5896
18. feb 2024

Inak baby nedaju sa niekde zohnat ortutove niekto mi vravel ze cez ali objednavaju 😂🙈 skusal niekto?

babydesire
19. feb 2024

@natalia22850 34 by bolo zivotunebezpecne podchladenie...zly teplomer..mozme "podakovat" EU za zrusenie ortutovych teplomerov, ktore vedeli tel.teplotu merat presne a dobre.. mne tie niekefy nenamera nic,,strasiem na 36, citim ze ma nad 37 a on sa za 15 min.ani nehne ,,(novy kontaktny teplomer z lekarne).. neda sa nane spolahnut z na tie bezdotykove a lepiace a tak uz vobec

babydesire
19. feb 2024

@majamat presne toto !!! Uplne suhlasim

babydesire
19. feb 2024

@alex5896 tiez by som kupila ortutovy ale skor na e-shope mimo EU..ale nezhanala som,, trapim sa stymito smejdmi

natalia22850
autor
20. feb 2024

@akvi ďakujem teda😊 našťastie u babky nájdem starý dobrý ortuťovy teplomer aby som predišla takýmto veciam hlavne pri deťoch