icon

Je nosenie v šatke bezpečné pre chrbátik dieťatka?

vreckamartinka001
19. sep 2015
Používateľ vreckamartinka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vreckamartinka001.

mamicky uz vela krat som videla v meste zeny a babatkami ktore ich nosili len v tych satkach na sebe, ak viete co myslim. Chcela by som sa opytat ci to nieje nebezpecne pre chrbatik dietatka

Strana
z2
mimla
21. sep 2015

Udusiť v šatke sa môže dieťa za predpokladu, že si nosiaca matka dostatočne nenaštudovala použitie, správne úväzy, alebo nenavštívila kurz viazania, prípadne používa nesprávny typ nosiča. Každá letorka upozorní na nebezpečné situácie, ktoré môžu hroziť, prípadne je množstvo zdrojov na internete, kde sa môžete informovať. Ak nestriedame úväzy, tak aspoň striedame strany. To je základ. Takže žiadne zakrivenie na jednu stranu, ani ustrnutie vo vývoji nehrozí. Pri správnom úväze, či správnom type nosiča nemá zdravému dieťaťu nosenie akokoľvek čokoľvek poškodiť.

Tiež je dobré neurobiť si z nosenia fanatickú filozofiu, ale ide jednoducho o jeden z viacerých druhov transportu novorodencov, rovnako ako kočík. Ak nám slúži k dobru, používajme ho, ak nie, tak použime iný druh transportu. Mne sa osvedčilo striedať podľa potreby.
Inak tie šatky... ja mám starú šatku Amazonas, tá "drží chrbátik" výborne aj mne 🙂 Mali sme ju zavesenú ako hojdačku 🙂 Tam človek len sadne a už sa mu zavrárajú oči, že sa mu chce spať. Veľmi pohodlné.

Strana
z2