Je normálne, že dieťa otáča hlavu len na jednu stranu?
Baby môj malý bude mať 3 mesiace a všimla som si že sa otáča len na pravú stranu na ľavú tak zriedkavo má aj ako keby potlačenu hlavičku mám sa začať báť ? Alebo niesom jediná ? Podľa vás je to normálne že sa otáča len na jednu stranu a malo kedy na ľavú stranu ? A keď ho mám na rukách tak hlavička mu ide dole
Keď syn preferoval iba jednu stranu, išla som s ním k fyzioterapeutke a po sérii cvičení sa to upravilo, mal asi 6 týždňov takže čo sa týka preferencie jednej strany,konzultaciou s fyzio nič nepokazíte
Áno je to veeeelmi časté
Treba k pedi ,nech pošle k fyzio a vam ukážu čo a ako robiť 🙂
@vanesamelisa mali sme, začala sa po krátkej dobe sama otáčať aj na druhu stranu. Skúšajte motivovať otáčanie na druhu stranu hračkami atď
@vanesamelisa je to bezne, treba ho motivovat hrackami aby sa otacal aj na druhu stranu
Keď syn preferoval iba jednu stranu, išla som s ním k fyzioterapeutke a po sérii cvičení sa to upravilo, mal asi 6 týždňov takže čo sa týka preferencie jednej strany,konzultaciou s fyzio nič nepokazíte
@anonym_29ced9 3 mesačnému dieťaťu ?? Máte deti ??
Treba to spomenut pediatricke pri kontrole, ona to posudi a odporuci ak treba k fyzio. U nas tiez daval hlavicku len na jednu stranu, pedi zhodnotila, ze ju zacina mat aj trochu prelezanu, takze vypisala listok na fyzio, tam sme absolvovali komplet diagnostiku a zistili, ze ma bloknuty sval na krku este z porodu. Chodili sme par mesiacov na cvicenia a cvicili sme aj par cvikov z vojtovky. Uplne sa to krasne napravilo, potom bol pohybovo uz aj popredu..
v tomto veku nas pediatricka poslala kvoli tomu na neurologiu, potvrdil sa mierny torticolis (skratenie svalu, dieta sa preto neotaca, ani ked ho motivujes), dalo sa to rozcvicit jednoduchymi cvikmi (dr. nam ich ukazala a cvicili sme doma, nechodili sme ani k fyzio). Radsej skor ako neskor.
Mozes si aj sama vyhladat fyzioterapeutku, netreba na to vymenny listok. Cakacky byvaju podla toho odkial si aj 1,5-2 mesiace a to uz je dost. My sme to tiez riesili u dcery a cvikmi a masazami sa to upravilo. Ak by si to neriesila a nala by preferenciu, tak by sa to nabalovalo a v piberte, dospelosti by mohol byt problem s poskracovanymi svalmi, skoliozou.

@vanesamelisa ???? má 3 mesiace , preboha, veď doktorka posúdi stav vývinu.... báť sa čoho?... že jedna tetka povie A a druhá povie B