icon

Je normálne nočné pomočovanie u päťročných detí?

1. okt 2025

Ahoj dievčatá, syn 5 ročný doteraz spával bez problémov. Počas prázdnin sa mu stalo 3-5x, že sa v noci pocikal...pripisovala som to tomu, že mu chýba obedny spánok a večer zaspí tak tvrdo, že sa jednoducho neprebudi...
V septembri sme nabehli na režim, v škôlke obedny spánok, noci suché, vsetko bolo ok...a dnes ráno opäť plná dávka do postele nad ránom 😩
Myslíte si, že je to v poriadku zatiaľ alebo je potrebné už vyšetrenie u pediatra? Mávajú 5- ročný ešte nočné nehody?
Ďakujem za Vaše odpovede

pribinak
1. okt 2025

Však to je to najmenej že das vyšetriť moč. Úplne jednoduché a rýchle vyšetrenie

sense
1. okt 2025

Daj vysetrit moc, prioadne to moze mat docasne kvoli psychike, zivotnym zmenam. U tvojho to zrejme normalne nebude kedze byvsl v noci bez nehody. Moja Mala plienku na noc do 6 rokov a obcadne nehody ešte takmer do 8 rokov sle teda moja Mala zdravotny problem, chodili sme na nefrologia.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
elzus
1. okt 2025

@anonym_autor môjmu sa este sem tam stalo do 6 roku, ze mu v noci uslo. Strašne tvrdo spi. Alebo potom zvykol ochorieť. Ale neriešila som to, prešlo to same. Teraz ma 7 a stane sa, ze sa zobudí, ze sa pocikal, ale poväčšine je to také male svrknutie a na to sa prebudí a ide na WC.

anjelicek26
1. okt 2025

Nepocikava sa stale, ma obcas nehodu. Co z okolia pocuvam, je to uplne normalne, hlavne u chlapcov... obmedzte trochu pitie vecer a pred spanim povinne vycikat ako ritual a budete ok...

sisska96
1. okt 2025

No neni normálne, prečo by malo byť normálne 🙄

jana_eyre_2
1. okt 2025

Občas sa to proste stáva.. je niečo iné ak by mal kazdu druhu noc ocikanu posteľ.. ale podľa toho čo si písala, tak sa pocikal prvy krát od prázdnin? Cez prázdniny 3-5x.. deti vedia mať tuhý spánok, ak sa to dá dokopy s tým že večer pil, tak sa to občas stane..

Môj syn najmladší sa občas pocikal tak do 6tich rokov.. je to normálne ak je to obcastne..

No a teraz má 9r a cez leto na dovolenke sa mu stalo, že sa mu snívalo že ide na záchod 🤪 všetko pustil do postele.. chudák hneď sa na to zobudil a prišiel s veľkým 😭 za mnou čo má robiť.. našťastie som zistila že na posteli bola pod plachtou nepremokavá podložka (pani majiteľka má rada deti tak vie 😅)

autor
1. okt 2025
@jana_eyre_2

Občas sa to proste stáva.. je niečo iné ak by mal kazdu druhu noc ocikanu posteľ.. ale podľa toho čo si písala, tak sa pocikal prvy krát od prázdnin? Cez prázdniny 3-5x.. deti vedia mať tuhý spánok, ak sa to dá dokopy s tým že večer pil, tak sa to občas stane..

Môj syn najmladší sa občas pocikal tak do 6tich rokov.. je to normálne ak je to obcastne..

No a teraz má 9r a cez leto na dovolenke sa mu stalo, že sa mu snívalo že ide na záchod 🤪 všetko pustil do postele.. chudák hneď sa na to zobudil a prišiel s veľkým 😭 za mnou čo má robiť.. našťastie som zistila že na posteli bola pod plachtou nepremokavá podložka (pani majiteľka má rada deti tak vie 😅)

@jana_eyre_2 Ďakujem Vám baby za všetky odpovede...uvidím teda ako sa to vyvinie, ak by sa to stupňovalo, dáme vyšetriť aspoň moc na začiatok, to je najmenej...snáď to je ozaj iba tvrdý spánok a nie zdravotný problem....
Vyše roka bol bez nehody, začalo to až cez tie prázdniny - ale tam mohol byť aj z bazéna prechladnutý, prípadne ten tvrdší spánok po celom dni....no a teraz opäť po mesiaci...tak možno je opäť len nachladnuty, odlsedujem to a uvidíme, nechcem robiť paniku a keď píšete, že nehoda sa môže stať v ich veku, tak som kludnejsia. Pekný deň všetkým ❤️

anonym_e14bf8
1. okt 2025

ahoj.mne to nedá,ale musím to napísať ako jednu z možností okrem vyššie spomenutých .Nestalo sa niečo veľmi negatívne v tom období? Pomočovanie môže byť prejavom nielen ADHD ale aj zneužívania.

anonym_da8383
1. okt 2025

To sa pytas vazne, ci je normalne ze sa 5 rocne dieta v noci pomocuje???

anonym_da8383
1. okt 2025
@sisska96

No neni normálne, prečo by malo byť normálne 🙄

@sisska96 Hej, tiez som sokovana, co tu citam, ake je to normalne este aj u 8 rocnych deti...

sisska96
2. okt 2025
@anonym_da8383

@sisska96 Hej, tiez som sokovana, co tu citam, ake je to normalne este aj u 8 rocnych deti...

@anonym_da8383 neviem čo je to za nový trend, že je v pohode že 3ročné nosia plienky, je v pohode že sa pociká veľké decko

sense
2. okt 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 tam boli dve tri veci ale dodržiavaním režimu resp treningu, návštevou fyzioterapie a uroterapie sa to zlepšilo a teda aj vekom ale teda fyzio hodne pomohlo