Je normálna 4 dni trvajúca horúčka u dieťaťa?
Ahojte, dcera takmer 2rocna ma od utorka horúčky a teploty. 37,3-38,7. V stredu u dr crp 7, bez atb.
Mimo toho sopli a kašle.
Dnes som písala dr aký je status a nemali sme prísť, že keď tak v pondelok.
Tie horúčky môžu naozaj takto dlho trvať?
ma ich3 dni...a nie brutalne vysoke
v dnesnej dobe sa tu na MK stretavam aj s info, ze horucky tvaju aj viac ako tyzden.
To nie su nejake tragicke horucky u maleho dietata, niekedy to moze trvat aj niekolko dni, ano.
Teraz je dosť rozšírená chrípka A či B a horúčky trvaju 7 -10 dní.
Také ako "nie je to žiadna tragédia" ,alebo "ani brutálne vysoke " písať nebudem ....
Nebudeme sa tváriť,že hneď za pozornosť stojí len hyperpyrexia .... ostatné je vhodné do škôlky či skoly...
Pri malých deťoch treba byť dôsledný - piť,piť ,piť....
My sme si chrípku odkrútili,najmladší 15 mesačný nechcel piť,žiaľ,na 5 dní šiel do nemocnice na infúzie....
2 dcérky (5-7r) mali horúčky niečo cez týždeň.
Len spali a pili (našťastie).... držím palce.Zaradila by som rehydratacny roztok ak dcéra vypije
37,3 nie je horucka. Nauc sa to. Ked zavriem oci mozme hovorit o zvysenej teplote maximalne. Horucka je nad 38. Takze kolko dni mala horucku?
@really8 autorka píše "horúčky a teploty"
Treba vedieť aj čítať.
Autorka si myslím že ovláda správne hodnotenie telesnej teploty.... nikde nepise,že 37,3 je horúcka...
Kopla si si ?
@fantaghiro21 ale pozor nato ze koľko pit, moj syn 2r pije vela a môže max 1200ml, tiež sme mali teploty,chrípku a az otravu vodou lebo tiež nejedol len pil. Skončili sme na infuzkach pred Vianocami
@fantaghiro21 vidíš, ten roztok.. mám doma enhydrol (snáď sa to tak vola) síce som to kupovala pre prípad črevných ťažkosti, ale môžem dať aj teraz, áno? Zatiaľ slečna pije, skúša vymýšľať, ale nedarí sa jej. Mne len trápi ta vyššia teplota a horucka (nazvime to takto) tak dlho. Od utorka rana nech som presná.
@elenka1907 závisí čo to dieťa pilo, a koľko v krátkom čase....
Ak bežne pije veľa ako to spomínaš,je to uz dlhodobý problém,môžu byť za tým všetko (cukrovka,...)
Hyperhydratacia je u vás asi dlhodobejší problém,v respektíve sa to prejavilo práve pri horúčkach...
Tekutiny sa nestrácajú len cikanim ale aj dýchaním,potením , metabolizmom...
@fantaghiro21 ano, dakujem za opytanie
@petka5656 jasné ale poradila by som sa o dávkovaní s lekárom.(Koľko môže za deň dieťa vypiť sáčkov).ale jeden rozrobeny sáčok myslím že 4 hodiny sa pije ...
@fantaghiro21 tak my len detsky caj nesladeny alebo Lucku, no už si dávame pozor lebo on dostal až záchvat s toho,ale už vysledky z krvi boli dobré. Už len sa dočkať dátumu na endokrynologiu a uvidíme.
@elenka1907 no drzím palce.ja lekár nie som (aby som tu nedramatizovala niečo)
Ja môžem pri deťoch sa na hlavu postaviť,a vždy skončia v nemocnici na dehydratáciu....vždy....
Dcérky som dojila doslova ,aj samé si po troške vypýtali a aj tak mali mierne znaky dehydratácia,staršia horšie (bolesť nôh,suché pery,pokožka,...) ale bolo doma,za to najmladší absolútne nechcel piť tak smer nemocnica...
U vás si myslím,že tam musí byť nejaký skrytý problém,ak aj bežne pije nadmieru....
Dlhodobe pitie ,opuchy ,záťaž na srdce , orgány....
A potom sa vám to počas horúčky asi prejavilo
Držím palce nech všetko dobré dopadne
@fantaghiro21 ďakujeme, ja som si vela krat myslela ze si čajom flaskou nahrádza cicik kedze bol od narodenia na um a od 1 roka odmietol celkom mlieko. Obličky sú v pohode to nám kontrolovali teraz... uvidíme co bude
Moj syn mal vlani 8 dni horucky... ale ze fakt horucky, slo mu to takmer az k 41 stupnom celych 8 dni. Ked mal 38,7, tak som sa tesila, ze konecne zabral liek aspon na chvilu. Crp nizke, krv v poriadku, posluch tiez. Bola to chripka.
