Je normálne, keď 4-mesačné dieťa váži 8,5 kg?
Ahojte. Uz som zufala, moja 4 mesacna dcerka ma 8,5 kg. Porodna vaha bola 3,88 kg. Uz je to neusnosne ju nosit vobec, nanosila som sa ju do 3 mes vela kvoli kolikom a refluxu, uz je to lepsie, ale uz ma seka v krizoch, bolesti noh mam od zobudenia, hrozne tlaky na chrbticu mavam. Je podla vas ok tato vaha? Dr hovori, ze ano, ale nosit ju nemusi. Je od zaciatku na um. Som na nu sama o to horsie.
Ja Ta chapem, bola som v rovnakej situacii. Sice babo na materskom mliecku s touto vahou, ale viem co to je. A ano viem co to je, ze nemozes pri nom ani 5-10 minut na zemi pocvicit, lebo proste bude rev. Kresielko drahe Nuna sme kupili, pouzili pri nom asi dva razy. Hlboka vanicka raz. Mam videa realne ako v tych reelskach byva, ze polozis na chrbat decko a rev, vezmes = ticho.😃 A takto dookola. Proste akykolvek trochu horizontalny naklon alebo odlozenie dietata = rev.
A viem co to je ze naozaj sama na dieta, ziadna babka kamoska sesternica nikto, len Ty a dieta. Takze preto Ti hovorim, naozaj, len vydrzat. Vyuzivat nosic aspon na kratke chvile, vyuzivat manzela aspon ked je doma alebo cez vikendy, ze ponosi on... A vydrzat.
Plus ako bolo spomenute... Pestovanie a hranie po sediacky. A niekedy si s nou lahni, ak mas teraz len 1 dieta. Domacnost pocka, ked si na nu sama, nemusis stale upratovat po vas dvoch co ani nespravite neporiadok, a donasku si kludne objednaj, nech nestojis pri hrncoch. Urobi to vela, ver mi.
Mne trochu na doma pomohlo aj toto: https://netscroll.sk/predajna/hipseat-g/
Je to hlupost, ale za 20 eur, no tak co. Zospodu Ti to podopiera dieta - tym padom som mala aspon jednu ruku volnu na domacnost alebo hocico, ked sa potrebovalo dieta nosit. A neupevnujes cez plecia - mne napriklad najviac toto prekazalo. Okolo pasu mi zataz neprekazala. To len ako tip.
@colsami tuto pomôcku by som nevyužívala pokial dieťa nevie sedieť samé…je na to ešte maličké
@lucia23529 moje uz v 4 mes nemalo problem. A navyse, ked si dieta otocis ku sebe , je to uplne to iste ako ze ho jednou rukou objimas cez chrbatik a druhou mas podlozenu pod zadkom - az na to, ze tu to miesto tej ruky podopiera ta opierka. To je cele. Nechodi na tom sediace dieta jak na stolicke. Pediatri mi schvalili, nevidim v tom problem.
@deti95060810 to je hrozná rada. Ma dávať toľko prášku, koľko píšu. Je to zatiaľ jediná výživa toho dieťaťa. A je hlúposť že sa priberá z prášku. Moja prvá dcéra bola aj čisto kojená istý čas aj na um. Za prvý mesiac čistého dojčenia pribrala cez 2 kg! V mesiaci mala skoro 6,5kg. Narodila sa 4200g. Je to aj genetika. Proste je to väčšie bábätko. Neni na tom nič zvláštne.
No nezávidím teda . Moja 4 a pol ročná dcéra má 15 kg. No UM robí dosť . Ja som preto presla večer len na čaj pri prvej dcére lebo keď mala 8/9 mesiacov už mala 9 kg a zdalo sa mi že váži dosť. Samozrejme každý máme svoje obdobie a majú ho aj najmenší takže treba počkať zachvíľu prejdeš na inú stravu tak UM toľko nebudeš dávať . Dokonca najstaršia mája 4 keď už som dávala iné . Každý dáva ináč niekto čaká kým bude mať 5 niekto 6 . Niekto sa riadi tabuľkami . Takže by som skúsila už jej niečo dať iné ako UM
Ako citam tvoj prispevok, tak sa len usmievam ako som vlacila este aj 15kg dieta 🙈 ak ta z 8,5kg seka v krizoch a je to pre teba neunosne nosit taku vahu, tak by som zvazila fyzioterapiu a cvicenie.

@ina2405 ja tiez viem o com hovorim. moje 1 dieta bolo vo vanicke par krat, lebo to bolo ako z exorcistu, druhe vobec, tretie ked je vyspate, ma dole striesku a moze sa pozerat na stromy, je to ok, inak nie. Nosice a satky na nosenie som pouzivala aj pouzivam. Mne to ulahcuje zivot, a ak to mas dobre nastavene a spravny nosic ci satku, nemalo by ti to nejak robit problemy pri noseni.
A teda autorka, ak vies dat kocik do uplneho lahu, mozno by to mohlo byt ok. Moje dieta c2 bolo velke a tazke, nosila som ho paradoxne viac ako prve, vacsinu casu v satke. Ale chapem, ze treba najst nejaky sposob aby bolo dieta spokojne, aj ty si nieco porobila. musis si nejakym sposobom oddychnut, lebo je to potom zacarovany kruh. Ty nevladzes a prenasas svoj stres, nervozitu, nepohodlie na dieta, ktore je potom tiez take a len sa to zhorsuje. O to je to tazsie ze si sama. Ak porozmyslaj, kamoska, suseda, sestrernice, rodicia ... nie je niekto, kto by ti na par hodin pomohol?