@petka5656 áno, dcera mala 7 dni, CRP nízke ..syn to iste..teraz je nejaký nový vírus
@laurikagab veľmi sa mu tesime 😵💫🙈 ďakujem za info
@diewcatqoo to musí byt hrozne v takých horuckach vidieť svoje dieta 😢 naša je nekludna a ubolena už pri 37 a nie ešte viac. Plus ma taký kašeľ .. a to ešte nechodi do škôlky, to potom bude 🤦🏻♀️
Tak mala už 2. Deň nemá horúčky, max teplotu 37,7 🙏🏻 klop klop. Ale z nosa jej tečie kvalitne a kašeľ ju drhne až tak že grcla mliecko 🙈 aj pri taktomto stave sa z toho dostane bez atb? Nechcem ich do nej pchat, takto chorá ešte nebola, len aby sa to nezhoršilo len s vitaminmi.
Inak my s mužom sme za posledný mesiac už 3x chori, nie až takto, ale ani raz sme to nevylezali a zasa sa nám sople a bolesť hrdla vrátila 🤦🏻♀️
@elenka1907 skúste nahradiť Lucku normálnou čistou vodou, ak ide o dojčensku vodu. Dojčenská voda nie je určená na pitie, ten marketing je hrozný, ale je to tak. Tá voda je akoby destilovana (pre porovnanie) a pôsobí dehydratacne, človek má po nej strašný pocit smädu. Dojčenské vody sú určené na prípravu pokrmov pre dojčatá. Aj keď vôbec nie potrebné, ale to už je na inú diskusiu.
@petka5656 to že z nosa tečie ,je normálne a dobré
Horšie,keby mala zadnú nádchu a nešlo by to,vracala a dusila sa z toho...ja som zo začiatku mala zadnú nádchu a len plný pocit,nemohla som dýchať ,plnilo sa mi to v dutinách a ani za svet nešlo von.
Ale mala som našťastie doma sinupret ,ten mi pomohol....
Čistiť nos pravidelne -malenu som dávala libenar, sebe výplachy, inhalovat vincentku .
Kalcium chloratuk teva som dávala deťom a sebe normálny iný Kalciovy sirup ale s dr sa poradiť samorejme
Veď uvidís,čo ti odporučí dr .
Ja som 2 týždne od začiatku chrípky a stále ešte kašlem a tečie mi z nosa.....
Chrípka má dlhodobejší priebeh liečenia
Nie je to prechladnutie....
Veď zajtra máš byť s dr,tak uvidíš,čo ti naordinuje.
Však daj vedieť
@fantaghiro21 uff, tak to je dlhy priebeh, nie sme na takéto choroby zvyknutí, ale asi doba prináša 🙈 zajtra budem písať dr, ale ci nás aj bude chcieť vidieť je otázne (no comment…).
Skore uzdravenie ti prajem 😉
moj krpec od minulej nedele 40tky aj na utgente sme boli vraj chripka
Pridávam update. Včera podvecer zasa vyletela teplota nad 38, teraz je bez. Boli sme na kontrole, crp 12, dychanie čistý ale kašle strašne. Pre istotu nám dali papierik na moc a nevyleteli tam leukocyty? 🙈🙈 zajtra mame doniesť moc odobraný do sterilnej nádobky, dnes sme dali sacok. Ešte neviem ako ju na to presvedčím.
Nemáte skúsenosti s týmito papierikmi? Či to môže byt aj falošný poplach.
Baby a vám pri tých teplotách ani niečo deti jedia. Moja dá max pár piskót a s tekutinami sa trápime nakoľko pije veľmi zle aj keď je zdravá
@petka5656 indikátorovy papierik sa vždy porovnáva s nejakou predlohou ....
My tu predlohu nemáme....
A nanajvýš,nikdy sa neukladá na nejaký toaletný papier ,ale skôr ukladá cez pohár......
@chichua juj chuda, nech vám lieky rýchlo záberu! Vidíš nám ešte do toho tento moč.. zábava vystarane.
Inak naša posledný týždeň je malo, jogurty, ovocie nejaké, občas polievku. Ale pri pití som nekompromisná, piť musí. Takze ak nechce sama, dávam jej striekačkou (z nurofenu). Už pochopila že mama nepustí.
@fantaghiro21 robila som to prvýkrát, dala som to na vreckovku 🤦🏻♀️🙈 podľa predlohy vyskočili tie leukocyty, tak cca na polovicu..

Ano mozu aj tyzden.38,7 neni ani ziadna tragedia.